Играта наистина е много яка подивял съм по нея. Отдавна не е имало игра заради, която да откажа да изляза навън. Моите проблеми обаче са следните. 1. От една страна липсата на класове е яка. Имаш ПЪЛНА свобода да правиш каквото си искаш с героя си. От друга страна обаче е объркващо. Не съм много наясно със статовете. Въпреки, че съм фен на поредицата и съм разцъквал дори и досовските нито една не съм връткал, което е срамно. Обливион специално толкова се загубих в сайд куестове, че на края ми писна и спрях да играя, но тогава бях малко, тъпо пишлеменце, което нищо не разбира от игри... Та примерно аз искам да си направя нещо като spellsword. Хем да има готини магийки, хем да се бие 1 хендове. Проблема е обаче, че доста често не знам, какво да дигам. Destruction ли или one handed? Също така какъв вид брони да нося? Робите дават хубави бонуси обаче не ме предпазват и грам. А като spellsword аз ще влизам и в меле. Чудя се дали light armor? Възможно ли е да ползвам heavy и пак да получавам кастерски бонуси? Най добре щеше да е да има някакви класове, които просто ти левелват статса по определен начин. В смисъл ако си избера spellsword играта да ми предлага начин, по който да си дигам точките, който да пасва на това описание, а ако не си избера клас да е както е в момента. 2. Бойната система. Защо единственото нещо, което можеш да правиш а да натискаш ляв бутон? Като се има предвид колко е дълга играта в един момент меко казано писва. Малко по сложна бойна система нямаше да е лошо да има. Представям си колко им е тъпо на pure меле героите. 3. Защо не можеш да parry когато в едната ръка имаш магия? :/ И без това съм гостатъчно кекав едно parry щеше да ми доиде добре.
MoonFlame
04 Окт 2010 11:06 Мнения: 375 Местоположение: Just not here
В момента играе: Skyrim, Titan Quest
Заглавие: Re: The Elder Scrolls V: Skyrim
Публикувано на: 24 Ное 2011 11:30
Danisimo написа:
Играта наистина е много яка подивял съм по нея. Отдавна не е имало игра заради, която да откажа да изляза навън. Моите проблеми обаче са следните. 1. От една страна липсата на класове е яка. Имаш ПЪЛНА свобода да правиш каквото си искаш с героя си. От друга страна обаче е объркващо. Не съм много наясно със статовете. Въпреки, че съм фен на поредицата и съм разцъквал дори и досовските нито една не съм връткал, което е срамно. Обливион специално толкова се загубих в сайд куестове, че на края ми писна и спрях да играя, но тогава бях малко, тъпо пишлеменце, което нищо не разбира от игри... Та примерно аз искам да си направя нещо като spellsword. Хем да има готини магийки, хем да се бие 1 хендове. Проблема е обаче, че доста често не знам, какво да дигам. Destruction ли или one handed? Също така какъв вид брони да нося? Робите дават хубави бонуси обаче не ме предпазват и грам. А като spellsword аз ще влизам и в меле. Чудя се дали light armor? Възможно ли е да ползвам heavy и пак да получавам кастерски бонуси? Най добре щеше да е да има някакви класове, които просто ти левелват статса по определен начин. В смисъл ако си избера spellsword играта да ми предлага начин, по който да си дигам точките, който да пасва на това описание, а ако не си избера клас да е както е в момента. 2. Бойната система. Защо единственото нещо, което можеш да правиш а да натискаш ляв бутон? Като се има предвид колко е дълга играта в един момент меко казано писва. Малко по сложна бойна система нямаше да е лошо да има. Представям си колко им е тъпо на pure меле героите. 3. Защо не можеш да parry когато в едната ръка имаш магия? :/ И без това съм гостатъчно кекав едно parry щеше да ми доиде добре.
Лично аз избрах този клас и лесно се постига в играта. В началото наблегнах на one handed и след като дигнах достатъчно ниво и качвах само mana се концентрирах върху Destruction. Долу горе ги вдигай 50 на 50 след всяко ниво. А иначе за броните heavy лично за мен е абсурд при такъв клас, въпреки добрия armor който дава. Съвета ми е заложи на light в началото, а вече като като си високо ниво, има достатъчно добри robe който те правят машина за убиване с магиите и меча и хвърчат глави само с един замах. Spellsword си ми беше любим клас още от Morrowind.
