the fire's now spread

Нещата от живота
vanmx

Re: the fire's now spread

Мнение от vanmx »

:D :D :D
Човек, тук не е Америка. Ако тука всеки може да стреля по всеки ще стане като в Либия.
Като ще даваме за пример Америка, нека даваме най-добрите примери в тяхното общество, а не най-лошите. Но дори и там поне знаеш кай е престъпкник и кой не е. Тук убийци и крадци се разхождат по улиците, представи си ако имаха боен арсенал или ако можеха да си го купят свободно от магазина. Ти хубаво може да имаш пистолет за самоотбрана, ама ако някой реши да те застреля докато си вървиш по улицата, дори няма да имаш време да си извадиш оръжието.
Идеята да се влиза в престрелки по улиците не ми се струва много добра и разумна. :D . Ако става дума за газови пистолети, спрейове и бухалки, тогава по-мога да го разбера.
The Chameleon
Eroguro Lolies FTW!
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
Обратна връзка:

Мнение от The Chameleon »

ако всеки всеки втори селянин се разхожда с пистолет българия ще стане опустее бе :lol:
天皇陛下万歳。。!
Serious Sam написа:Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...
iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq
Аватар
Liberty
В момента играе: League of Legends
Обратна връзка:

Мнение от Liberty »

ако всеки всеки втори селянин се разхожда с пистолет българия ще стане опустее бе :D
България така или иначе ще опусетее :D :) :(
vanmx написа:Ако тука всеки може да стреля по всеки ще стане като в Либия.
Като се има предвид наполовина ориенталският ни начин на мислене, приемам че има истина в думите ти. И все пак, аз казах, че съм за това хората с чисто криминално досие да имат по-либерален достъп до огнестрелно оръжие, а не всеки келеш да може да си го купува свободно. Имайте предвид, че повечето престъпници ( и 98% от ромите) са били арестувани многократно още преди да навършат 18 години, което е възрастта за притежаване на оръжие. Ако до 18 годишна възраст не са те прибирали за кражба, влизане с взлом, побой или нещо от сорта, занчи най-вероятно си надежден член на обществото и можеш да вземеш активна роля в неговата защита.
http://www.divinitas-crew.com
Ghost reporting!
->Изход<-

Мнение от ->Изход<- »

Andrey358 написа:Ако до 18 годишна възраст не са те прибирали за кражба, влизане с взлом, побой или нещо от сорта, занчи най-вероятно си надежден член на обществото и можеш да вземеш активна роля в неговата защита.
да, щото всички мангали дето крадат ги прибират или хващат :lol:
Пени написа:ma nikoi ne ti chete na teb postovete be
Аватар
Till.Lindemann

Мнение от Till.Lindemann »

верно, преди години бях гледал за някакъв старец, дето си беше сложил бомби в двора на вилата, и накрая го осъдиха, защото циганката, влязла да краде, загубила нещо при взрива(пръсти май). дори мисля, че се обеси стареца след това

няма система. има де, ама не бачка

което в никакъв случай не значи, че трябва да въоръжим всички на улицата. не знам за Юта, за Тексас знам със сигурност, че престъпност почти няма, защото доскоро хората си ходели въоръжени като за война. да, ама и инцидентите по невнимание били ежедневие. не сме дорасли за такава свобода.
Аватар
Liberty
Обратна връзка:

Мнение от Liberty »

Изходе, може да не ги ОСЪЖДАТ, но със сигурност са ги задържали и то не един и два пъти. А това е достатъчно основание да ти бъде отказано разрешително.
Ghost reporting!
Аватар
Omega-x
Супер Марио или Смърт

Мнение от Omega-x »

