Автор |
Съобщение |
Минотавъра
|
|
В момента играе: Mozilla Firefox
|
|
Заглавие: Публикувано на: 23 Авг 2011 12:07
Гилотината написа: Не искам да троля или нещо от сорта, но тази игра ще хареса само на феновете на филма, иначе всички други няма да могат, да излезнат от чуството на WoW. Според мен хората вече запознаха да осъзнават че им трябва нещо по-различно от WoW или негов клонинг, та дори и SW:TOR. Според повечето тестери играта не прилича на WoW. Някои геймплейни механики са подобни, разбира се, но това е характерно за жанра, не за WoW. Принципно, потенциална аудитория може да дойде отвсякъде - фенове на Star Wars, фенове на BioWare, фенове на KOTOR, фенове на ММО-жанра, хора които искат да видят история в MMORPG, хора които искат да видят защо по дяволите е тоя хайп, хора които я харесват защото приятелите им я играят, кежуъли които не искат играта да им е "втора работа" и дори хейтъри играещи играта за да могат да я флеймят по-ефективно. Въпросът по официалните форуми стои много интересно - някои харесват приликите с WoW, други ги мразят. Проблемът е, че TOR има абсолютно същата геймплейна механика, но съчетана с иновативни елементи - т.е. тя е едновременно много подобна и много различна от WoW. Благодарение на това, всеки може да намери довод за себе си, което е и причината за форумните войни - тези които казват, че играта прилича на WoW са прави, тези които твърдят обратното... също.
___________________________________ Remember when you could play multiplayer without 15-year-olds insulting your mother or questioning your sexuality? Good times...
Алкохола - враг на пола, с плодов сок - към полов скок!
|
|
|
|
|
Capo
|
|
|
|
Заглавие: Re: Re: Публикувано на: 23 Авг 2011 12:20
dr_gilotin написа: Според мен хората вече запознаха да осъзнават че им трябва нещо по-различно от WoW или негов клонинг, та дори и SW:TOR Малцинство го осъзнават. Мнозинството пищи и врещи за новости, но в крайна сметка истината е, че всъщност иска да играе WoW в каквато и да е опаковка, та дори и да е Star Wars. Достатъчно са примерите, когато хора се дивят на дадена игра предпремиерно (Aion, Rift са скорошни примери) - "ах, колко различна и по-добра от WoW". А по-малко от месец по-късно същите хора масово пищят "Ама в WoW не е така, защо не е, аз искам да го промените като в WoW, мрън-мрън-мрън, отивам си в WoW". Майтапът е, че Rift поначало си беше WoW клонинг, а разработчиците се принудиха да го доближават още повече до WoW, за да задържат играчите WoW разглези твърде много играчите и всяка AAA игра, която се опита да предложи нещо коренно различно, се проваля. TOR е твърде скъпо начинание, за да опитва сериозно да промени жанра. Близард постъпи по същия начин - видяха, че хората харесват Everquest, клонираха го и създадоха WoW, но го направиха по-достъпен за "casual" аудиторията и спечелиха от това. TOR върви по същата пътека. Аз си мисля, че TOR е последната фаза на еволюцията на традиционните MMO-та тип Everquest и клонингът на ЕQ - World of Warcraft. По геймплея почти няма какво да се пипа, хората си го обичат, графиката е в стил да държи години наред, а сега си имаме и стотици часове озвучени диалози, история и кинематография. Не виждам какво повече може да се добави. Всяко следващо традиционно MMO с озвучени диалози и персонална история ще е TOR клонинг. Сега остава да чакаме Близард да покаже своя Проект Титан, за да разберем дали ще въведат нов еталон за ММО жанра с коренно различен геймплей или ще си е още от същото, но в различна опаковка. Като ги знам юнаците от Близард, предполагам, че няма да е ново, а добре полирано и изпипано старо.
