Автор |
Съобщение |
Capo
|
|
|
|
Заглавие: Re: Star Wars: The Old Republic Публикувано на: 29 Авг 2011 17:21
|
|
|
|
|
Минотавъра
|
|
В момента играе: Mozilla Firefox
|
|
Заглавие: Публикувано на: 29 Авг 2011 17:25
gua543 написа: Чакай малко нещо не схващам. Как така човека измислил Междузвездни войни е най-лошото нещо случвало им се някога? Прикуелите, Джар-Джар, The Clone Wars, еуоките... "Измислил" е силно казано. Той идва с общата идея, но тя е дооформена и реализирана от една сюрия други хора - първоначалният драфт на историята няма нищо общо с това което си виждал на екрана. Присъствието му често има негативен ефект - ретконите във Войната на клонираните, измислянето на еуоките с цел мърчандайзинг и т.н. Пак повтарям, че най-успешният филм от поредицата е "Империята отвръща на удара", в който Лукас не взема почти никакво участие. И си личи - филмът е много по-трагичен, не прилича на космическа опера или детска приказка и се отличава с по-дълбок замисъл и изненадващ обрат ("Люк, аз съм баща ти"). Да не говорим за мрачния ендинг, който може да удари зрителя доста силно, особено след леко наивния "Нова надежда". Ако погледнем глобално, приносът на Лукас към сетинга е пренебрежим. Филмите му са само една малка част от вселената и то най-простата част. Виж "Отмъщението на ситите", после прочети новелизацията и ми кажи, че бай Джордж не е некадърник.
___________________________________ Remember when you could play multiplayer without 15-year-olds insulting your mother or questioning your sexuality? Good times...
Алкохола - враг на пола, с плодов сок - към полов скок!
|
|
|
|
|
Минотавъра
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 29 Авг 2011 17:52
Capo написа: Това едно на ръка, но и самата история е доста... незапомняща се. Аз съм виждал само Chapter I и малко от Chapter II, но не ми направиха кой знае какво впечатление. Куестовете не са особено интересни - за целия първи чаптър има само една значителна морална дилема (две, ако броим тая със ситския апрентис). Краденето на кораба е яко обаче. И има мандалорианци. На историята й липсва епика. Действията на Ловеца са логични и имат смисъл, но са скучни. Първите десет левела дефакто си мутра - работиш за местния криминален бос, Немро Хътянина, помагайки му да си събере дълговете и пр. След като му направиш няколко подобни услуги и го впечатлиш достатъчно, той се съгласява да стане твой спонсор и да те вкара във Великия лов. Сторилайнът е смислен, но отегчителен - докато Рицарят спасява Титон и Инквизиторът търси легендарен джедаеубиец, Ловецът се прави на дребен гангстер. По-късно нещата тръгват нагоре, но все пак не е нещо кой знае какво. И репликите. О, Боже, репликите. Очакваш да чуеш някакъв студен професионалист а ла Боба Фет, а получаваш нещо като Дюк Нюкъм - американско гъзе с клиширани, оувър-дъ-топ badass лафове. - Lay down your weapons! - Better idea. You lay down - and DIE! *shoots target*/facepalm That said, вкусът е нещо субективно, така че може би на теб ще ти допадне. Пробвай сам.
___________________________________ Remember when you could play multiplayer without 15-year-olds insulting your mother or questioning your sexuality? Good times...
|
|
|
|
|
Минотавъра
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 29 Авг 2011 18:17
Omigosh, third post!
Знаеш ли, направо ми се обади по скайпа и ще ти разкажа цялата история. Може пък да ти хареса. Тук е трудно, щото писането е бавно и ще отнеме дълго време.
|
|
|
|
|
CallMeTheSnake
|
|
|
|
Заглавие: Re: Star Wars: The Old Republic Публикувано на: 29 Авг 2011 19:02
Има ли го варианта със някой клас историята ти да завърши с ънхепи енд ?
|
|
|
|
|
Минотавъра
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 29 Авг 2011 19:21
CallMeTheSnake написа: Има ли го варианта със някой клас историята ти да завърши с ънхепи енд ? Зависи от гледната ти точка. What constitutes an "unhappy end"?
|
|
|
|
|
SniperDwarf91
|
|
|
|
Заглавие: Re: Star Wars: The Old Republic Публикувано на: 29 Авг 2011 19:27
Дай нещо за Trooper-а.
|
|
|
|
|
CallMeTheSnake
|
|
|
|
Заглавие: Re: Публикувано на: 29 Авг 2011 19:31
Минотавъра написа: CallMeTheSnake написа: Има ли го варианта със някой клас историята ти да завърши с ънхепи енд ? Зависи от гледната ти точка. What constitutes an "unhappy end"? Да се провалиш в това което е било нещо като главната ти цел, или компениъните ти да измрат, или някой друг на който героят ти е държал да гушне букета, такива ми ти работи.
