Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта

FAIL или WIN?

WIN!    14%  14%  [ 4 ]
 Абе, добре е...    32%  32%  [ 9 ]
 Абе, не знам...    18%  18%  [ 5 ]
 FAIL!    36%  36%  [ 10 ]
Общо гласове : 28
Автор Съобщение

Аватар
В момента играе: Ghost Recon: Future Soldier; Splinter Cell: Blacklist; Brothers - A Tale of Two Sons; Witcher 3, но само в моите мечти...
Заглавие: GAMESUB: Нов, български сайт за видео игри и развлечение
Публикувано на: 29 Авг 2011 15:42

GAMESUB е сайт по който работя от известно време. Идеята е да се направи, още едно място на което да проверявате за новини. Свободното време и голямата доза желание, ми позволяват да го поддържам.

Линковете, засега са два:
http://gamesub.weebly.com/index.html

http://www.youtube.com/user/theGAMESUB

Първото, очевидно е самият сайт. Второто е канала на който ще качвам геймплей клипове с коментар. Ако някой от вас се занимава с такива неща или пък, би искал да се занимава, да каже :wink: Същите клипове, могат да бъдат намерени и в секцията - "Видео" на сайта.

Също така, ако някой от вас има форум с малко посещения или пък просто иска да стане модератор на форум, може да го спомене тук. Позволено ви е! :D Или ще ползвам някой ваш, или ще си скалъпя свой. Приказки за това, че модата на BG форумите, отдавна си е отишла, не са нужни.

Първото и единствено, засега ревю, налично на сайта е това на FEAR 3. В последствие, ще се появят и неща като "превюта".

Какво мислите по въпроса? Има доста хора на които им се пишат ревюта и са кандидатствали за PCM, доколкото знам. Що не се пробвате тук?

Профил Skype

Заглавие: Re: GAMESUB: Нов, български сайт за видео игри и развлечение
Публикувано на: 29 Авг 2011 16:24

Всеки геймър в БГ е тръгнал да си прави сайт :lol:

Профил

Аватар
В момента играе: CSS, SW: Empire at War, Legacy of Kain
Публикувано на: 29 Авг 2011 16:34

Е няма лошо. Щом иска и има времето. Пожелавам ти успех в начинанието. :)

Профил Skype

Публикувано на: 29 Авг 2011 16:45

Успех с начинанието. Ако ти трябват хора, бих могъл да модерирам във форума или да пиша статии.

Профил

Аватар
В момента играе: Ghost Recon: Future Soldier; Splinter Cell: Blacklist; Brothers - A Tale of Two Sons; Witcher 3, но само в моите мечти...
Публикувано на: 29 Авг 2011 16:46

Stun Damage написа:
Успех с начинанието. Ако ти трябват хора, бих могъл да модерирам във форума или да пиша статии.

Утре ще се разберем, че ся съм в отпуска... тази вечер :D

Профил Skype

Аватар
В момента играе: COD: MW, HotS, Heroes 3, DooM 2, Diablo 2, Killing Floor 2
Публикувано на: 30 Авг 2011 19:29

Serious Sam написа:

По скоро всяко лапе иска да се направи на големия хардкор играч със смешния си сайт, видеота с коменти и тн. , а като види графиката и казва каква била играта.

Профил

Аватар
Публикувано на: 30 Авг 2011 19:40

Lich King написа:
Serious Sam написа:

По скоро всяко лапе иска да се направи на големия хардкор играч със смешния си сайт, видеота с коменти и тн. , а като види графиката и казва каква била играта.

Тру тру.

Аз намирам сайта на Дани за добре направен, приятна визия има и статията за FEAR e доста добре написана.

Профил

Аватар
Публикувано на: 30 Авг 2011 20:12

Благодаря за смислените коментари! Пламъка гори и не смятам да го гася. Сайта не съм го задвижил все още, но ще стане тези дни. И реклама ще направя. В момента, с един колега работим по ретро-ревю на Dawn of War. Съдържанието ще се увеличава!