|
|
|
|
|
Kirilicata2012
|
|
В момента играе: 4chan
|
|
Заглавие: Re: Re: Публикувано на: 23 Авг 2011 12:37
Capo написа: ..... Грешиш. Досега всички WoW клонинги се провалиха, докато тези, който направиха нещо по-различно с години все още имат много играчи. EvE, оригиналния GW, CoX са няколко от тях. Докато клонинги като Aion, LOTRO и Rift няколко месеца след излизането загубиха половината си играчи. Причината е, че ако някой иска да играе WoW, той ще играе оригинала, а не някое копие с по-лъскава графика. Самият WoW в момента е в лошо положение и в последните месеци загуби голям брой играчи. Точно зареди това TOR има голям шанс да успее, но нека не забравяме GW2, която е хибрид м/у оригиналната и WoW. Плюс това няма месечни такси и за b2p игра изглежда 1000 пъти по-добрe от TOR.
___________________________________ Im back
|
|
|
|
|
Capo
|
|
|
|
Заглавие: Re: Star Wars: The Old Republic Публикувано на: 23 Авг 2011 13:05
Игри като EvE си имат своя малка пазарна ниша и си я държат. Колко клонинга на EvE си видял? Няма, защото пазарът там е твърде малък и вече е зает. Големият залък е в традиционите ММО-та ала WoW. При тях трудно може да наложиш нещо различно. GW2 дали е добра е недоказано. Изглежда, че е GW1 в нова подобрена опаковка, т.е. нищо, което не сме виждали вече. Ще зарадва феновете на GW1, ще хване още няколко хора покрай залъгалката, че е безплатна и толкова. Когато видя часове геймплей от бета, ще си съставя мнение за качествата на играта. Защото по сегашния хайп не ми изглежда обещаващо. Много хвалят и говорят, а всъщност продуктът им е незавършен и не е ясно как ще изглежда във финалната си фаза, нито кога ще е готов. Твърде е рано да се казва, че GW2 въобще струва нещо. А това, че WoW печели/губи играчи винаги го е имало. След всеки експанжън десетки (сигурно даже стотици) хиляди играчи се включват наново, изиграват всичко и след това спират до следващия голям пач. Cataclysm вече го изиграха и сега хората спират плащанията си, нормално.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Re: Публикувано на: 23 Авг 2011 13:18
Kirilicata2012 написа: Capo написа: ..... Грешиш. Досега всички WoW клонинги се провалиха, докато тези, който направиха нещо по-различно с години все още имат много играчи. EvE, оригиналния GW, CoX са няколко от тях. Докато клонинги като Aion, LOTRO и Rift няколко месеца след излизането загубиха половината си играчи. Причината е, че ако някой иска да играе WoW, той ще играе оригинала, а не някое копие с по-лъскава графика. Самият WoW в момента е в лошо положение и в последните месеци загуби голям брой играчи. Точно зареди това TOR има голям шанс да успее, но нека не забравяме GW2, която е хибрид м/у оригиналната и WoW. Плюс това няма месечни такси и за b2p игра изглежда 1000 пъти по-добрe от TOR. Поста ти е доста спорен.Първо-зависи какво разбираш под уоу клон,защото за мене нито лорда,нито айон са такива.След това,да-еве наистина има успех но все пак това е тотално различен жанр,а гу1 незнам наистина ако имаше месечни такси,докъде щеше да стигне.В тоя ред на мисли различното е модела на плащане и жанра на играта.Ако обаче играта е от рода на уоу,мисля че в случая на тор е взето правилното решение-същия геймплеи сложен в богата и позната вселена.От там натаък остава играта да има достатъчно контенет и добра подръжка и ще бъде убиец.А относно гу2,играта въобще не е никакъв хибрид а си е съвсем уникален продукт,който не подлежи на сравнение с тор-а поради b2p модела и цялостната си концепция на игра.Все едно да сравняваш домат и портокал.Аз лично планирам да си закупя тор,гу2 и д3 и това да са ми единствените игри на харда и съм сигурен,че няма да скучая. Сравнението коя е по-добра е просто тъпо и безсмислено
|
|
|
|
|
Минотавъра
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 23 Авг 2011 13:56
Eternity Vault HD. Това е последният билд. Гледайте от 3:40 нататък. Прави ми впечатление, че графиката и анимациите са се подобрили значително и бойната система е динамична
___________________________________ Remember when you could play multiplayer without 15-year-olds insulting your mother or questioning your sexuality? Good times...
