Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
В момента играе: С ануса ти
Заглавие: Странен проблем
Публикувано на: 16 Дек 2011 11:35

Здравейте, имам много странен проблем. Имам 3 локални диска C, D и Е. В С ми е инсталиран уиндоуса и не го ползвам за нищо само инсталирам програми, в D тегля неща, имам музика, снимки и малки игри, а в Е само инсталирам игри. Та онзи ден забелязах че в С трябва да имам 11 ГБ свободно място, а вчера имах 5 ГБ без да тегля или инсталирам нищо, а днес имам 6 ГБ. В D трябва да имам 30 ГБ свободно място, аз имам 20 ГБ. В Е трябва да имам 100 ГБ свободно място, а аз имам 40 ГБ, онзи ден пишеше, че имам 60 ГБ свободно място. Разбирам колко място трябва да имам по следния начин: влизам в някой локален диск, маркирам всичко, десен бутон и свойства и така ми изчислява колко място заемат нещата, които съм маркирал. След това примерно ми показва, че нещата заемат 37 ГБ гледам колко ГБ ми е целия диск 48 ГБ и изваждам и се получава, че трябва да имам 11 ГБ свободни, а аз имам 6 ГБ. От няколко седмици нито съм теглил, нито съм инсталирал нещо. На Windows 7 съм 32 бита. Много ви моля помагайте.

Профил

Аватар
В момента играе: Ace of Spades, Minecraft, Battlefield 3, Skyrim
Заглавие: Re: Странен проблем
Публикувано на: 16 Дек 2011 12:34

Probvai - Control Panel>Performance Information and Tools>Open Disk Clean Up.

Профил

Аватар
В момента играе: на компютъра
Публикувано на: 16 Дек 2011 21:25

пробвай да преинсталираш уиндовса. И не ти трябват толкова много части форматирай ги всичките и инсталирай уина.

Профил

Аватар
В момента играе: GTA IV, Heroes 6
Публикувано на: 20 Дек 2011 19:21

А разрешил ли си да ти показва скритите файлове? Особено на диска, на който ти е инсталиран Windows има доста скрити папки, които понякога стигат големи размери. Има и настройка да ти покаже системните файлове, които вече не ти препоръчвам да гледаш изобщо, камо ли да ги триеш. Във всеки случай например App Data папката ти може би се е понапълнила, а така също и temp и разни подобни. Учудващо, но IE се оказва, че си пълни папката с временни файлове, макар че не го ползвам въобще (с Опера съм) и се налага от време на време (няколко месеца) да го отварям и да му дам да си изчисти временните файлове. Предполагам е свързано с това, че май все още е част от ядрото и доста е обвързан с Windows Explorer.
Вече за другите дискове е по-странно. На тях също има скрити файлове, но мисля, че те рядко стават големи по размер. Все пак може да погледнеш, но внимавай какво триеш.

Профил ICQ Skype

Аватар
Публикувано на: 21 Дек 2011 03:28

http://zamunda.net/details.php?id=275091&hit=1 с е тая програмка си решавам всичките подобни проблеми...

--Gort!Klaatu barada nikto!--

Профил ICQ

Аватар
В момента играе: Skyrim, Titan Quest
Публикувано на: 21 Дек 2011 09:53

И аз имам този странен проблем отдавна с Вистата. Губят ми се някъде към 6-7гб така и каквито и програми да ползвах, успях да изтрия едва 1 от тях в темпоралните и другите директории. Понякога съм се се хващал за главата и чудил как какво да направя. Лично за мен програмите тук няма да ти помогнат и ако наистина ти трябва място просто направи една преинсталация. Това е моя съвет.

Профил Skype

Дидко Бандитко
Аватар
В момента играе: No man's sky
Публикувано на: 21 Дек 2011 13:30

Аз всяка година си правя профилактичен формат на целия хард и това винаги оправя който и да е проблем (стига да е софтуерен).

Но ако не смееш и те мързи да се нагърбиш с такава задача (все пак трябва да си намериш къде да си копираш важната информация и после да я връщаш и т.н.), ползвай програмата на Stormrage, защото наистина е много полезна!

[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D

Профил

Аватар
В момента играе: С ануса ти
Публикувано на: 21 Дек 2011 19:31

Благодаря за помощта на всички. Но си преинсталирах компютъра миналия месец и мисля, че преинсталирането нищо няма да свърши. Ще пробвам програмата, която stormrage даде.

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com