Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Заглавие: Path of Exile - едно по-различно ARPG?
Публикувано на: 28 Яну 2011 13:50

Здравей форуме, от около месец и нещо си търсех свястна диабло подобна игрица, която да се играе през нета и нямах особен успех, докато не намерих информация относно предстоящото излизане на тази игра. Ами, по мое скромно мнение това може да се окаже най-доброто ARPG изобщо, или поне до излизането на Диаблото.
Та, откъде да започна?

Grinding Gear Games е Новозеландска компания, която се състои само от десет, но упорито трудещи се мъже в името на Висшата кауза. Проектът е бил започнат още през далечната 2006 година и обявен едва септември тази година. Отначало е бил само един човек - Крис Уилсън, след което с още един приятел се набутали в техния гараж да продължат проекта (позната история общо взето), като накрая успяват да привлекат към себе си още цели осем човека. Та, с какво толкова играта е толкова уникална от другите в жанра?

Като за начало, тя е къде по-мрачна даже и от предстоящото Диабло ( за кой ли път го споменавам ама няма как), и в същото време има доста прилична визия. И Е БЕЗПЛАТНА!
Да, cash shop ще има, но няма да е познатия ни от другите игри, т.е. предметите там са чисто козметични и не влияят по никакъв начин на баланса в играта (от типа на по-готини ефекти при някои магии, преименуване на героя, смяна на цвета на дрехите и т.н.).
Засега са обявени три от общо шестте класа в играта - Marauder ( който се води strength герой), Ranger (dexterity) и Witch (съответно intelligence). Това ще са и статистиките в играта. Другите три необявени класа ще представляват хибриди от първите три. Дотук нищо ново. Но нека погледнем самото развитие на героя.

Всеки герой може да придобие всяко умение в играта, като например воина да мята огнени топки или мага да се бие с меч. Но по принцип играта е измислена така, че да те насърчава да използваш уменията на дадения персонаж (примерно ако играете с мародер, ще ви е къде по-лесно и ефективно да инвестирате предимно в strength).Ами, и дотук нищо особено, ще кажете, виждали сме го в Guild Wars и тем подобни. А какво ще кажете, ако разберете, че след всяко ниво получавате стандартна точка, която обаче можете да използвате за да изучите едно пасивно умение, общия брой на които наброява около 1000! (реална цифра, не си измислям :P). Но това още не е всичко - подобно на Гяволо, и тук ще има система от руни. Нека видим как работи тя.

Всяко оръжие може да притежава от един до няколко сокета, в които да се слагат gems и които могат да се местят от един предмет на друг свободно. Уникалното в случая е, че тези скъпоценности ви дават самите магии и качват ниво заедно с вас! Освен това има и сокети за модификации на уменията, примерно ако имате fireball можете да го модифицирате така, че да стреля две огнени топки наведнъж, а защо не и няколко подред с един клик! Има и gems, които създават енергийна бариера около вас, която да ви защити докато седите на едно място (примерно като използвате frost nova или гореспоменатото мултиплициране на магията). Ако искате да покачите имунитета си към дадена магия пък (примерно frost nova), трябва да я имате и да добавите модификационен камък към нея, даващ резистенция към чуждите такива. И това е едва началото.

За PvP маниаци като мен също са помислили - ще има специални арени,на които да се млатим на воля и се очаква да има награди в края на всеки сезон. Гилдии също ще има, както и чат канали.

Също така сървърите ще бъдат разделени на ''лиги'', където ще важат най-различни правила - от това да няма регенерация на мана до това да загубите героя си перманентно при смърт ( hardcore mode). Също и други, при които сървъра почва с даден брой хора и лека полека елиминира хората с по-малко експириънс докато не останат само ''батките''. Съществува и даже възможност да си платите за свой собствен сървър, където вие създавате правилата!

Играта е все още в алфа разработка, но скоро се очаква да пуснат затворена бета, за която може да се запишете като се регистрирате на техния сайт. Очаква се бетата да бъде пусната първата четвърт на 2011, т.е. уж най-късно в края на март трябва да я пуцаме.

