Автор |
Съобщение |
|
|
|
|
|
AcTivE
|
The King of Kings |
|
|
|
Заглавие: Re: RQ препоръка за депресарска ига Публикувано на: 08 Авг 2011 00:34
Сещам се за: Silent Hill, Undying, The Black Mirror, Indigo Prophecy, Dark Stone, Dreamfall, Call of duty, Darkest of Days, но определено най-депресарската игра е Max Payne. След една нощна, още като излезе двойката ги врътнах и двете и после няколко дни чувах депресиращата цигулка в мислите си. Не знам защо, но намирам и играта World of Goo за адски подтискаща
|
|
|
iddqd
|
|
|
|
Заглавие: Re: RQ препоръка за депресарска ига Публикувано на: 08 Авг 2011 00:53
Dark stone депресираща? Иначе от старите игри на времето играх игра на име D. Много яка психо игрица с няколко рзлични превъртания.
___________________________________ Птеродактили пред него летят. И колесница им е луната червена.
|
|
|
|
|
AcTivE
|
The King of Kings |
|
|
|
Заглавие: Re: RQ препоръка за депресарска ига Публикувано на: 08 Авг 2011 01:00
iddqd написа: Dark stone депресираща? Музиката е супер меланхолична, в цялата игра няма реплики, единствено звуци, мърморене, стонове, стържене, стъпки и скрибуцане. Ето музичката, като влизаш в града: http://www.youtube.com/watch?v=wwdS_pet ... re=related Това ми беше едно от първите RPG, родителското тяло го одобри пред Diablo 1 заради kids-friendly интерфейса
|
|
|
Blackbird
|
|
|
|
Заглавие: Re: RQ препоръка за депресарска ига Публикувано на: 08 Авг 2011 10:42
http://zamunda.net/details.php?id=192609&hit=1Честно казано, Penumbra e единствената игра, която ме стресна. Правена е от същите хора, които са правили Амнезията, но лично за мен Пенумбра е доста по-фрапираща, по простата причина, че е със съвременен сетинг. А депресираща атмосфера има колкото си искаш.
|
|
|
|
|
StubbsZombie
|
|
|
|
Заглавие: Re: RQ препоръка за депресарска ига Публикувано на: 08 Авг 2011 10:59
Sanitarium
|
|
|
|
|
Frosty.
|
|
В момента играе: COD: MW, HotS, Heroes 3, DooM 2, Diablo 2, Killing Floor 2
|
|
Заглавие: Re: RQ препоръка за депресарска ига Публикувано на: 08 Авг 2011 13:08
Depraved написа: Някой може ли да ми препоръча мрачна, тегава, но динамична и смислена игра ...... Да има запленяваща история, да не е безмислена поредица от стряскащи моменти.
CS 1.6
___________________________________ a.k.a Frosty
|
|
|
|
|
MetalGearRex
|
|
Мнения: 2086 Местоположение: Alaska secret underground military base
В момента играе: GTA IV, Heroes 6
|
|
Заглавие: Re: RQ препоръка за депресарска ига Публикувано на: 08 Авг 2011 14:04
Lich King написа: Depraved написа: Някой може ли да ми препоръча мрачна, тегава, но динамична и смислена игра ...... Да има запленяваща история, да не е безмислена поредица от стряскащи моменти.