|
|
|
|
|
Минотавъра
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 29 Авг 2011 19:45
SniperDwarf91 написа: Дай нещо за Trooper-а. Идея си нямам. Всичките ми познати в бетата играят на страната на империята. Само един републиканец има и той е Jedi Knight. CallMeTheSnake написа: Да се провалиш в това което е било нещо като главната ти цел, или компениъните ти да измрат, или някой друг на който героят ти е държал да гушне букета, такива ми ти работи. Възможно е да се провалиш, но това винаги става по твоя воля. Ловецът, например, може умишлено да загуби Великия лов като наруши правилата. Това обаче не е загуба в смисъла който ти влагаш, тъй като е съзнателно и преднамерено действие.
|
|
|
|
|
gua543
|
|
В момента играе: Crysis 2, Crysis 3, Mass Effect trilogy, Star Wars: The Old Republic, Batman: Arkham Asylum, Dead Space
|
|
Заглавие: Re: Публикувано на: 29 Авг 2011 19:49
Минотавъра написа: gua543 написа: Чакай малко нещо не схващам. Как така човека измислил Междузвездни войни е най-лошото нещо случвало им се някога? Прикуелите, Джар-Джар, The Clone Wars, еуоките... "Измислил" е силно казано. Той идва с общата идея, но тя е дооформена и реализирана от една сюрия други хора - първоначалният драфт на историята няма нищо общо с това което си виждал на екрана. Присъствието му често има негативен ефект - ретконите във Войната на клонираните, измислянето на еуоките с цел мърчандайзинг и т.н. Пак повтарям, че най-успешният филм от поредицата е "Империята отвръща на удара", в който Лукас не взема почти никакво участие. И си личи - филмът е много по-трагичен, не прилича на космическа опера или детска приказка и се отличава с по-дълбок замисъл и изненадващ обрат ("Люк, аз съм баща ти"). Да не говорим за мрачния ендинг, който може да удари зрителя доста силно, особено след леко наивния "Нова надежда". Ако погледнем глобално, приносът на Лукас към сетинга е пренебрежим. Филмите му са само една малка част от вселената и то най-простата част. Виж "Отмъщението на ситите", после прочети новелизацията и ми кажи, че бай Джордж не е некадърник. Аз пък си мислех че във всички излезнали неща за сагата чичо Джордж е имал пръст или поне е давал мнение. Хмм май трябва да започна да чета надписите след края на филма, а? Минотавъра написа: Capo написа: Това едно на ръка, но и самата история е доста... незапомняща се. Аз съм виждал само Chapter I и малко от Chapter II, но не ми направиха кой знае какво впечатление. Куестовете не са особено интересни - за целия първи чаптър има само една значителна морална дилема (две, ако броим тая със ситския апрентис). Краденето на кораба е яко обаче. И има мандалорианци. На историята й липсва епика. Действията на Ловеца са логични и имат смисъл, но са скучни. Първите десет левела дефакто си мутра - работиш за местния криминален бос, Немро Хътянина, помагайки му да си събере дълговете и пр. След като му направиш няколко подобни услуги и го впечатлиш достатъчно, той се съгласява да стане твой спонсор и да те вкара във Великия лов. Сторилайнът е смислен, но отегчителен - докато Рицарят спасява Титон и Инквизиторът търси легендарен джедаеубиец, Ловецът се прави на дребен гангстер. По-късно нещата тръгват нагоре, но все пак не е нещо кой знае какво. И репликите. О, Боже, репликите. Очакваш да чуеш някакъв студен професионалист а ла Боба Фет, а получаваш нещо като Дюк Нюкъм - американско гъзе с клиширани, оувър-дъ-топ badass лафове. - Lay down your weapons! - Better idea. You lay down - and DIE! *shoots target*/facepalm That said, вкусът е нещо субективно, така че може би на теб ще ти допадне. Пробвай сам. Ще поживеем, ще видим. Много се чудих в началото с ловец ли да играя или с трупър ама накрая реших с ловеца поради две причини: 1. Във всички игри за Междузвездни войни в които ти се дава избор дали да си добър или лош аз винаги съм бил light side. Време е за малко Тъмна страна! Само дето по думите ти личи че ако играя като лошко ще говоря само глупости ама дано не всички реплики да са такива. 2. Писна ми от тия джедаи, сити и тем подобна мечовоносеща словоч. Както казва Хан Соло "Нищо не може да замени бързия кораб и добрия бластер". Или нещо от сорта.