Danisimo, има магии, които ти дават много армор - stoneflesh, oakflesh и някакви такива бяха май. В сми, туряш пижама с нула дефенс, пускаш магията и си с 400, влизаш в мелето и те боли куро. В началото само, докато още не си ги развил, ще е тегня, затова се носи с някъв лайт армор. Иначе изобщо не е тъпо с пюър меле героите, въпреки че не съм такъв аз. Идва момента, в който почваш да правиш много екзекуции и просто ги 1-hit-kill-ваш и става фън. Отделно, че ако си с dual wield става още по-яко. При мене разнообразието идва от стелт килове и обиране на враговете с лък, но все си мисля, че и пюър меле да бях, пак щеше да ми е забавно.
ЕЙ, още съм на втория куест - да ходя при Greybeards. А съм 35-6 лвл и убивам дракони от удар и половина ... е, още не съм срещнал ancient-и, разбира се. Те май са quest-related ?
За тея дето се чудят - For the empire. Бунтовниците са мърши, които трябва да се избият.
Радостин Стефанов
Публикувано на: 24 Ное 2011 14:02
Цитат:
2. Бойната система. Защо единственото нещо, което можеш да правиш а да натискаш ляв бутон? Като се има предвид колко е дълга играта в един момент меко казано писва. Малко по сложна бойна система нямаше да е лошо да има. Представям си колко им е тъпо на pure меле героите
Заблудил си се нещо за бойната система - дори без никакво развитие имаш Пауър атака странична, подсичане, и стояща. В последнствие има засилка с намушкване, удар с две оръжие едновременно, парализиращ удар, блок, блок с контра, пауър контра. Затова са ти дали Стамината, да я ползваш - махането с левия бутон е ласт ресорт, нещо което се прави когато много закъсаш да не може да си правиш реалните атаки.
Имам един въпрос за куеста The Forsworn Conspiracy в Маркат -
Spoiler for :
Минах куеста, като накрая се оказа, че съм се ровил в някви схеми, дето не е трябвало и когато отивам да си изпълня куеста вече, ме чакаха трима гарда и ми обесняват как съм им развалил корумпирания уреден животец и как ще ми лепнат сега всички убийства ( свързани с куеста ) на мене. И искат да ме тикат в затвора, където е тоя кралят на Forsworn-ите. Ся ... в тази ситуация имам два избора - да избия целия град, или да ида доброволно в затвора ( където вероятно ще имам куест с тоя крал и т.н. ). Ако просто избягам от града, докато са ми хостайл, това ще преебе ли нататък играта ? То ясно, че ми заминават всичките евентуални бъдещи куестове свързани с Маркат, ама ако избягам от тоя затвор, няма ли пак да ме гонят. Идеи ?
___________________________________ джумерки
Danisimo
Публикувано на: 24 Ное 2011 14:40
Ето го и другият ми проблем. Някой по горе беше писал, че е 36лвл и още не е ходил при greybeards. Аз съм 10ти и съм 2,3 куеста по напред от него и сега съм в университета за магове където разцъквам куеста с надеждата за хп, хубав гиър(моя смърди)и нови по мощни и малко по лонг ранге магии от тези за новайс, но нямам голям успех за момента. Не знам защо, но в елдер скролс никога не съм успявал да си екипирам героя добре въпреки, че сиде куествам много и ходя по дънджъни.
MoonFlame
Публикувано на: 24 Ное 2011 14:56
Stylized Corpse написа:
Имам един въпрос за куеста The Forsworn Conspiracy в Маркат -
Spoiler for :
Минах куеста, като накрая се оказа, че съм се ровил в някви схеми, дето не е трябвало и когато отивам да си изпълня куеста вече, ме чакаха трима гарда и ми обесняват как съм им развалил корумпирания уреден животец и как ще ми лепнат сега всички убийства ( свързани с куеста ) на мене. И искат да ме тикат в затвора, където е тоя кралят на Forsworn-ите. Ся ... в тази ситуация имам два избора - да избия целия град, или да ида доброволно в затвора ( където вероятно ще имам куест с тоя крал и т.н. ). Ако просто избягам от града, докато са ми хостайл, това ще преебе ли нататък играта ? То ясно, че ми заминават всичките евентуални бъдещи куестове свързани с Маркат, ама ако избягам от тоя затвор, няма ли пак да ме гонят. Идеи ?