CS 1.6 Много точно казано, на фона на някои предложения. Max Payne депресираща? Ъъъ... рестарт моля! Braid? Вярно е, че музичката на моменти зацикля супер много, ама депресираща, WTF?!? S.T.A.L.K.E.R., F.E.A.R., и Doom 3 не бих ги нарекъл особено депресиращи. STALKER-а е много далеч от депресиращ, дори не бих казал, че има мрачна атмосфера. FEAR е толкова не-страшен, че нямам думи просто. Все пак е трудно да ти е страшно, когато имаш патрони да напълниш всичко с олово три пъти, а сейвът ти е една минута по-назад. Doom-чето го биваше (как го изигравате на последната трудност?!? Не съм пробвал, ама там нали постоянно ти пада живота, докато стане 15?), но пак не бих го нарекъл "с депресираща атмосфера", било то и с експанжъна веднага след него. Актив, Call of Duty ти е била депресираща?!? Единственото обяснение, за което се сещам, е, че трябва да си плакал, когато някой от "добрите момчета" е умрял... Black Mirror е много добра, има мрачна атмосфера, макар че не бих я нарекъл особено депресираща. А и е куест, което означава, че е доста мудна. Точно в момента играя 3-ката, която заедно с 2 са практически една голяма игра. Silent Hill е класика в жанра! За разлика от Resident Evil, за мен не е survival horror, а нещо по-различно. Доста по-лесна за изиграване, но много по-депресираща. И не страшна, а депресираща. Изиграл съм първите 4 и наистина на моменти е доста тегава (макар че съм далеч от рязане на вени след единицата, спокойно ). Sanitarium също е малко гадничка и бих казал депресираща - все пак действието се развива в лудница. Но отново е куест, което ще рече доста по-бавна. А и е вече на доста годинки и дори на мен ми изглеждаше грозничка (а по принцип не съм придирчив относно графиката). За Indigo Prophecy (a.k.a. Fahrenheit, ако не се лъжа) съм чувал много добри отзиви, но за съжаление не върви на Win7, доколкото успях да прочета в нета. За Dead Space един приятел ми казва хубави неща. Само че гледах по едно време gameplay видео и ми мязаше на екшън в стил RE4/5, което не ме грабва толкова. Той ми отговори, че е така на по-ниските трудности, докато на високите нива имаш много по-малко муниции и т.н. и било доста по-трудно, съответно страшно и логично, депресиращо в някаква степен. Така че нея само на високи трудности явно (както и всичко останало де). Obscure може да те заинтригува. Играл съм само двойката и изглеждаше готино - сетингът е като в холивудски teen-horror и има доста добра атмосфера, стига да приемеш, че играеш с клиширани тийнейджъри. Освен това може да се играе за двама, така че може да се депресирате колективно (с гаджето например! ).
___________________________________ Never save anything for the swim back!
|
|
|
|
|
shub niggurat
|
|
|
|
Заглавие: Re: RQ препоръка за депресарска ига Публикувано на: 09 Авг 2011 11:55
баче, не съм съгласен, че СТАЛКЕР не била депресираща ся, не знам кво разбирате под депресия, но атмосферата и сетинга са мрачни, упадъчни и точно каквито трябва да бъдат в такава игра с някои модове, като един, който вкарваше идеи от алфа версията на играта ( далечен бебешки плач някъде далеч из пущинака ! ) и най-вече complete edition-ите за всеки от Сталкерите, играта придобива съвършена форма по всички параграфи така че - да, Сталкера е уместно предложение, има ПОГЛЪЩАЩА атмосфера и честно казано, стряскал съм се с тия Bloodsucker-и много повече от колкото на която и да е по-съвременна игра, била тя Пенумбра, Амнезия и т.н.
___________________________________ джумерки
|
|
|
|
|
StubbsZombie
|
|
|
|
Заглавие: Re: RQ препоръка за депресарска ига Публикувано на: 09 Авг 2011 11:58
Manhunt 1 и 2 !
|
|
|
|
|
MetalGearRex
|
|
Мнения: 2086 Местоположение: Alaska secret underground military base
В момента играе: GTA IV, Heroes 6
|
|
Заглавие: Re: RQ препоръка за депресарска ига Публикувано на: 09 Авг 2011 13:26
High_voltage, аз не казвам, че игрите не са добри. Казвам, че за мен бяха далеч от депресарски. Първия Макс беше по-скоро страшен на моменти, когато все още не бях сигурен дали ще има нещо свръхестествено в играта или няма да има, ако не се лъжа нивото, в което за пръв път влизаш в Рагнарок бара (доста отдавна съм я играл). Двойката и това нямаше. Лично мнение де, може би не се плаша и депресирам толкова лесно от игри - все пак и 4-те Silent Hill-а не ме накараха да си срежа вените. За Сталкера може би на моменти е с мрачна атмосфера, когато се завреш в някое гадно подземие и се биеш с някакви мутанти, но когато имаш небе над главата и със знанието, че страшните неща са само в Зоната и извън нея светът си е нормален, някак не успя да ме накара да се чувствам особено подтиснат и депресиран. Упадък (в Зоната), да, но нищо повече. А тези "complete edition"-и изглеждат интересно.
