Автор |
Съобщение |
Deprivd
|
|
|
|
Заглавие: Re: RQ препоръка за депресарска ига Публикувано на: 11 Авг 2011 18:42
Благодаря за препоръките, но може би аз не съм дал правилни обяснения. Не търся екшън ориентирана игра, а движена от събития и история. Играх Amnesia и си помислих, че би било страхотно да има подобна игра, с пъзелите, с внезапно отварящите се врати от необяснимо течение, със загубата на разсъдък при вглеждането в ужасяващи гледки, с нареждането на разказа в разхвърляни бележки из цялата игра, със задъхването на героя щом се уплаши и мрачната, тегава атмосфера, но да има NPC-та, различни места, да водиш нещо като разследване, да е като цяло по-населено, по-отворено. Не ведро, но различно от потискащия замък пълен с изроди. Бих направил с приятели Custom яtory за Amnesia, има си model editor за NPC-та, item editor и script tool за куестовете и пъзелите, но аз не умея да работя с тях и ще ми отнеме прекалено много време да се уча, че и огромен мод да правя, време, което нямам. Call of Cthulhu пък започна страхотно, мрачно, гадно, интересна история и пъзели, много NPC-та и интересни разговори. След 30 минути и тя се превърна в Survival Horror. Изиграх я, към средата където е частта с кораба и битката с Dagon отново е по-като куест или adventure, но като цяло си е един horror shooter. Black mirror пък трябва да е horror quest, но съм ги пробвал и трите, и трите са ми много плитки и неангажиращи. Надявам се този път да съм бил по-точен.
___________________________________ МИНИМУМ, примерно, сешсе, а у?
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: RQ препоръка за депресарска ига Публикувано на: 11 Авг 2011 18:51
Изиграй Penumbra - предните игри от създателите на амнезията Някои от елементите в амнезия се срещат и там.
|
|
|
|
|
vanmx
|
|
|
|
Заглавие: Re: RQ препоръка за депресарска ига Публикувано на: 13 Авг 2011 09:27
Аз на тази игра съм играл PS1 версията и мога да кажа, че това е една от най-грозните игри които съм играл на тази конзола - абсолютно пикселизирана картинка, движеща се с около 15 fps. Въпреки това ми беше любимото заглавие. PC версията обаче е друга бира. Вкарани са някакви ефекти. Например когато Майк мине през някаква локва, водата под краката му се плиска много интересно. И все пак резолюцията е по-голяма. На новия ми монитор си изглежда идеално на 1920х1080 и под 60 кадъра в секунда не пада . Освен това главния герой вкарва някакви лафове които за старите конзоли ги тяма. Казвам за "старите", защото Dreamcast версията е почти същата като тази за PC. Накратко казано - никак не изглежда зле играта, дори спрямо PS1 и N64 версията си е направо next gen, не че графиката на тази игра е от много съществено значение. Все пак не бих отказал някакъв DX11 Remake
|
|
|
|
|
iddqd
|
|
|
|
Заглавие: Re: RQ препоръка за депресарска ига Публикувано на: 13 Авг 2011 16:46
Е какво исакш да пада по 60 ли хаха. Тя под 1000 не трябва да пада все пак съм я играл на комп 350мхз с видеокарта 12 мб.
___________________________________ Птеродактили пред него летят. И колесница им е луната червена.
|
|
|
|
|
TemplarWhore
|
|
|
|
Заглавие: Re: RQ препоръка за депресарска ига Публикувано на: 13 Авг 2011 17:42
Depraved написа: Call of Cthulhu пък започна страхотно, мрачно, гадно, интересна история и пъзели, много NPC-та и интересни разговори. След 30 минути и тя се превърна в Survival Horror. А преди това какво беше? Хентай с RTS елементи?
___________________________________ Фитнес бог с PS3!
|
|
|
|
|
Azathot
|
|
В момента играе: LOTRO, Fallout: NV, World of Tanks, Unreal 2, Stalker: CoP
|
|
Заглавие: Re: RQ препоръка за депресарска ига Публикувано на: 13 Авг 2011 18:31
Много си зле, на теб Хауърд Филипс Лъвкрафт говори ли ти нещо???
___________________________________ Не е важно колко си як, важното е да си ПУСТИНЯК...
|
|
|
|
|
TemplarWhore
|
|
|
|
Заглавие: Re: RQ препоръка за депресарска ига Публикувано на: 13 Авг 2011 18:52
Точно ти ли си тръгнал да ме учиш кой е Лъвкрафт, дебил такъв?
|
|
|
|
|
Deprivd
|
|
|
|
Заглавие: Re: RQ препоръка за депресарска ига Публикувано на: 13 Авг 2011 21:59
Преди това беше horror quest, какъвто съм написал, че търся. Никой не те знае, че да сме подготвени за какво да те учим и какво не. Имаш нужда от някой да те научи на възпитание, та да не се включваш и да обиждаш.
___________________________________ МИНИМУМ, примерно, сешсе, а у?
|
|
|
|
|
->Изход<-
|
|
|
|
Заглавие: Re: RQ препоръка за депресарска ига Публикувано на: 13 Авг 2011 22:04
StrollerGranny написа: Точно ти ли си тръгнал да ме учиш кой е Лъвкрафт, дебил такъв? еми с тоя аватар нормално да те помислим за вчерашен дебил иддяд тъпо копеле си.
|
|
|
The Chameleon
|
Eroguro Lolies FTW! |
|
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
|
|
Заглавие: Re: RQ препоръка за депресарска ига Публикувано на: 13 Авг 2011 22:27
Хай, просто толкова зарибяващо звучи като го разправя, но като видя пикселите и ддз 100% е яка де, просто ми става тъжно като видя толкова олдскул графика
___________________________________ 天皇陛下万歳。。!
Serious Sam написа: Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...
