Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
В момента играе: dota 3
Заглавие: Re: Боен спорт
Публикувано на: 07 Авг 2011 12:03

Да разбирам ли, че до сега не си ходил в дискотека?

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 08 Авг 2011 23:43

Капуера не е боен стил, а е танц които взаемства движения от бойните изкуства. Ако преди това си треирал много години карате, таекуендо, бокс и темподобни капуерата доста добре може да те раздвижи и да ти даде поле за нови изяви, но ако си танцувал само капуера няма да може да се биеш. Така е с повечето танци допринасят много за кодринацията на движенията по време на бои и за това е добре човек които тренира сериозно боини изкуства да може и да танцува добре.

Профил

Аватар
В момента играе: COD: MW, HotS, Heroes 3, DooM 2, Diablo 2, Killing Floor 2
Публикувано на: 09 Авг 2011 00:09

High_voltage написа:
pcm - клавиатурни бойци! :D

Профил

Аватар
В момента играе: The Second Encounter HD....
Публикувано на: 09 Авг 2011 00:42

iddqd написа:
Капуера не е боен стил, а е танц които взаемства движения от бойните изкуства. Ако преди това си треирал много години карате, таекуендо, бокс и темподобни капуерата доста добре може да те раздвижи и да ти даде поле за нови изяви, но ако си танцувал само капуера няма да може да се биеш. Така е с повечето танци допринасят много за кодринацията на движенията по време на бои и за това е добре човек които тренира сериозно боини изкуства да може и да танцува добре.

Боен стил замаскиран като танц, за да не видят белите, че робите нещо шмекеруват...

Иначе най-добрият боен стил: Слабини;
Научаваш се как да пазиш своите и как да риташ чуждите.....

Профил

но с големо съ̀рце
Аватар
В момента играе: A dance with rogues
Публикувано на: 09 Авг 2011 00:49

bulLshi7 написа:
Да разбирам ли, че до сега не си ходил в дискотека?

Не зацепи :roll:

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 09 Авг 2011 00:54

http://www.youtube.com/watch?v=Fdt40v882Dw&feature=related

Профил

Аватар
Публикувано на: 09 Авг 2011 00:57

Цитат:
Да и като ти джасна една тупаница в главата ходи си пази слабините.
http://www.youtube.com/watch?v=f7nN1KQ2U0c

Профил

Аватар
Публикувано на: 09 Авг 2011 01:28

Fanatic написа:

Само курвите удрят в слабините. Верно е, че при уличен бой няма правила, ама все пак трябва да знаеш кои неща могат, и кои немогат да се правят.
И за всички badass street fighter wannabe-та, това може да ви помогне да не ви пребият с един удар. http://www.youtube.com/watch?v=fbwn7-AFvY8&hd=1

Профил

Аватар
В момента играе: The Second Encounter HD....
Публикувано на: 09 Авг 2011 02:10

iddqd написа:
Цитат:
Да и като ти джасна една тупаница в главата ходи си пази слабините.
http://www.youtube.com/watch?v=f7nN1KQ2U0c

Да точно, то само така може, като си дърпаш задника назад...и естествено да не следиш противника, а през цялото време да му зяпаш ташаците, за да можеш да ги уцелиш...и естествено само това ще опитваш, без да се възползваш от никаква друга възможност....

тва ся беше сарказъм, нали, да не ме разберете буквално...