За жалост, все още няма човек за "Новини", но се надявам скоро да го намеря.

Ако постнете всички тези геймплей клипове за които Lich King говори, ще ви бъда благодарен :D

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 30 Авг 2011 20:55

Ами потърси в Общия, там има една тема за такива клипове. Ако ги смяташ за добри.. :roll:

Профил

Аватар
В момента играе: Тъпотии разни.
Публикувано на: 30 Авг 2011 23:08

Danivanov написа:
ретро-ревю на Dawn of War

Малеее. Чувствам се стар вече.Иначе , успех в начинанието!

Профил

Аватар
В момента играе: Мнооооого неща
Публикувано на: 30 Авг 2011 23:13

Защо с нет редактор си го направил има толкова много хубави и лесни за исползване програми

Профил

Аватар
Публикувано на: 31 Авг 2011 08:18

gambit_12 написа:
Защо с нет редактор си го направил има толкова много хубави и лесни за исползване програми

Бързо, лесно, красиво и сървърите са осигурени. Ще ти бъда благодарен, ако споделиш няколко твои предложения, все пак :D

Профил Skype

Публикувано на: 31 Авг 2011 08:27

Danivanov написа:
Благодаря за смислените коментари! Пламъка гори и не смятам да го гася. Сайта не съм го задвижил все още, но ще стане тези дни. И реклама ще направя. В момента, с един колега работим по ретро-ревю на Dawn of War. Съдържанието ще се увеличава!

За жалост, все още няма човек за "Новини", но се надявам скоро да го намеря.

Ако постнете всички тези геймплей клипове за които Lich King говори, ще ви бъда благодарен :D

Провери си личните съобщения.

Профил

Аватар
В момента играе: Мнооооого неща
Публикувано на: 31 Авг 2011 10:45

Danivanov написа:
gambit_12 написа:

Бързо, лесно, красиво и сървърите са осигурени. Ще ти бъда благодарен, ако споделиш няколко твои предложения, все пак :D

Наистина е лесно да, но възможностите му са много ограничени. Една много добра ппрограмка е Adobe Dreamweaver. Доколкото до сървърите може ппримерно от жижацом да ти ги осигурят безплатно

Профил

Аватар
Публикувано на: 31 Авг 2011 11:42

Dreamweaver изисква добро владеене на HTML и CSS. Прилични познания и по двете, могат да се натрупат за около 6 месеца. Не исках да хабя толкова време.

Винаги може да се направи нова, освежена версия на сайта със собствен домейн и т.н.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 01 Сеп 2011 13:39

Статията ти за Скайрим е пълна трагедия. Пич, намаляването на атрибутите от 8 до 3 няма нищо общо с ''опростяването'' и ''комплексността'' на играта. Сега примерно имаме skill trees, възможност за изпозване на магия в едната ръка, докато държим брадва в другата и т.н. Просто избягвай такива категорични изказвания, защото Обливиъна е добра игра, но точно глупавата и левелинг система дразнеше хората.

Другото нещо, което погледнах е ревюто. Що годе добре написано, няма някакви очевидни грешки или тъпотии, но избягвай да наподобяваш стила на ПЦМ, както ми се струва че правиш. Гледай западните медии, там са реалните гейм журналисти, тука е по скоро като хоби.

Като съвет от мен попрегледай примерно Eurogamer и забележи как няма строго оформени статии, няма я тая подреденост изрядна, просто хората ти говорят за играта и не се усеща плановото разпределение на статията, а по скоро едно супер обективно и професионално мнение, което е лесно-смилаемо. Така ще се открояваш от другите такива сайтчета и ще си по-интересен. Eurogamer примерно са си най-добрата западна медия.