Аз минах куеста и се получи същото, затова реших да се предам кротко и след минаването на куеста вече в самия затвор всичко е ок. А иначе не знам какво става ако избягаш, но имам лошото предчувствие, че е кофти вариант.
14 Юни 2010 22:14 Мнения: 619 Местоположение: Terra
В момента играе: PoE Dark Souls
Публикувано на: 24 Ное 2011 14:59
Fuck the empire faggots and their elf masters!
___________________________________ If the only thing keeping a person decent is the expectation of divine reward, then that person is a piece of shit.
Аз минах куеста и се получи същото, затова реших да се предам кротко и след минаването на куеста вече в самия затвор всичко е ок. А иначе не знам какво става ако избягаш, но имам лошото предчувствие, че е кофти вариант.
Мда, и аз го минах сега в затвора. Стана точно както исках, а сега даже ми е кофти да минавам куестове, в които трябва да избивам Forsworn, щото ме кефят супер много колко са диви
___________________________________ джумерки
Tiny
но с големо съ̀рце
14 Май 2005 18:21 Мнения: 4847 Местоположение: The city of Neverwinter
В момента играе: A dance with rogues
Публикувано на: 24 Ное 2011 23:10
Деба, мислех, че the witcher2 ще е rpg of the year... btw не харесвам morrowind и oblivion, но skyrim яко gusta.
___________________________________ A man was hospitalized with 6 plastic horses up his ass. The doctors described his condition as stable.
Радостин Стефанов
Публикувано на: 25 Ное 2011 00:03
Пичове то куеста е в затвора - това е по сценарий да се влезе там.
Иначе на мен часовника ми показва 62 часа а не съм почвал дори Куестите на Крадците, Маговете и Тъмното братство .
Засега най-култовото ми усещане в играта беше как ударих по масата като Драгънброн и заповядах мир на Империята и Улфрик.
Sabaka
11 Юли 2009 13:52 Мнения: 484 Местоположение: In the mountains In the mountains In the mountains...
В момента играе: LoL ,най-тъпата игра на света...
Публикувано на: 25 Ное 2011 00:44
Относно това с каква броня да ползва хибрида - няма значение. Земи си лист, молив и нарисувай това, което би те кефило да играеш, после го направи.
14 Юни 2010 22:14 Мнения: 619 Местоположение: Terra
В момента играе: PoE Dark Souls
Публикувано на: 25 Ное 2011 10:51
Имаме Skyrim, Deus Ex HR и Dark Souls, сериозно ли мислите, че вещера има някакъв шанс...
___________________________________ If the only thing keeping a person decent is the expectation of divine reward, then that person is a piece of shit.
MoonFlame
Здр. знаете ли как да си викам коня, защото като сляза от него той бяга на някъде ?
Маце Борко
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
Публикувано на: 25 Ное 2011 15:49
Т'ва с конете е бахти гърча просто. Толкова работи са измислили, ма никой не се е сетил да се направи така, че да можеш да ги връзваш тия коне.
___________________________________ "Моридина, който по принцип е човек интелигентен с богата обща култура, но в същността си е комплексиран простак..." - Алминатора
"напарфюмиран печен ебач" - кримсънчето
Zakaza
Публикувано на: 25 Ное 2011 19:11
Strain написа:
Т'ва с конете е бахти гърча просто. Толкова работи са измислили, ма никой не се е сетил да се направи така, че да можеш да ги връзваш тия коне.
Съгласен!
Krasen
21 Юли 2003 12:24 Мнения: 358 Местоположение: Варна, Вл-во Границата м/у циганската махала :)
Публикувано на: 25 Ное 2011 19:32
Ами аз правя следния номер, като влизам в някоя пещера, или като излизам ако го няма коня или не е наблизо вадя картата и давам фаст травел на позицията където съм ,така хем не се отдалечавам, хем коня се появява до мене.
___________________________________ "At the end of your road mine begins."
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения