Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
В момента играе: call of duty 4, skyrim, worms, sims, psp3, frogger, wow and nfs
Заглавие: Защо Моцарт никога не се е раждал в България?
Публикувано на: 18 Яну 2012 16:03

Момци, задавам ви тези въпроси с доброто желание за съдържателна дискусия и с надежда чакам отговорите ви, които ще са ми от помощ. Могат ли според вас да се обобщават неща от типа на "в България не се раждат гении"/"българите са гении", кои са тези гении и как се третират различните у нас? И например ако се роди следващият Моцарт в с. Чучковци, Пернишко, кой ще го открие и как ще чуе светът за него? Ей такива неща.

Профил

Заглавие: Re: Защо Моцарт никога не се е раждал в България?
Публикувано на: 18 Яну 2012 16:14

................................................................

Профил

Аватар
В момента играе: call of duty 4, skyrim, worms, sims, psp3, frogger, wow and nfs
Публикувано на: 18 Яну 2012 16:20

Тъжно и вярно, но питанката е по-скоро с акцент върху гениалността и единствеността на Моцарт (като стереотипен пример за някой гениален и единствен), отколкото върху факта, че се е занимавал с музика.

Профил

Аватар
Публикувано на: 18 Яну 2012 16:32

Джон Атанасофф
Дилма Русефф
Доган
Азис

8)

Не сме чували за гении защото когато отидат в чужбина нашенците често се позовават под чужди имена и държави :lol:

Профил

Аватар
Публикувано на: 18 Яну 2012 16:40

А, супер, че зачекна това - а какво ги правим, когато растат на родна почва (и тука няма Дилма Русефф и други, дет тати ше ги заведе некъде си, докато е малка, защото "България не е достойна за тях"). Съредоточи се върху тук, сега и малкия Моцарт от ШишкОвци, на когото няма кой да му покаже големия свят.

Профил

Аватар
Публикувано на: 18 Яну 2012 16:44

щото тука няма как да се развие бе, пич.
моцарт като е умрял на 35(нали 35, щот няма уикипедия сега да проверя), вече си е сътворил всичко, бил е признат(за целта и средата е от значение), дали са му възможност да покаже какво умее и го е показал

ако се е раждал някога в България, сигурно е бил пратен на бере тютюн с другите отворковци и по-късно е убит от някой рязан турчин

пък малкия моцарт от шишкОвци най-много да направи някоя песен на азис. след като обере тютюна разбира се. щото "музикант къща не храни".

пак не казах точно квото си мисля де ама...

Профил

Latinica
Аватар
Публикувано на: 18 Яну 2012 16:55

mi shot se e rodil v avstriq :x

без книжка
съм карал без колан
чужда кола
пълна с крадена царевица
облечен като полицай

Профил

Аватар
Публикувано на: 18 Яну 2012 17:01

И Левски масоните са го обучили в Австрия 8) Научили са го да се подвизава под никнейм, като пичовете от модерните спец-служби, като в Калафдуте (call of duty) - Soap, Price, Ghost, Papa 1-6 и т.н. Минал е тренинг да върти селски номера и да прониква в тила на врага и да го шляпа по врата с неговите собствени ресурси :lol:

Че и Сталин не е Сталин даже. Нек'ъв тренд виждам да се заражда :idea:

Профил

Аватар
Публикувано на: 18 Яну 2012 17:07

Добре, дотук ЯСНО - мен поне това страхотно ме озадачава и се чудя ЗАЩО - национални комплекси ли са, щото сме малко ли, има ли въобще такова нещо като народопсихология и тн... Всъщност темата е защо може да се отговори със "защото това е България".

Профил

Аватар
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
Публикувано на: 18 Яну 2012 17:07

Щото историческия и географски контекст на България е бил яко в гъза. Кога да се прояви някой гений тука? През периода на Османска доминация или след 44-та?

Имали сме едни керливи 50 години истинска свобода, в които обаче сме били заети да се доказваме, развиваме и национално-катастрофираме по няколко пъти. Докато Чехия и Австрия, примерно, са си чешели доволно топките, чудейки се у коя да се утурят след години спокойствие.

А сега вече е късно, друго време е и модерните гении се появяват, съществуват и изчезват по различен начин.

In other words, ако същия наш народ се подвизаваше в централна Европа, някъде около Германия и не го бяха сецали столетия наред, и ние щяхме да си имаме Моцартовци и Шопеновци.

