http://money.cnn.com/2011/12/20/technol ... /index.htmДжошуа Райх (JEWshua Reich) оповести преди месец създаването на не-банковата система Simple - сайт/панел през който (когато чрез покана спечелиш акаунт) можеш да влезеш и да управляваш банковата си сметка, да прехвърляш, депозираш и теглиш мангизи без масивните такси на обслужване (каквито са при PayPal, например), а срещу 25 цента, независимо колко огромна e сумата.
Цитат:
While your bank cashes in when you make mistakes, we impose no surprise fees — nor monthly maintenance fees, overdraft fees, low balance fees, and absolutely no hidden fees.
Сметката ви си остава притежание на банката ви (нях-нях, роби) но чрез тази уж благородна организация, човек може да спести бая пари и според мен е предимно насоченa към онлайн търговците, които губят много пари с натрупване при всяка транзакция. Това ще е брилянтна алтернатива на златопийците PayPal.
Аз лично попълних бланката за покана, като пред мен има 100 000 души и ми мейл-наха че ще чакаме до лятото за акаунт. Източно-европейците няма да намажем скоро - това е уж световна инициатива и бавно ще се разлиства към нас, но е интересно да видим дали тия не са тъмни агенти на "problem-solution" схемата и няма да ни сложат синджира скоро
Разстелете трапеза от мнения от която всички да се почерпим.