Историята - за нея все още не се знае много, но както подсказва и самото име, вие сте прокудени от собственото си кралство поради неспазване на законите, но вместо да ви припишат смъртна присъда,те решават да направят нещо далеч по-жестоко - да ви пратят на континента Wraeclast, където бродят всякакви страховити създания, чието единствено желание е да заситят глада си. Вие започвате захвърлени на брега и трябва да си пробиете път до първия град в играта. Историята, ако вярваме на това което казва Крис, няма да бъде разказвана под формата на досадни монолози, а ще накарат играча да почувства разрушението и отчаянието на положението, в което се намира. Също така гадовете са направени така, че да ви обграждат при първа възможност. Това, комбинирано с мрачните и неприветливи подземия и катакомби с епичен бос накрая, както и литрите кръв, разливани наоколо прави играта доста по-мрачна и ''сериозна'' от излезлите напоследък.
За тези които искат да я играят сами също е помислено, макар че офлайн вариант няма.

Ето и сайта на играта - http://www.pathofexile.com/leagues/

Интервю относно новия клас ''Вещица'' и превю на играта като цяло.
http://www.pcgamer.com/2010/12/17/witch ... able-class
http://www.gameplanet.co.nz/pc/games/16 ... -of-Exile/

Тук Крис обяснява по-подробно системата на уменията в играта :
http://www.youtube.com/watch?v=Xdq4Bi72i8Y

А ето и малко клипчета от самата игра :
http://www.youtube.com/watch?v=puhioIlUz0Q
http://www.youtube.com/watch?v=iaFXuK4qO6w
http://www.youtube.com/watch?v=1juvhPizt3U - тук Крис коментира играта докато я играе.

Е това е всичко от мен засега и добре дошли на континента на прокудените! ;)

Профил

Аватар
В момента играе: Заглавията които си заслужават...
Заглавие: Re: Path of Exile - едно по-различно ARPG?
Публикувано на: 28 Яну 2011 14:30

Прочетох темата и разгледах играта....
Не съм настроен отрицателно към играта, защото ми се вижда интересна...
Само, че части от визията на играта наподобява Hellfire (Diablo 1) което ще се хареса на олдскул феновете...но не бих казал и за останалите...
С ефектите, развитието и геймплея това ще е Diablo 2.5 (и половина) :)

Профил Skype

Публикувано на: 28 Яну 2011 14:56

Не отричам тези факти, защото самите разработчици си признаха, че са доста повлияни от този жанр и най-вече олд скуула. По принцип и аз не си падам много по олд-скуул ''сетинг'', но специално тази игра някак си ми грабна вниманието. :)
А щом е повлияла даже и на мен, дето си падам все по ''шаренко'' значи има голям шанс да се хареса на доста хора. :)

Едит : грешки от всякакъв род. ^^

Профил

Аватар
В момента играе: Prime World
Публикувано на: 28 Яну 2011 18:32

харесват ми идейте, ще се играе ^_^

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 08 Фев 2011 16:45

Сега видях темата.
Като видях клипчетата и инфото, веднага се регнах за бетата. Искам да го играя това, колкото се може по-скоро. Усещам, че ще е пълен култ !

Профил Skype WWW

Аватар
В момента играе: Minecraft
Публикувано на: 08 Фев 2011 20:07

Искам да попитам играта изцяло онлайн ли ще е или може и сингъл?
И ако някой може да обясни мога ли да направя самостоятелна игра в която аз и някой приятел да играем само двамата?

Профил

Аватар
Публикувано на: 08 Фев 2011 21:05

Щяло да има някакъв режим за хора, които не искат да играят в населените сървъри, но това не означава изцяло оффлайн игра. Не знам как ще е, но из форумите им трябва да пише. За самостоятелна игра с още някой - по-скоро не. Или сам, или с всички, аз така го разбрах за сега.

Много искам да разцъкам бетата, дано по-скоро почва. Все нямам късмет да ме избират за бетите, дано тоя път стане :x

Профил Skype WWW

Аватар
Публикувано на: 08 Фев 2011 21:25

Аз се регистрирах за бетата, но никога преди не сам правил подобно нощо и ако ме изберат
ще ми пратят имейл или какво?
И какви по принцип са критерийте да те изберат освен ако не са random :roll:

Профил

Публикувано на: 08 Фев 2011 21:35

И аз съм така относно бетите, надявам се да съм сред първите избрани. :) Относно това дали ще може да се играе offline - уви, играта е разработена така, че да се играе през интернет. Да, можеш да направиш така, че да играеш сам, но едва ли ще ти е толкова интересно, предвид че самата икономика в играта се върти не около златото, а около търгуването с предмети, а и като цяло няма да ти е толкова забавно според мен. Да не говорим, че има и специален ПвП режим, както вече съм споменал по-горе. А както гледам, той се очертава да бъде епичен, както и самата игра между другото. Но иначе мисля, че напълно би могъл да си пуцаш заедно с някой приятел, тъй като системата работи по-скоро като в Guild Wars - всички хора на даден сървър могат да бъдат заедно в градовете, но зоните извън тях са инстансирани, т.е. зарежда на всяка група поотделно, в случая ти и приятелите ти, за да се избегнат крадене на мобове,нинджене на предмети и други мизерии. :)