ЗОБВВПИ - Чл. 58. (1) Разрешения за придобиване и/или съхранение на взривни вещества и пиротехнически изделия, разрешения за придобиване, съхранение и/или носене и употреба на огнестрелни оръжия и боеприпаси за тях не се издават на лице:
1. което не е навършило 18 години и няма завършено основно образование;
2. което е осъждано за умишлено престъпление от общ характер или срещу него е образувано наказателно производство за умишлено престъпление от общ характер;
3. за което е получено уведомление по чл. 182, ал. 2, т. 2, буква „б“ или по чл. 221, ал. 6, т. 2 от Данъчно-осигурителния процесуален кодекс;
4. което страда от психическо разстройство;
5. което през последните три години задължително е настанявано в лечебни заведения по глава пета, раздел II от Закона за здравето или е лекувано за употреба на наркотични вещества;
6. което през последните три години два или повече пъти е настанявано в заведение за отрезвяване по чл. 78, ал. 1 от Закона за Министерството на вътрешните работи;
7. което през последните три години три или повече пъти е нарушавало обществения ред, за което са му налагани административни наказания;
8. спрямо което през последните три години са налагани мерки за защита по Закона за защита от домашното насилие;
9. което не е преминало курс за безопасно боравене с огнестрелно оръжие, в случаите когато то кандидатства за издаване на разрешения за носене и употреба на огнестрелни оръжия и боеприпаси за тях;
10. което няма основателна причина - самоотбрана, ловни цели, спортни цели, културни цели, колекциониране, която по несъмнен начин обосновава издаването на разрешение.
<3Bandaids don't fix bullet holes<3
Taytay.
Маце Борко
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!

Мнение от Маце Борко »

Пистолет за всеки гражданин на България. Сериозно тва. Андрей, защо мислиш с гъза си :?:
"Моридина, който по принцип е човек интелигентен с богата обща култура,
но в същността си е комплексиран простак..."

- Алминатора

"напарфюмиран печен ебач"
- кримсънчето
->Изход<-

Мнение от ->Изход<- »

Strain написа:Пистолет за всеки гражданин на България. Сериозно тва. Андрей, защо мислиш с гъза си :?:
не бе, пистолета е само за улицата, за вкъщи ти трябва и дългоцевно оръжие.
Spoiler for :
:lol:
Аватар
shub niggurat
Обратна връзка:

Мнение от shub niggurat »

а вечерно време да ти е позволено да носиш шмайзер под шлиферо, щот нема как
джумерки
Аватар
Liberty
Обратна връзка:

Мнение от Liberty »

E, не няма само хора като Волтажния и Изхода да ръсят простотии. Всеки случай до някъде се успокоих, след направените от мен предложения никой, дори в този форум не ме подкрепи, което е радващо. Явно не сте изгубили на пълно разсъдака си, както на моменти се съмнявам. Все пак един ден, като имам повече свободно време и пари, бих си изкарал едно разрешително за притежаване на оръжие с колекционерска/хоби цел, иначе има доста по-разумни начини за самоотбрана.

Пииис!
Ghost reporting!
->Изход<-

Мнение от ->Изход<- »

андрей, заеби политиката и ми кажи как се сваля маце дето върти огън че много искам да я еба. Има ли нещо специфично :D
Serious Sam 1.0

Мнение от Serious Sam 1.0 »

Да, свали си гащите и започни да го въртиш. Може и да я впечатлиш.
Аватар
shub niggurat
Обратна връзка:

запали си куро
джумерки
Аватар
Liberty
Обратна връзка:

Мнение от Liberty »

->Изход<- написа:андрей, заеби политиката и ми кажи как се сваля маце дето върти огън че много искам да я еба. Има ли нещо специфично :D
Познаваш ли някоя конкретно или по принцип питаш?
Ghost reporting!
->Изход<-

Мнение от ->Изход<- »

Andrey358 написа: Познаваш ли някоя конкретно или по принцип питаш?
дай по принцип, ама в поста си съм пропуснал да кажа "едно маце" :D
EDIT: комбинацията от съветите на сириус сам и кирето в обратен ред със сигурност ще остави трайно впечатление :lol: :lol:
Аватар
Kompoth

Мнение от Kompoth »

ей педал, аре на дръмс бе, да обсъждаме пламтящи мацета :D
The Chameleon
Eroguro Lolies FTW!
Обратна връзка:

изходе, като дойда в старата загора те искам до бирата ми загорка да седиш
天皇陛下万歳。。!
Serious Sam написа:Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...
iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq
Аватар
shub niggurat
Обратна връзка:

аре ходим у стара загора верно !!!
джумерки
The Chameleon
Eroguro Lolies FTW!
Обратна връзка:

еми аре де :Д аз съм обещал на чефо :!:
天皇陛下万歳。。!
Публикувай отговор