Автор |
Съобщение |
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Анимации - щот' ми писна за всеки нов филм да правя тема Публикувано на: 05 Апр 2011 08:15
Дади Цитат: Да разбирам, значи, че не си попадал наскоро на Disney Channel ? Всъщност се случва да минавам от там - все попадам на грозни анимации или на още по-грозни live action-ни. Но това не значи, че дечицата го харесват... Пък и каква е алтернативата им? БГ версията на CN? Nikelodeon с руски дублаж? Грозотията и липсата на сценарии е световна болест в детско-юношеските предавания. Затова като казвам SWCW е добро...това дефакто е така въпреки идиотиите в него...просто няма много шоута дори на това ниво. Пък и тук сравняваш две различни неща. Едното е пълнежна ТВ продукция, друго е филм в който са вложени мааалко повече парици. Апропо, The Avengers - Earth's Mightiest Heroes се прави точно заради контракта с Disney...т.е. понякога правят и добро... (Като сме на темата: 20-та серия беше тъпня, но сега не може пък всичките да са яки.)
___________________________________ Stop the bats! Stop the bats! Make them go and not come back!
|
|
|
|
|
Дади
|
|
В момента играе: Рефреш на PCM форума (epik high score!)
|
|
Заглавие: Re: Анимации - щот' ми писна за всеки нов филм да правя тема Публикувано на: 05 Апр 2011 16:49
Децата го харесват, вервай ми :Р Коет' е малко трагично, ама к'во да се прави. То си е истина, че е придобит вкус - нямат какво друго да гледат, зат'ва се кефят на т'ва. И като се кефят компаниите продължават серийно да бълват такива лайна, коит' само затъпяват хлапетата >.>
Anyways, песните, танците и преиграването там са през цялото време, а чувството за хумор е няк'ва извънземна концепция, на коят' продуцентите гледат с отвращение.
Впрооооочем, преглеждах си наскоро The Incredibles (особено велико, но все пак си мисля, че Megamind наистина е по-добро) и Treasure Planet.
Та, Treasure Planet е особено недооценено Дисни, коет' е много жалко поради ред причини. Първо - едно от малкото "момчешки" дисни филмчета е - няма ник'ви принцеси, любовни драми, песни и танци (добре, де, има една песен, но тя е Goo Goo Dolls и е супер велика, и си я имам на мп3-плейъра и си я слушкам всеки ден, ля-ля-ля!). Освен това е извънредно готин приключенски филм, с готина история и абсолютно отвъд феноменална визия. Морските кораби в космоса, звездните платна, сърфовете, идеята за планетата, дизайна на извънземните - всичко е страхотевично.
Отделно има и (чат-пат) готино чувство за хумор, като точките обира задължителната Стар Трек референция. И всъщност горе-долу цялата роля на comic relief персонажа, който е извънземно куче-професор-астроном-археолог. Всъщност единственото, което е подразни, е един герой, който се появява в края на филма и уж трябва да е смешен, но ръси само дразнещи pun-ове и допринася FUCK ALL към филма, освен че е се спъва в plot-а чат-пат. Но дори и т'ва е пресилено и като нищо можеха да не го добавят, но не е чак толкова дразнещ, че да развали позитивното впечатление.
ЗАЩОТО ИМА КОРАБИ В КОСМОСА !!!
___________________________________ "Properly read, the Bible is the most potent force for atheism ever conceived." — Isaac Asimov.
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Анимации - щот' ми писна за всеки нов филм да правя тема Публикувано на: 06 Апр 2011 09:11
Дади Цитат: ЗАЩОТО ИМА КОРАБИ В КОСМОСА !!! Миии това е стара морска...такова де, детска анимационна традиция... Може да се види в разни дърти, дъъърти анимета, като Captain Harlock, Battelship Yamato или Three Space Musketeers...и дори някак са успели да го вкарат за малко в българската продукция "Планетата на съкровищата". Самомастурбация на авторите по тема "Толкова далече в бъдещето, че техниката може да си позволи да имитира ретро предмети и машини, въпреки неадекватността на оригиналната им функция". Има такъв жанр. Мисля, че се нарича "ретрофутуризъм". Перфектна демонстрация може да се види в новите серии (TV-то от миналата година и OVA-тата) на анимето Cobra The Animation. Е, там поне няма ветроходи в космоса...но пък има мотоциклети и Ролс-ройсове (със защитно поле и ракетни двигатели ).
___________________________________ Stop the bats! Stop the bats! Make them go and not come back!
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Анимации - щот' ми писна за всеки нов филм да правя тема Публикувано на: 07 Апр 2011 08:51
The Avengers - Earth's Mightiest Heroes 21 и 22-ри епизод: супер! Цяла вечер си повтарях на ум "Хейл, Хидра! Хейл, Хидра! Хейл, Хидра!" .
|
|
|
|
|
Tiny
|
но с големо съ̀рце |
|
В момента играе: A dance with rogues
|
|
Заглавие: Re: Анимации - щот' ми писна за всеки нов филм да правя тема Публикувано на: 07 Апр 2011 12:06
Току-що изгледах 1ви епизод. 1. Има липса на лоши puns 2. Айрън мен звучи като Jack Black Иначе всичко друго изглежда добро. Ще се гледа.
