Трябваше ми да прочета няколко пъти поста ти за да разбера какво общо има той с казаното от мен по-горе и със спора изобщо, но все пак ще се пробвам да обясня. Това което казах е, че колкото по-малко държавата се опитва да прави неща, които по принцип могат да се правят от частни фирми, толкова по-добре. Но също така написах е че е работа на държавата да осигурява ясни правила защитаващи потребителите, служителите и фирмите, както и да съблюдава спазването на тези правила. Не виждам нищо близо до анархистичните идей в поста си. Що се отнася до държавите, които подкрепям те не са задължително големи и не са задължително западни, но общото между всички тях е именно че имат силно развита икономика основана на пазарни принципи и също така има добре развита демокрация, гарантираща правата на хората.R@Z0R написа:Ето го, значи, разковничето. И въпреки него, продължаваш да подкрепяш големите западни държави, които държат политическата власт вече от столетия?Andrey358 написа:Ако имате поне малък поглед върху нещата за това как държавата харчи парите от данъците Ви, ще сте на мнение, че колкото по-малко неща се оставят на държавата толкова по-добре за всички. На кратко държавата по правило харчи максимално пари с минимален краен ефект, което просто няма как да се избегне дори в най-добрите държави и при най-стегнатите администрации.
Чудно ми е какво би казал за анархистичните режими в Украйна на Макно и Испания. И за анархизма по принцип.
Питам само Андрей, макар че предполагам какво ще ми каже, но ми е интересно. Ерик може да плюе каквито и да е лайна, все ми е тая.
И последно ще използвам момента да отговоря и на wiedzmin по отношение на демокрацията конкретно в САЩ: аз лично съм бил в САЩ точно в момента когато течеше предизборната кампания за предварителните избори на демократическата партия. Наблюдавах дебатите имаше около осем кандидата със собствена програма, предизборен щаб и кандидат администрация, нищо че са от една партия. Честно казано на светлинни години са от политиката която сме свикнали да виждаме у нас. А и освен това демокрацията далеч не свършва с едните избори. Американците са едни от хората които най-често прибягват до съда или други видове институции за да се защитят когато правата им са нарушени по един или друг начин. Това е един основен показател за степента на развитост на демокрацията и на гражданското общество.