Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Заглавие: Шум от процесорното захранване 3D режим.
Публикувано на: 08 Окт 2011 19:52

Здравейте, наскоро си направих следната конфигурация:

- GB - Z68MA - D2H - B3
- Intel i7 2600
- Corsair - 2 x 4GB, 1600
- NV 560 Ti, Palit, 2GB
- WD 320 + Hitaci 320 (стари са)
- Захранване - Corsair 650W

Въпросният компютър работи добре, но когато направя 3D заявка от сорта на игра, програма или бенчмарк се появява шум около процесора (не е от самия процесор, а от компонентите на дънната платка около него) наподобяващ на шум от волтова дъга, натоварен компонент или нещо от сорта. Разбира се от сервиза нищо ново не ми казаха и затова реших да се обърна към вас. Предлагаха ми да сменям захранване, да разкача единия хард или да свикна с шума
Освен този шум има и друг ефект - визуален. Имам монитор Samsung 2343nw, при интензивно натоварване на видеокартата се получава нещо като размазване на изображението подобно на мараня в горещ ден ( + шума от дъното).
При преминаване на конфигурацията от натоварен в нормален режим шума спира, но има остатъчен визуален ефект, който се оправя като натисна бутона auto на монитора от където се самонастройва положението, clock и phase.
Нещо което установих чрез опити е следното
- При смяна на видеокартата с по-слаба от сорта на NV 9800 GT 1GB не се наблюдават тези явления.
- При смяна на захранващия блок се променя и шума от дъното - с по-мощен е по-силен като dB, а с по-слабо е по-тих.
- Волтажа на видеото варира - в покой е около 0,9 волта, а при натоварване е 0,955 волта (тогава се появява и шума, но не знам дали има връзка).
Ако имате идея как да се справя с това ще съм Ви безкрайно благодарен, понеже този проблем ме мъчи от доста време и не мога да му намеря решение.
Благодаря Ви!

Профил

Аватар
В момента играе: GTA IV, NFS World, Prototype 2, Alan Wake, Heat Online, Dead Space 2
Заглавие: Re: Шум от процесорното захранване 3D режим.
Публикувано на: 09 Окт 2011 14:03

Сменяй дъното

Профил

Аватар
В момента играе: Shift 2 Unleashed, Bad Company 2, Shogun 2 Total War
Публикувано на: 09 Окт 2011 16:28

Аз имах същия проблем преди време и няма да повярваш как го оправих... Смених един от 25-амперовите бушони вкъщи! Но при мен се чуваше статичен шум и от всички тонколони, а при теб проблема е само в машината. Пробвай все пак, 50 стотинки е един бушон, но мисля, че някой от компонентите ти връща ток или нещо от този род, за да виждаш такъв "шум" по екрана. Ако има жичкаджии да дават идеи :)

Профил

Публикувано на: 09 Окт 2011 16:50

Благодаря за отговорите :)

Относно смяна на дъното първоначално се бях насочил към същия чипсет, но производителя не беше Gigabyte, а Intel ... не знам дали това ще окаже влияние, но проблема беше, че дъното го нямаше още на родна земя :D Предното ми дъно също беше на Gigabyte - p35 ds3l, но с него същия проблем, което ме навежда на мисълта - Съвместими ли са Palit и Gigabyte в една машина???

За бушоните... Не мисля, че има ефект от това, понеже съм пробвал да включа компютъра на няколко различни места (различни сгради) и ефекта или по-скоро дефекта си е все същия.

Ще съм благодарен ако има и още мнения по темата, все пак глави много идеи всякакви... :)

Профил

Дидко Бандитко
Аватар
В момента играе: No man's sky
Публикувано на: 10 Окт 2011 13:46

Не мога да ти помогна, но пусни една тема (ако не си) във форума на hardwarebg.com, там могат добре да те насочат :)

[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com