Профил

Аватар
Публикувано на: 09 Авг 2011 19:59

капоерата е доста красиво бойно изкуство и върши работа за изчистване на движения и техники

ама за меле не става, трябва да имаш основа преди тва

Профил

Аватар
Публикувано на: 09 Авг 2011 21:53

thewhitestig по-добре ходи потичаи малко в парка това по-скоро ще ти помогне да не те пребият с един удар вмсето да гледаш клипчета. Иначе ако искаш клипчета ето ти по-добро http://www.youtube.com/watch?v=FaVDFW_o1cA&feature=related

Профил

Аватар
Публикувано на: 09 Авг 2011 23:15

iddqd, що си мислиш, че не го правя? Но не мисля, че тичането ще ми помогне в бой. Най-много за удари с крака. Иначе почти няма предимства в това да си лек, пред това да си тежък в боя. И само недей да почваш да ми обясняваш как ти си 64 кила пък биеш хора по 120, тея истоии сме ги чували. При теб може да бачка щото си яко тренирал и знаеш адски много техники, но ако беше и малко по-масивен, щеше да ги пердашиш още повече.

За мене най-хубавите тренировки са лостове и тичане, пък за боя разчитам на инстинките си.

Профил

Аватар
Публикувано на: 10 Авг 2011 03:31

Първо и най-сигорно може да избягаш. Ако не тичаш не може да избягаш ще те фанат. Второ по-изръжлив си и по-здрав от тичането демек държиш повече на бой.
Трето килограмито които губиш с тичане не са полезна маса. Демек без тях не си по-слаб, а си по-силен защото изгараш най-вредните маснини и изхвърляш най-вредните токсини и отрови. Демек ако отсалбнеш 5 кила от тичане няма да си по-слаб а ще си по-силен и полек. Удара ти ще стане по-бърз и по силен.
Трето по бърз си в краката това не занчи да риташ ами да стъпваш бързо и кординирано кадето когато поискаш докато се биеш. Това разбирасе само с бягане не става но без бягане ептем па не става. Когато не си кординиран в стъпките си може да паднеш дори без да са те ударили. Случвало ми се е да тръгна срещу някои тои да тръгне назад и да падне по гръб без да съм го ударил. Винаги е огромно предимство да си бърз и кодриниран в краката, само трябва да се спазва дистанция и тогава по-бавния и некордниран човек става безпомощен. А и не ти казвам, че не тичаш, а че с гледане няма да стане. За боя най-важното е спаринг и чували.

Профил

Аватар
Публикувано на: 10 Авг 2011 16:04

http://www.youtube.com/watch?v=4eplLem4jPs&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=jzYMX_3K_xE
Ето, че масата няма значение
http://www.youtube.com/watch?v=a86cQobU-n4&feature=related А това е за ташаците

http://www.youtube.com/watch?v=sJuQP0hO6s4&feature=related които не вярва
http://www.youtube.com/watch?v=ng-WznfWqV8&feature=related

Профил

Аватар
В момента играе: GTA IV, Heroes 6
Публикувано на: 15 Авг 2011 15:57

iddqd, линковете ти не показват, че "масата няма значение". Това, че има случаи, в които по-лекият боец побеждава, не означава, че разликата в масите им е без значение. Още повече когато говорим за бойци с еднакви технически качества (макар и това трудно да може да се определи реално), то съм сигурен, че боецът с по-голямата маса има предимство. Не на последно място искам да подчертая думата "предимство", а не "сигурна победа", понеже в един бой, още повече реален, има и доста други фактори като например психическа нагласа, решителност и т.н.
За ударът в слабините съм напълно съгласен, че не е решение на всеки проблем. Лично са ме удряли в слабините на тренировка с, мисля, пълна сила, след като момичето, с което играех кумите не можа да ми маркира нито един удар за цялото време, та се беше издразнила. Резултатът от действията ѝ бе, че за по-малко от секунда я свалих на земята и сигурно щях да ѝ откъсна главата, ако не ми беше позната и иначе приятелка. Болката понякога може да работи и в обратната посока - да озвери противника, правейки го дори по-опасен.
Накрая, относно разликата в удара на мъж и жена, както казаха в предаването, мъжката структура на тялото е с малко повече мускули и доколкото знам костите са по-тежки, което придава допълнителна маса. Но масата е само част от нещата, които правят един удар силен. Реално при липсваща техника тя е решаваща, но когато говорим за професионални бойци и атлети, които ИМАТ техника, то нивото на изпълнение често е по-важно. Колкото до измерването на силата на удара на мъжа и жената в този епизод, бих обърнал внимание, че те нанесоха различни удари - мъжът удари от място прав удар с изпъната ръка, докато жената нанесе удар с придвижване на тялото, което носи допълнително сила, а също така и с присвита ръка, доста по-близо до тялото, което ѝ носи още сила. Сигурен съм, че ако двамата бяха реализирали идентични удари, и нивото на умение им е почти еднакво (както се опитват да ни покажат, с това кой колко победи има), то резултатите им щяха да бъдат доста близки. С това, разбира се, не се опитвам да кажа, че жената удря по-слабо от мъжа. Напротив, зависи от реализираната техника, масата и умението, без оглед на реда.