- Алминатора

"напарфюмиран печен ебач"
- кримсънчето

Профил

Цар
Аватар
Публикувано на: 18 Яну 2012 17:19

mrsbadtrip написа:
Всъщност темата е защо може да се отговори със "защото това е България".

Ми защото явно това е България. За добро или зло. :?

QVOD
·EST·INFERIVS

Профил WWW

Публикувано на: 18 Яну 2012 17:33

Профил

Аватар
Публикувано на: 18 Яну 2012 17:54

mrsbadtrip написа:
Тъжно и вярно, но питанката е по-скоро с акцент върху гениалността и единствеността на Моцарт (като стереотипен пример за някой гениален и единствен), отколкото върху факта, че се е занимавал с музика.

в момента нямам време за сериозен отговор и прочит, но по повод първите ти заядливи и дребнави редове - сериозно ли не схвана какво питам?

Или искаш да питам защо нямаме Айнщайн? Защо руснаците имат Достоевски? И още... Добре съм премислила какво питам и не, не изисква конкретен отговор, а може да се отнесеш по всевъзможни брегове, интерпретирайки го както си искаш. Моят отговор дотук е: "защото си имаме много Ледници". Това ми показвате дотук. Защото като зададеш въпрос и те питат "що се правиш на интересен." Тъпо, много тъпо, че не искаш да говориш по темата, щеше да ми е интересно.

едит: окей, оказа се, че плашещо огромният ти първи абзац е все в същия дух - "бла-бла, щото класическата музика дрън-дрън".. което ИЗДАВА, че изобщо не си прочел и промислил какво искам да кажа, ами направо си нахранил, задето съм го казала АЗ.

втората част - все така тъпа. не съм изказала никъде становище, само съм поставила своето ТЪРСЕНЕ. чудя се, схващаш ли? въобще нямам склонност към отцепнически бунтове ала "защо страната ми е на това дередже" и тн... добре възпитана съм, слава богу. безумно е да ме обвиняваш в това, предвид, че дори не съм казала още какво мисля по въпроса.

Профил

Публикувано на: 18 Яну 2012 18:03

Профил

Публикувано на: 18 Яну 2012 18:04

Хаха, видях ти едитите, добре, успех с темата.

Профил

Аватар
Публикувано на: 18 Яну 2012 18:34

Генофонд + среда = раждане на гении.

Как искаш това да стане в таз държава?

100 IQ мъж + 100 IQ жена нема да родят 200 IQ дете..

още повече като средата му е чалга + водка = пич, вместо учебници + четене = ум

имали сме и ще имаме 1-2 гения от време на време, просто едва ли някога ще са от типа на Айнщайн и Моцарт.. генофонда ни не е голям и IQ-то в него пада прогресивно всяка година.

ебати дългия пост.. :shock:

Профил

Публикувано на: 18 Яну 2012 18:40

Нема среда - нема гении, нали :?:

Sturm написа:
къв ханс бе...

Профил

Аватар
Публикувано на: 18 Яну 2012 19:02

Малка страна, малко хора, по-ниска вероятност от аномалия или сътресение, което да повреди една част на мозъка, който да компенсира загубата й чрез влагане на двойни усилия в друг център, което да доведе до "гениалност".

Справка: Филм в който разглеждаха idiot-savants - социално неадекватни деца чийто социален дял на мозъка е повреден и бива компенсиран от друг дял в мозъка, който отговаря за техния математически/архитектурен/артистичен гений.

За друго място е спорът че доста от вас са социално неадекватни, което за сметка на това пък не ви прави гении :lol:

Профил

Аватар
Публикувано на: 18 Яну 2012 19:09

Цитат:
животът ми е чалга, ама поне е хубав

към Idiocracy отиват нещата

Профил

Аватар
Публикувано на: 18 Яну 2012 19:17

Till Lindémann написа:
(нали 35, щот няма уикипедия сега да проверя)

Ако disable-неш JavaScript от настройките на браузъра си, тази blackout рекламка няма да ти се появява.

Wikipedia написа:
Is it still possible to access Wikipedia in any way?
Yes. During the blackout, Wikipedia is accessible on mobile devices and smart phones. You can also view Wikipedia normally by disabling JavaScript in your browser, as explained on this Technical FAQ page. Our purpose here isn't to make it completely impossible for people to read Wikipedia, and it's okay for you to circumvent the blackout. We just want to make sure you see our message.

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com