П.П. - Мерси че възкресихте темата, мисля че ще има още хора, които да са заинтересовани от този амбициозен проект. ^^

Профил

Аватар
Публикувано на: 08 Фев 2011 21:38

единствената ми надежда да ме изберат за бетата е, че играта е малко ъндърграунд и няма да има голям наплив => по-голям шанс да те изберат :?

мрачната нотка стил диабло 1 ми харесва адски много, търся от години такова нещо

Профил Skype WWW

Публикувано на: 08 Фев 2011 21:45

gogsss, доколкото знам би трябвало да ти пратят мейл, за да те уведомят, че си вътре. А иначе общо взето си е на случаен принцип - мисля че някъде беше упоменато, че ще се приемат по 1000+ играча наведнъж в затворената бета и така докато не пуснат всички записали се (регистрирали се) потребители, след което обявяват отворена (публична) бета и в крайна сметка се стигне до издаването на играта официално. А иначе в момента тече алфа фаза, където се тестват и правят промени по баланса.

Stylized Corpse - ами, доколкото знам, вече има около 7 хиляди регистрирани потребители, така че не знам как ще процедират. Може и да съм разбрал погрешно разбира се, но един пич бе пуснал тема относно активността на сайта и броят регистрирани потребители, можеш да хвърлиш един поглед във форума.Не се шашкай обаче, това не значи нищо ако тръгнат да си избират както им скимне. :)
А иначе да, и мен ме кефи мрачната атмосфера, всъщност това е една от основните причини да я очаквам с такова нетърпение, освен, разбира се факта, че ще пускат ново съдържание възможно най-редовно.

Профил

Аватар
Публикувано на: 12 Дек 2011 19:41

Ей, кво става бе. Получих ей ся бета ключ. Някой играе ли ???

Профил Skype WWW

Аватар
Публикувано на: 12 Дек 2011 21:34

Ами явно са задвижили работата и вече пращат ключове...
Надявам се да пратят и на мен някой ключ.

Профил

Аватар
В момента играе: DOOM,QUAKE II,RAGE,GOTHIC 3,Redneck Rampage,Outlaws,Diablo II,Blade of Darkness,excalibur-wow.com
Публикувано на: 13 Дек 2011 01:02

ако те изберат, също пусни тото, щото ше си ебати лъкера. аз съм регнат от неколко месеца
същото и при диабло 3 - КУР имам оригинални 3 игри и пак не ми пращат покана педалите.

това са месеци. или съм ебати каръка или не избират индианци или избират само техни хора кое от 3те :д

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 13 Дек 2011 01:31

еми аз чакам от една година и ето, най-накрая ме избраха
като можеше да си направя 100 акаунта и т.н., гледам че на напълно произволен принцип ги избират
малко беше тъпо, нали, щот някви тъкмо регнати получават на другия ден ключ, ама карай

Профил Skype WWW

Eroguro Lolies FTW!
Аватар
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
Публикувано на: 13 Дек 2011 09:45

искаааам @_@

ps. и батко ви хамелеон има достъп 8) :lol:

Serious Sam написа:
Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...

Цитат:
iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq

Профил WWW

Аватар
В момента играе: DOOM,QUAKE II,RAGE,GOTHIC 3,Redneck Rampage,Outlaws,Diablo II,Blade of Darkness,excalibur-wow.com
Публикувано на: 14 Дек 2011 22:54

толко ли е зле играта та нищо не пишете

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 15 Дек 2011 00:50

у ред ли си бе, цял ден я играя, затова не пиша

Профил Skype WWW

Eroguro Lolies FTW!
Аватар
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
Публикувано на: 15 Дек 2011 11:49

играта е много, МНОГО добра.

запазена е бруталната и мрачна атмосфера на 1цата, графика и геймплей много по-добри от 2ката -> перфе ( в тоя род на мисли торчлайт пишки да яде пред Path of Exile )

Serious Sam написа:
Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...

Цитат:
iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 15 Дек 2011 15:19

никога нема ми пратат кей деа

Профил Skype
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com