|
|
|
|
|
DJ Cat
|
|
|
|
Заглавие: Re: Star Wars: The Old Republic Публикувано на: 23 Авг 2011 19:19
Понеже скоро не съм казвал, играта ще е фейл в неизмерими количества. Earthrise ще ви се стори като манна небесна.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Star Wars: The Old Republic Публикувано на: 23 Авг 2011 21:10
DJ Cat написа: Понеже скоро не съм казвал, играта ще е фейл в неизмерими количества. Earthrise ще ви се стори като манна небесна. Ако тролиш си доста постен.Ако не,обоснови се.
|
|
|
|
|
Kirilicata2012
|
|
|
|
Заглавие: Re: Star Wars: The Old Republic Публикувано на: 23 Авг 2011 21:55
moroel написа: DJ Cat написа: Понеже скоро не съм казвал, играта ще е фейл в неизмерими количества. Earthrise ще ви се стори като манна небесна. Ако тролиш си доста постен.Ако не,обоснови се. Мога да ви унищожа целия хайп с един пост, но предпочитам играта да излезе и да видите сами. Ако някой от вас играе играта шест месеца след нейното излизане ще се призная за налят.
|
|
|
|
|
TheChosen1
|
|
В момента играе: Star Wars KOTOR 2
|
|
Заглавие: Re: Star Wars: The Old Republic Публикувано на: 23 Авг 2011 22:11
Ya sure... You've got all the answers ain't ya ? Дреме ми на курац за мнението ти !
|
|
|
|
Минотавъра
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 23 Авг 2011 22:20
Котка, тъп трол си. Излез.
Кирилица, не ни дръж в напрежение бе... за какво става дума? Аз получавам информация от първа ръка и никой не ми е споменавал за нещо толкова катастрофално. Care to elaborate?
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Star Wars: The Old Republic Публикувано на: 23 Авг 2011 22:30
По принцип зависи какво значение влагаме в думата фейл.Все пак аз обичам фактите и веднага ти давам пример-Рифта.Тая игра е толкова жалка и изсмукана от пръстите и въпреки това сега,6 месеца след старта си има 60+ сървъра и над 250к събскрайбъра.Айде приложи това към тор-а и си направи сметката.
|
|
|
|
|
DJ Cat
|
|
|
|
Заглавие: Re: Star Wars: The Old Republic Публикувано на: 23 Авг 2011 22:58
Kirilicata2012 написа: Мога да ви унищожа целия хайп с един пост, но предпочитам играта да излезе и да видите сами. Ако някой от вас играе играта шест месеца след нейното излизане ще се призная за налят. Не можеш.....Тука са захлюпени SW гийкове. Ще излезе играта, ще е пъъъъъълно лайно и после ще прекарват повече време да я бранят по форуми, отколкото да я играят. Обаче ще си има доста играчи, колкото и вмирисано говно да е, защото все пак е SW. Няма как да пише километрични постове за нещо което графично е на нивото на Deus Ex, а нивото на анимациите е по-зле от КУРифея в тази област ДА2. Просто като излезе ще се посмея на играта и хората които я играят и ще забравя че ще я има. Само името ще крепи там някакви играчи, които ще я играят заради двете буквички. Макар че нищо общо с атмосферата от филмите, но айде.....
|
|
|
|
|
Минотавъра
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 23 Авг 2011 23:11
DJ Cat написа: Няма как да пише километрични постове за нещо което графично е на нивото на Deus Ex, а нивото на анимациите е по-зле от КУРифея в тази област ДА2. Коткаааа, котка, толкова си тъп, че чак ми е болно да те гледам. Как може да сравняваш графиката на сингъл-плеър игра с тази на ММО? Естествено, че ММО-то ще изглежда по-грозно - нали ако е на равнището на игра от 2011-а няма да тръгне на 70% от компютрите? Приличаш ми на някое от тъпите GW-фенбойчета, дето крашнаха форума на TOR от чиста злоба. Или представи някаква аргументация или се измитай.