___________________________________ Never save anything for the swim back!
|
|
|
|
|
Rico
|
|
|
|
Заглавие: Re: RQ препоръка за депресарска ига Публикувано на: 09 Авг 2011 14:40
ex1s7 написа: I have no mouth, and I must scream (така се казва играта) Тази игрица много искам да я пробвам. От къде мога да си я дръпна и как да я подкарам (май е на дос?) Иначе Heavy Rain e уникална ама трябва да имаш ps3 :/
___________________________________ Though they sink through the sea they shall rise again; Though lovers be lost love shall not; And death shall have no dominion.
|
|
|
|
|
Frosty.
|
|
|
|
Заглавие: Re: RQ препоръка за депресарска ига Публикувано на: 09 Авг 2011 15:00
|
|
|
|
|
shub niggurat
|
|
|
|
Заглавие: Re: RQ препоръка за депресарска ига Публикувано на: 09 Авг 2011 18:58
млъквай па ти бе
___________________________________ джумерки
|
|
|
|
|
Agent
|
|
|
|
Заглавие: Re: RQ препоръка за депресарска ига Публикувано на: 09 Авг 2011 20:12
Silent Hill - спомена се Dark Fall 3: Lost SoulsКолкото до Fahrenheit-а - започва добре, но след средата е мазало (в лошия смисъл). Доста ме разочарова как не им стигнало времето или просто са имали мн идеи и са решили да ги омешат... Active, Dark stone - е тва е яка игра - даже я имам ориг. - Цитат: Музиката е супер меланхолична, в цялата игра няма реплики, единствено звуци, мърморене, стонове, стържене, стъпки и скрибуцане хаха, точно...
|
|
|
Frosty.
|
|
|
|
Заглавие: Re: RQ препоръка за депресарска ига Публикувано на: 09 Авг 2011 23:03
Stylized Corpse написа: млъквай па ти бе
|
|
|
|
|
iddqd
|
|
|
|
Заглавие: Re: RQ препоръка за депресарска ига Публикувано на: 10 Авг 2011 01:04
Дарк стон е доста яка, едва ли не първия 3д хак едн слаш тип диабло които съм играл. Проблема е, че изобщо не мисля че и е мястото в тази тема. Иначе си спомням песента която пееше бардката в центъра на градчето. Еххх добри времена бяха.
___________________________________ Птеродактили пред него летят. И колесница им е луната червена.
|
|
|
|
|
->Изход<-
|
|
|
|
Заглавие: Re: RQ препоръка за депресарска ига Публикувано на: 10 Авг 2011 01:10
Да се присъединя и аз за stalker: глупости говорите бе, играта си има абсолютно потискаща атмосфера Само към края, като вземеш всички ъпгрейди и започнеш да мачкаш наред става малко скучно, но преди това е супер. Може би щото съм различен тип човек, но цялата зона, заедно с неизвестността и странните й закони ме радват страшно много. Никой не знае със сигурност артефактите какво са, какво точно е зоната и на какъв принцип работи. А това, заедно с комунистическа пейзажи и уродливата фауна е достатъчно депресиращо Да не говорим, че животът извън зоната не се знае до кога ще продължава нормално, нали тя се разраства
|
|
|
vanmx
|
|
|
|
Заглавие: Re: RQ препоръка за депресарска ига Публикувано на: 11 Авг 2011 02:46
И преди съм го казвал - това е играта http://www.youtube.com/watch?v=PyRvH-zx ... re=related - отстрани има филмчета от другите нива Всички опити за депресарски игри изглеждат смешни на фона на тази. Дълъг геймплей (над 20 часа), пропит с абсолютно подтискаща атмосфера. Историята на играта е написана от някакъв извратен французин и е сравнима с историите на Стивън Кинг. Главния герой, Майкъл - човекът сянка, има умението да отива във света на мъртвите (dead side) и да се връща. Неговата цел е да намери своето братче в тези ужасни лабиринти, да разкаже играта на едни четири боса, като последния между другото е Джак Изкормвача, и разбира се, да спаси светът от инвазията на тъмните сили Самите нива представляват тъмни коридори, детски стаички с кървави стени, някакви адски машини, мръсни канали, катедрала, лудница, лондонското метро и още много различни локации, пресъздадени толкова майсторски, че направо все едно си там. Независимо дали става дума за ниво което показва светът на живите или такова показващо dead side, депресията е пълна. Уменията на Майкъл са различни когато е сред живите и когато и сред духовете. Най-много за сдухването помага озвучението. Разни викове или например, звук на гумено патенце за вана, на фона на детски плач и моторна резачка Разни оперни или църковни пеения и всякакви други психо саундракове. Абе каквото и да кажа за това заглавие, все ще е слабо. Просто трябва да се изиграе и изживее. Аз лично бях малък като направих така и дълго време сънувах ебаси сънищата Линк за сваляне: http://zamunda.net/details.php?id=50692&hit=1
|
|
|
|
|
The Chameleon
|
Eroguro Lolies FTW! |
|
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
|
|
Заглавие: Re: RQ препоръка за депресарска ига Публикувано на: 11 Авг 2011 10:09
___________________________________ 天皇陛下万歳。。!
Serious Sam написа: Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...
Цитат: iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|