Какво мислите за ситуацията в Либия

Нещата от живота
Публикувай отговор
Аватар
Liberty
В момента играе: League of Legends
Обратна връзка:

Re: Какво мислите за ситуацията в Либия

Мнение от Liberty »

Вие се подиграхте с изказването на Джон Маккейн, но човека има право. Китайската комунистическа партия в момента се е насрала от страх да не се случи нещо подобно и в Китай и в момента яката затягат мерките за цензура в интернет. Но нали знаете, колкото повече затягаш, толкова повече предизвикваш съпротива:

http://www.dnes.bg/technology/2011/08/2 ... eta.127556
http://www.divinitas-crew.com
Ghost reporting!
Аз

Мнение от Аз »

Ех, едните се държат в подчинение с цензура, другите с лайната на популярната култура и масмедиите, няма кой знае каква разлика - облагите са едни и същи за тия от горе :arrow:
Нещо остроумно
Sturm написа: къв ханс бе...
Serious Sam 1.0

Мнение от Serious Sam 1.0 »

Аз написа:Ех, едните се държат в подчинение с цензура, другите с лайната на популярната култура и масмедиите, няма кой знае каква разлика - облагите са едни и същи за тия от горе :arrow:
+1
Аватар
Liberty
Обратна връзка:

Мнение от Liberty »

Вярвам, че и вие сами не си вярвате наистина. Аз следвам простия принцип, че една система, ако наистина е стабилна, просперираща и т.н. би трябвало и да е информационно отворена, както е това в така плютия демократичен свят. Щом те е страх че хората могат да прочетат мнение различно от офицялното, щом си блокирал всички видове външни сайтове и следиш хората какво си споделят по форумите значи си жалък и си напълнил гащите от страх. Колкото и да врякате срещу Америка всичките си аргументи ги взимате от филми направени от американци за американци, включително филми за 9/11, за банките и всякакви други неща. Ето това е силата на демокрацията и за това дори най-мощните режими, какъвто е Китайския не ги чака нищо по-различно от съдбата на Кадафи. Въпрос на време е :)
Ghost reporting!
Serious Sam 1.0

Няма система която да е информационно отворена. Всяка една система пречупва събитията през призмата на собствените си нужди. Както е със армиите - няма армия на чужда територия, която да се е загрижила за местното население. Тя е там за да брани интересите на собствената си държава.
->Изход<-

Мнение от ->Изход<- »

андрейчо, не всички е черно и бяло.
Пени написа:ma nikoi ne ti chete na teb postovete be
Аватар
Kompoth

Мнение от Kompoth »

не ви ли заболяват главите да мислите глупости, че и да ги ПРИКАЗВАТЕ после
Аватар
Liberty
Обратна връзка:

Мнение от Liberty »

Serious Sam написа:Няма система която да е информационно отворена. Всяка една система пречупва събитията през призмата на собствените си нужди. Както е със армиите - няма армия на чужда територия, която да се е загрижила за местното население. Тя е там за да брани интересите на собствената си държава.
Някои пречи ли ти да си изказваш мнението в този форум или където и да е било другаде? Пишат ли се и публикуват ли се всякакви по вид и разбирания книги, статий и т.н.? Чувстваш ли се спокоен, че пишейки мнението си в този форум или където и да е другаде няма да пострадаш? Сега не почвай да ми обясняваш, че нямало система която да е информационно отворена. Или пък да сравнявате поп културата и медийте на запад с Китайската цензура. Изобщо няма никаква база за сравнение. Както казах вече една система която е стабилна няма нужда от цензура. Там където има цензура означава че режима се крепи на сила, а това не може да продължи вечно.
Ghost reporting!
Аватар
Liberty
Обратна връзка:

Мнение от Liberty »

->Изход<- написа:андрейчо, не всички е черно и бяло.
Щото на теб не са ти удряли 100 тояги на гол гъз, заради написано мнение във форум за това ти е лесно така филосовски да подхождаш към въпроса. Ми не то няма черно и бяло, цензурата в Китай и медийте в нормалните страни почти не се различават.
Ghost reporting!
Serious Sam 1.0

Andrey358 написа:
Serious Sam написа:Няма система която да е информационно отворена. Всяка една система пречупва събитията през призмата на собствените си нужди. Както е със армиите - няма армия на чужда територия, която да се е загрижила за местното население. Тя е там за да брани интересите на собствената си държава.
Някои пречи ли ти да си изказваш мнението в този форум или където и да е било другаде? Пишат ли се и публикуват ли се всякакви по вид и разбирания книги, статий и т.н.? Чувстваш ли се спокоен, че пишейки мнението си в този форум или където и да е другаде няма да пострадаш? Сега не почвай да ми обясняваш, че нямало система която да е информационно отворена. Или пък да сравнявате поп културата и медийте на запад с Китайската цензура. Изобщо няма никаква база за сравнение. Както казах вече една система която е стабилна няма нужда от цензура. Там където има цензура означава че режима се крепи на сила, а това не може да продължи вечно.
Добре дошъл в Отдушника. Мястото което служи за да се изпуска парата. Мястото където е по-добре да сте, отколкото на площада прилагайки абсолютно пряка демокрация. Тук не можете да направите нищо, но пък можете да си създадете измамното чувство че го правите повече откогато и да е...
Аватар
- Алминатора -

Мнение от - Алминатора - »

Изходе, как може да се вреш навсякъде така с малоумно тъпи мнения, не мога да разбера. Тва на умен ли се опитваш да се правиш, какво - идея си нямам, ама се излагаш като кифладжия.