|
|
|
|
|
Capo
|
|
|
|
Заглавие: Re: Публикувано на: 23 Авг 2011 23:22
Минотавъра написа: Приличаш ми на някое от тъпите GW-фенбойчета, дето крашнаха форума на TOR от чиста злоба. Тези фенбойчета просто ги е много яд, че TOR им отнася отвсякъде по популярност любимото заглавие GW2 (за което знаят неща най-вече на хартия ). А и Guild Wars е популярно най-вече сред 15-20-годишните, които нямат възможност да плащат месечни такси и трябва да се задоволят с еднократно плащане. За сметка на това същата възрастова група има мноооого свободно време и го ползва да пише хейт към TOR Нали по някакъв начин трябва да се самоубедят, че играта, която могат да си позволят, е "по-великата" А това за сравнението с графиката... Едно от най-смешните неща, които прочетох тази вечер, благодаря за майтапа
|
|
|
|
|
DJ Cat
|
|
|
|
Заглавие: Re: Star Wars: The Old Republic Публикувано на: 23 Авг 2011 23:44
Аз не играя игри много като цяло, камо ли ММО-та, така че спокойно на нищо не съм фен от онлайн игричките, имам си по-интересни работи да правя с живота си от това да си представям че живея в SW вселената. Mинотавърчо мога да изтърпя нелепи дечица или пораснали и брадясали пубертети без грам мозък в простата тиква, ама точно от най-големия грозен безживотник, който съм виждал не искам да виждам нищо. Никога не ти чета тъпанарските постове, особено ако са дълги. Знам че си господин философ и да ми се обясняваш като Цензура няма да ти чета словоизлянията, защото за мен такива вмирисани гийкове ме гнусят. Това съвсем честно между другото, даже ми е едно такова странно като се обръщам към теб, чувствам се зле че си пиша с някаква подобна мърша. Айде чакайте си тъпата игричка, следващия ми пост в топика ще е като излезе натуралната тор да ви се смея пак. Достатъчно ми е за тази година, компанията ви мили мои изцепки на природата.
|
|
|
|
|
Kirilicata2012
|
|
|
|
Заглавие: Re: Публикувано на: 24 Авг 2011 00:00
Минотавъра написа: Кирилица, не ни дръж в напрежение бе... за какво става дума? Аз получавам информация от първа ръка и никой не ми е споменавал за нещо толкова катастрофално. Care to elaborate? Хах ще драсна нещо, но утре, че сега нямам време, пък и нали трябва да проверя източниците си, че вие никога няма да сте доволни. И стига си говорил за аргументи, имайки предвид, че досега с нищо не сте успяли да защите играта си, а само дрънкате неща от сорта на "твоето мнение не ме интересува" и "ти си фен на конкурентна игра съответно мразиш от завист". Жалки сте. И пак ви казвам не се опитвам да ви разубедя. Купете си играта, платете си месечната такса и след някой друг месец пак ще си говорим.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Star Wars: The Old Republic Публикувано на: 24 Авг 2011 00:03
Относно графиката,естествено доста може да се спори и говори.За мен лично,въпроса е как изглежда играта естетически и мисля,че в това отношение тор-а е много добре,даже перфектно.А това че Guild Wars е популярно най-вече сред 15-20-годишните, които нямат възможност да плащат месечни такси е сори,но доста тъпо изказване.Доста популярно мнение е че фрии то плей ммо-та са пълни с деца които не могат да си плащат,но простия факт е че играта с наи-много деца е уоу!И да,може да има прости гу2 фенове,но всекидневното ми ровене в официалните форуми на тор-а ме е убедило,че 90% от регистрианите там са тотални ретарди.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Star Wars: The Old Republic Публикувано на: 24 Авг 2011 00:31
Кирилица,аз съм фен и на тор-а и на гу2 и си градя мнението за тях само по 2 начина.Единия е като гледам филмчета(било то изтекли от бета или снимани на гейм изложения),другия е като чета мнения(позитивни и негативни) на хора по форумите,които са имали възможност да пробват бета или демо на играта.Засега от това от което съм видял и двете игри се очертава да са уникално добри.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Star Wars: The Old Republic Публикувано на: 24 Авг 2011 01:07
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|