___________________________________ Вратите на супермаркетите ме карат да се чувствам като джедай.
The Best написа: Нискостеблен хомосексуален плъх!
|
|
|
|
|
Минотавъра
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 29 Авг 2011 19:52
gua543 написа: Аз пък си мислех че във всички излезнали неща за сагата чичо Джордж е имал пръст или поне е давал мнение. Хмм май трябва да започна да чета надписите след края на филма, а? Чичо Джордж хабер си няма какво става със сагата. Всеки прекарал няколко часа в Уукипедия вече знае повече от него. gua543 написа: Във всички игри за Междузвездни войни в които ти се дава избор дали да си добър или лош аз винаги съм бил light side. Време е за малко Тъмна страна! Всеки клас може да избира между Светлата и Тъмната страна. gua543 написа: Писна ми от тия джедаи, сити и тем подобна мечовоносеща словоч. Имаш избор между Trooper, Smuggler, Agent...
|
|
|
|
|
CallMeTheSnake
|
|
|
|
Заглавие: Re: Публикувано на: 29 Авг 2011 19:57
Минотавъра написа: CallMeTheSnake написа: Да се провалиш в това което е било нещо като главната ти цел, или компениъните ти да измрат, или някой друг на който героят ти е държал да гушне букета, такива ми ти работи. Възможно е да се провалиш, но това винаги става по твоя воля. Ловецът, например, може умишлено да загуби Великия лов като наруши правилата. Това обаче не е загуба в смисъла който ти влагаш, тъй като е съзнателно и преднамерено действие. Aхам, ясно, ще мушнат някоя и друга морална дилема, но като цяло, не може да се окаже, че в крайна сметка си се омазал брутално.
|
|
|
|
|
Минотавъра
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 29 Авг 2011 20:01
CallMeTheSnake написа: Aхам, ясно, ще мушнат някоя и друга морална дилема, но като цяло, не може да се окаже, че в крайна сметка си се омазал брутално. Можеш да се провалиш, но само ако това ти е целта. В конкретния случай Ловецът трябва да избира между победата и приятелството.
|
|
|
|
|
gua543
|
|
В момента играе: Crysis 2, Crysis 3, Mass Effect trilogy, Star Wars: The Old Republic, Batman: Arkham Asylum, Dead Space
|
|
Заглавие: Re: Публикувано на: 29 Авг 2011 20:18
Минотавъра написа: gua543 написа: Аз пък си мислех че във всички излезнали неща за сагата чичо Джордж е имал пръст или поне е давал мнение. Хмм май трябва да започна да чета надписите след края на филма, а? Чичо Джордж хабер си няма какво става със сагата. Всеки прекарал няколко часа в Уукипедия вече знае повече от него. OMFG знам повече от Джордж Лукас за Междузвездни войни!!! Минотавъра написа: gua543 написа: Във всички игри за Междузвездни войни в които ти се дава избор дали да си добър или лош аз винаги съм бил light side. Време е за малко Тъмна страна! Всеки клас може да избира между Светлата и Тъмната страна. Или да си остане сивичък. Даааа май имам повече избор. Май. Минотавъра написа: gua543 написа: Писна ми от тия джедаи, сити и тем подобна мечовоносеща словоч. Имаш избор между Trooper, Smuggler, Agent... Както каза малко е тъпичко да играеш със зъл републиканец. И агента не ме кефи особено. Предпочитам си горелката пред снайпера.
___________________________________ Вратите на супермаркетите ме карат да се чувствам като джедай.
The Best написа: Нискостеблен хомосексуален плъх!
|
|
|
|
|
Минотавъра
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 29 Авг 2011 20:21
gua543 написа: OMFG знам повече от Джордж Лукас за Междузвездни войни!!! Всички знаем повече от него. gua543 написа: Както каза малко е тъпичко да играеш със зъл републиканец. И агента не ме кефи особено. Предпочитам си горелката пред снайпера. Не съм казвал такова нещо. Дарксайд републиканецът е готин. BTW, конфликтът е между светлина и мрак, не между добро и зло. В зависимост от AC-то агентът може да ползва карабина вместо снайпер.
|
|
|
|
|
Минотавъра
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 29 Авг 2011 20:32
|
|
|
|
|
CallMeTheSnake
|
|
|
|
Заглавие: Re: Публикувано на: 29 Авг 2011 20:45
Минотавъра написа: Липсва му живот на кораба, иначе е готин.
|
|
|
|
|
Capo
|
|
|
|
Заглавие: Re: Star Wars: The Old Republic Публикувано на: 29 Авг 2011 20:57
SniperDwarf91 написа: Дай нещо за Trooper-а. Доколкото аз знам, основната мисия на Trоoper-а е свързана с преследване на предатели от Републиката, като един от главните конспиратори, който търсиш през цялото време е бивш командир на Havoc Squad.
|
|
|
|
|
Минотавъра
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 29 Авг 2011 21:11
CallMeTheSnake написа: Липсва му живот на кораба, иначе е готин. Еми човекът е 14-и левел още, само два къмпениъна има. По-късно корабът живва. Capo написа: Доколкото аз знам, основната мисия на Trоoper-а е свързана с преследване на предатели от Републиката, като един от главните конспиратори, който търсиш през цялото време е бивш командир на Havoc Squad. Дааа, сетих се! Говориш за Harron Tavus от Threat of Peace комикса - бивш лейтенант от Havoc Squad, дезертирал заедно с целия си екип.
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|