Профил ICQ Skype

Аватар
Публикувано на: 16 Авг 2011 01:38

Масата пречи на бързината, подвижноста и кординацията. Както видя на слабия човек му е доста по-лесно да си извие кракът и да нарави такива ключове каквито пълният никога не може да си представи.

Профил

Аватар
В момента играе: GTA IV, Heroes 6
Публикувано на: 16 Авг 2011 13:05

iddqd, защо под "маса" винаги разбираш само паласки и бирено шкембе? Примерът ти със сумиста не е най-добрия, понеже спортовете са много различни. Сумото е доста далеч от реален бой, много по-близко до спорт, за разлика от практикуваното от противника му джиу-джицу. Не се опитвай да изкараш, че теглото няма значение, защото доста по-умни хора от нас са разделили ВСИЧКИ бойни спортове на категории по тегло, което показва, че масата ИМА значение!

Профил ICQ Skype

Аватар
Публикувано на: 16 Авг 2011 13:47

ми нали и аз тва казвам бе

бахти дебилите

после-специално бътърбийн е лош пример. идяд, говориш за човек към 180 кила, много ясно, че като падне на земята става като костенурка, той добре, че е тренирал поне малко джу джитцу, че не го убиха веднага. ако имаш умения(и късмет дебелия ти противник да се хлъзне) реално може да победиш толкова голям боец. никой не му е виновен на чичо ти ерик, че е станал такава свиня. ама тръгнеш ли примерно на юмручна конфронтация с него http://www.youtube.com/watch?v=mjep2b224Go ми деееанам ... :D

квото и да ми говориш, масата си е от значение. мускулната маса обаче. що в ММА няма нито една 60 кила нацепена пръчка, ми всичките са над 100? тряа е някъв клуб за дебелаци по твоята логика :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 16 Авг 2011 14:02

Ми що да не му бамнеш 1 тупаница на големия. Няма значение колко е голям човека доста често може да го довършиш с 1 удар а през осраналото време само трябва да спазваш дистанция и да се пазиш. http://www.youtube.com/watch?v=vOx9vRVVRQI ето ту виж мусколна маса огромна и пак супер зле. Демек големите мускули пречат, бойните мускули не са големи и вдървени мукули мусколи.
в уфц има мали категории разбирасе защо да няма? Иначе най-силна ми с еструва не най-леката категория а тази 70 кг дето е.http://www.youtube.com/watch?v=zlxwnY0lRw0&feature=related е гледай хем са супер по подвижни, хем свалят с 1 удар, хем са много по-изръжливи и гъвкави.

Профил

Аватар
Публикувано на: 16 Авг 2011 14:22

е то можеше и тва да покажеш http://www.youtube.com/watch?v=P3QzX1ZadJM дет го пребиват 50 кила по-лек противник, само дето големия се задъхва докато си вдигне телефона

квото и да си говорим, вече във всеки спорт да имаш мускули=да си по-силен и е много важно гледай

тва се отнася дори за плуването, където уж водата правела всичко

чичо марк шпиц прилича на рибка

пък батко ти ален бернар може да се пусне на състезание по натурален културизъм

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com