Накрая ще е много хитро, вместо да слагаш баналните + - ( защо да играя...етц) сложи по-добра от и по-зле от. Примерно пишеш за Need for Speed Run и слагаш по-добра от Dirt3, Grand Turismo 5 ( примерно) и по-зле от Форза 4 и т.н....Схвана.

Оставих най-задължителното за накрая. Просто всякаква друга система за оценяване освен по десетобална е смехотворна, глупава, дебилна и т.н. Поне за мен. По десетобалната реално се разбира къде се намира играта в момента на пазара, а като забиеш на две коренно различни игри 4/6 ходи разбери какво става.

Това са съветите ми, като цяло сайта не е никак лош, но ако се вслушаш в тези неща, мисля че и на теб ще ти е по-кеф да си го развиваш, а и доста повече хора ще го следят. Имам усет за такива работи.

Пак да ти напомня нещо, което намекнах по-горе. В новините избягвай да даваш категорично мнение. Те затова са новини за да съобщават. Иначе сега примерно влиза фен на КоД и вижда новина за нея, отваря я и вътре ти пишеш примерно '' Общия брой на оръжията в играта е 15, което е с 10 по-малко от прекия му конкурент Х. Очевидно играта започва да издиша на този фронт и нещата за нея изглеждат все по трагични''
Да речем като напишеш нещо такова, някой веднага цъка горе хикса и вика, аз с тоя няма какво да се занимавам.

Профил

Аватар
Публикувано на: 01 Сеп 2011 13:42

DJ Cat написа:
Eurogamer примерно са си най-добрата западна медия.

EDGE anyone?

Профил

Аватар
Публикувано на: 01 Сеп 2011 13:45

Зле прикрит хейт към ''хобито'' на журналистите им и много често лош вкус за каквото и да било не ги прави добра медия. Това че оценяват игри като ДАО с 3ки и 4ки не ги прави по-готини, а хора които не оценяват качествените заглавия.

Профил

Аватар
В момента играе: Ace of Spades, Minecraft, Battlefield 3, Skyrim
Публикувано на: 01 Сеп 2011 14:37

Зле са и PCGamer тук в Англия!!! Сега почвам да пиша статията за което ти споделих. :)

Профил

Аватар
Публикувано на: 01 Сеп 2011 14:53

@DJ Cat Новината за Skyrim, не е писана от мен, а от един колега. Мерси за критиката!

Хубаво е статиите да бъдат разделени на части, защото иначе се получава една жестока каша. Ако случайно търсиш нещо, го намираш по-бързо, когато е в подреден вид. Например - ревю на звука. Аз мисля, че геймърите са станали много мързеливи, по отношение на онлайн четивото. Виж, ако е за списание, можеш спокойно да си пишеш на воля. Прав си за това че статията на FEAR 3 е накъсана, но това донякъде е и от недоиздяланият ми стил на писане.

Наистина наподобявам стила на PCM. Все пак съм преглеждал много BG списания и медии. PCM ми е нещо като основен шаблон :D Тъй като не искам да съм шаблонен, ще го оправя с времето.

Това за сравнението на игри, може да разгневи деца и не само. Всяка игра си има фен-база и аз не смятам да защитавам определено заглавие и да го слагам да пиедестал пред другите. Все пак се говори за характеристиките на игра, които въобще няма да бъдат споменати сериозно, след като последвам и съвета ти за "свободното" писане.

6-обалната система е много добра за оценяване, всъщност. Уви, ще те послушам. Ще си направя експеримент, защото действително трябва да предложиш нещо ново и приятно, за да се откроиш. Не съм отличник или зубър, така че ще се разделя лесно с нея.

Това за Battlefield 3 е само истината. Като се напише нещо за MW3 и игрите ще се изравнят в очите на хората.

Неслучайно пускам сайта така тихичко. Ще изслушам мненията ви и ще полирам, доколкото може. Може да пипна и дизайна, без да развалям постигнатото досега.

Профил Skype
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com