Serious Sam, колкото и да не ти се вярва, когато дойде моментът да отидем на площада, ние ще го направим и ще приложим пряка демокрация.

Въпроса е, че ако се опиташ да направиш същото в Китай, по-вероятно е да те заличат по оруелски, отколкото да приложиш "пряка демокрация".

Андрей е много прав. Историята доказва, че дните на всеки подобен режим са преброени още от неговото създаване. В цялата ни нова история вечен тоталитарен режим няма. И комунистическата партия в Китай скоро ще падне.

Edit:

@SS, тук може и да не можем да направим нищо, но можем да достигнем до идеята да направим нещо, което всъщност не е никак малко, защото ако се обърнеш назад, точно идеите са тези, които движат света, не хаотичните действия.
САМО АЗ СЪМ ОТ КЪРДЖАЛИ ПУТКИ

Все аркадаши сме...!
Dexter
Футболен разбирач
В момента играе: Football Manager 2007
Pro Evolution Soccer 2013

Мнение от Dexter »

Джони Спагети написа:Изходе, как може да се вреш навсякъде така с малоумно тъпи мнения, не мога да разбера. Тва на умен ли се опитваш да се правиш, какво - идея си нямам, ама се излагаш като кифладжия.
Ама ти щото никъде не се вреш :roll:
То не е възможно и двамата да сте толкова тъпи :disbelf:
WeAreGettingClose
Аватар
Bagerist0
В момента играе: Със самолетчета :)

Мнение от Bagerist0 »

Dexter написа:
Джони Спагети написа:Изходе, как може да се вреш навсякъде така с малоумно тъпи мнения, не мога да разбера. Тва на умен ли се опитваш да се правиш, какво - идея си нямам, ама се излагаш като кифладжия.
Ама ти щото никъде не се вреш :roll:
То не е възможно и двамата да сте толкова тъпи :disbelf:
Ти па като си умен...
I'm far too busy... being delicious.

Ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn

а.к.а. Багериста
Маце Борко
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!

Мнение от Маце Борко »

Алминаторе, нали разбираш, че като си чел 1984 и си гледал V for Vendetta, това само по себе си не прави мнението ти по-авторитетно?
"Моридина, който по принцип е човек интелигентен с богата обща култура,
но в същността си е комплексиран простак..."

- Алминатора

"напарфюмиран печен ебач"
- кримсънчето
VALEN7INVS
Цар
Обратна връзка:

Мнение от VALEN7INVS »

Джони Спагети написа:Edit:

@SS, тук може и да не можем да направим нищо, но можем да достигнем до идеята да направим нещо, което всъщност не е никак малко, защото ако се обърнеш назад, точно идеите са тези, които движат света, не хаотичните действия.
Patrick Bateman написа:There is an idea of a Patrick Bateman; some kind of abstraction. But there is no real me: only an entity, something illusory. And though I can hide my cold gaze, and you can shake my hand and feel flesh gripping yours and maybe you can even sense our lifestyles are probably comparable... I simply am not there.
QVOD·EST·SVPERIVS
EST
·SICVT
QVOD
·EST·INFERIVS
Аватар
- Алминатора -

Мнение от - Алминатора - »

Не съм гледал V for Vendetta :shock: И не виждам какво лошо има, че съм чел 1984.
САМО АЗ СЪМ ОТ КЪРДЖАЛИ ПУТКИ

Все аркадаши сме...!
Serious Sam 1.0

Джони Спагети написа:Не съм гледал V for Vendetta :shock: И не виждам какво лошо има, че съм чел 1984.
Филма е хубав, гледай го. Remember, remember the 5th of November... И нищо лошо няма в това че си чел. Ако спреш да го правиш - тогава е лошо.
Жувотновъд

Мнение от Жувотновъд »

Алминатора + книга?
No way!

Аллах Акбар!
Serious Sam 1.0

High_voltage написа:http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4088771

Доста охотно услужваме на новата власт.

бтв, по някаква причина тази новина не се открива в други новинарски сайтове...
ЕМ да извадят пионките на мръсния долен диктатор! И сега ще сложим нови, демократични либийци :D
Аватар
Liberty
Обратна връзка:

Мнение от Liberty »

Ето го репортажа по БТВ

http://www.btv.bg/videos/novini/video/1 ... u_nas.html
Ghost reporting!
Публикувай отговор