Цитат: iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq
|
|
|
|
|
iddqd
|
|
|
|
Заглавие: Re: RQ препоръка за депресарска ига Публикувано на: 13 Авг 2011 23:31
Алоун ин д дарк 1,2 и 2 са истинската олдскул класика. Помня с какъв кефи ги циклих. http://www.youtube.com/watch?v=huWlcNqeSFk&feature=related Иначе шадоумене не можа да ме грабно сигорно защото съм преървал алоун ин д даркове преди него.
___________________________________ Птеродактили пред него летят. И колесница им е луната червена.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: RQ препоръка за депресарска ига Публикувано на: 13 Авг 2011 23:39
Ам Alone in the dark 1,0 как е? Струва ли и той?
|
|
|
|
|
vanmx
|
|
|
|
Заглавие: Re: RQ препоръка за депресарска ига Публикувано на: 14 Авг 2011 00:07
Може би нещо като Alone in The Dark търси автора на темата. Но, не последната част ами някоя от по-старите, защото при старите на пъзелите е наблегнато повече, отколкото на екшъна.
|
|
|
|
|
iddqd
|
|
|
|
Заглавие: Re: RQ препоръка за депресарска ига Публикувано на: 14 Авг 2011 00:41
Най-яки са първите 3 алона. Четворката става ама не е толкоз яка като пъвите, а новият алоун няма нищо общо и е гаден. Те 1 2 и 3 са доста сходни, дойката и тройката са като подобрена единица с повечко екшън и съвсем леко подобрена графика, малко по-дедективска е, но и 2 и 3 са дедективски до спен да те откажат. Иначе за човек които не е свикнал с контрола няма да му е никак лесно да се научи прекалено хардкор олдскул е хаха аз лично станах супер добър след бозброи умирания. Особено прицелването е много тегаво. Другата неповтрима игра от онова време е Екстатика, пак същия жант, но ощо по-шантава и фентъзи. http://www.youtube.com/watch?v=eaHAJsjsDfs&feature=related Тази игра си е нещо като трип на гъби или нещо подобно. И тя е от 2 части.
|
|
|
|
|
Azathot
|
|
В момента играе: LOTRO, Fallout: NV, World of Tanks, Unreal 2, Stalker: CoP
|
|
Заглавие: Re: RQ препоръка за депресарска ига Публикувано на: 14 Авг 2011 01:41
StrollerGranny написа: Точно ти ли си тръгнал да ме учиш кой е Лъвкрафт, дебил такъв? Явно да...
___________________________________ Не е важно колко си як, важното е да си ПУСТИНЯК...
|
|
|
|
|
TemplarWhore
|
|
|
|
Заглавие: Re: RQ препоръка за депресарска ига Публикувано на: 14 Авг 2011 17:53
Depraved написа: Преди това беше horror quest, какъвто съм написал, че търся. Никой не те знае, че да сме подготвени за какво да те учим и какво не. Имаш нужда от някой да те научи на възпитание, та да не се включваш и да обиждаш. Не знам кой кого трябва да учи, ама ти очевидно нямаш представа какво търсиш на първо място.
|
|
|
|
|
Infernal
|
|
В момента играе: на компютъра
|
|
Заглавие: Re: RQ препоръка за депресарска ига Публикувано на: 16 Авг 2011 09:25
|
|
|
|
|
StubbsZombie
|
|
|
|
Заглавие: Re: RQ препоръка за депресарска ига Публикувано на: 16 Авг 2011 09:27
Billy Wonka написа: http://www.youtube.com/watch?v=NJuIh5Inopk&feature=relmfu ето ти класация бахахахаха Най-смешната класация евър!
|
|
|
|
|
vanmx
|
|
|
|
Заглавие: Re: RQ препоръка за депресарска ига Публикувано на: 17 Авг 2011 21:17
Е не съм ли тъп, изписах всичките си думи, за да кажа каква яка игра е ShadowMan, а вижте PC Mania какво хубаво ревю са написали преди 12 години .
|
|
|
|
|
shub niggurat
|
|
|
|
Заглавие: Re: RQ препоръка за депресарска ига Публикувано на: 18 Авг 2011 10:21
Billy Wonka написа: http://www.youtube.com/watch?v=NJuIh5Inopk&feature=relmfu ето ти класация ебем ти класацията, честно първо - половината са конзолни игри ( а ние търсим за PC ), второ - някои от тях са толкова далеч от жанра, че ... Shadow of the colossus верно е култ, ама е за плейстейшън. Ама там никви НПЦ-та нема, освен коня май Не помня вече. И ГТА 4 на първо място - АХАХХА. Иначе се сетих за още няколко препоръки, които може би са малко далеч от идеята, но със сигурност са депресарски : Arx Fatalis - рпг със сравнително стара графика, но най-яката система за кастване на магии в историята Играта е що-годе задълбочено рпг и съм останал с доста приятни спомени от нея. Thief-овете. Особено първия, който може да отврати с графиката, но има толкова много фенски карти и модове, че играта е безсмъртна ( като Хироус 3 ). Даже имаше карта, ако си спомням добре, озаглавена THE RETURN OF DARKNESS AND EVIL ( като поздрав за феновете на Bathory ) Също така - The Void. Но е доста странна. Първия Chronicles of Riddick също беше с мрачна и гнусна атмосфера, но си е шутърче.
___________________________________ джумерки
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|