___________________________________ A man was hospitalized with 6 plastic horses up his ass. The doctors described his condition as stable.
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Анимации - щот' ми писна за всеки нов филм да правя тема Публикувано на: 07 Апр 2011 16:36
Tiny Цитат: Има липса на лоши puns Що бе, за мен bad puns е всичко което казва Hulk и почти всичко, което казват Wasp и Hawkeye. Thor често пуска unintentional bad puns. Цитат: Айрън мен звучи като Jack Black Дори по-лошо...нататък играта малко се подобрява...или пък аз свикнах... Имай в предвид, че дизайнът е малко грозноват, а анимациите постни...но пък всичко е адски динамично, развива се успоредно на няколко сцени и историите са тотално оплетени една с друга...това понякога се изяснява ретроспективно... Има и друго нещо. Вече няколко пъти похвалих сцеристите. Те са добри в това, да разказват историята и да нагнетяват напреженито...но понякога вкарват безумно-нелогични елементи (може би произлизащи от оригиналния комикс). Примерно: - Доказателството за напраднала цивилизация на Wakanda са - експлоадиращи копия. Самият експлозив е изграден от интегрални схеми. - Hank Pym за поредния monster of the week "Научното ми мнение е, че то (чудовището) е изградено от чист звук" - Tony Stark за това как едни от злодеите е спряр чука на Thor "Известен научен факт е, че кончентрирано количество радиация може да спре всеки физически обект" (Добре де, дори на теория да е възможно...чак толкова радиация би убила всички в Ню-Йорк) Интересното е че всички тези разсъждения са изказани с патос и густо...което според мен си е очевидно Lampshade-ване - http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/M ... adeHangingТ.е. авторите не се взимат много на сериозно, не им се хващай .
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Анимации - щот' ми писна за всеки нов филм да правя тема Публикувано на: 13 Апр 2011 08:04
И така...догледах 26-ти епизод на The Avengers - Earth's Mightiest Heroes, трябва ли да обяснявам, че завърш с cliffhanger ? Е, все пак Отмъстителите наритаха доста задници...просто е въпрос на време да наритат и останалите. Както казах вече много пъти - на пръв поглед е дървено и грозновато, но всъщонст е доста динамично и интересно.
|
|
|
|
|
Jedi Knight
|
|
В момента играе: League of Legends Mass Effect
|
|
Заглавие: Re: Анимации - щот' ми писна за всеки нов филм да правя тема Публикувано на: 27 Апр 2011 14:09
The Secret of Kells Не мога да го похваля достатъчно! Visuals 15/10 Sound 15/10 Story 10/10 added bonuses: Independant Film + Celtic Mythology
|
|
|
|
Jedi Knight
|
|
|
|
Заглавие: Re: Анимации - щот' ми писна за всеки нов филм да правя тема Публикувано на: 01 Май 2011 22:44
9. Дистопична анимация със симпатични роботчета - me likey
|
|
|
|
Дади
|
|
В момента играе: Рефреш на PCM форума (epik high score!)
|
|
Заглавие: Re: Анимации - щот' ми писна за всеки нов филм да правя тема Публикувано на: 02 Май 2011 15:02
Jedi Knight написа: 9. Дистопична анимация със симпатични роботчета - me likey There should be "steampunk" somewhere in there
___________________________________ "Properly read, the Bible is the most potent force for atheism ever conceived." — Isaac Asimov.
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Анимации - щот' ми писна за всеки нов филм да правя тема Публикувано на: 15 Юни 2011 08:28
Изгледах Green Lantern: Emerald Knights. Не е на нивото на Green Lantern: First Flight или Superman Batman: Public Enemies, а сюжетът е доста елементарен (и е разбит на 6 самостоятелни истории), но има интересни сцени и анимации. Запознава ни и с част от митологията на Зелените фенери. По нещо визията силно ми напомня за старите Justice League серии, според мен са рециклирали дизайни и фонове от там. Бележка: HD копието е задължително, SD (от Маймундата) е фрашкано с артефакти, точно там където са нарисувани неща с финни линии и се губят елементите, за които си струва да се гледа Emerald Knights. ПП Естествено заглавието е в алтернативен свят спрямо First Flight и не е негово продължение (Синестро още се прави на good guy ). Подозирам, че Emerald Knights е в различен свят и спрямо игралният филм и TV анимацията, които предстоят. Просто на анимационния отдел на WB им прави кеф да се бъзикат с феновете на DC и да ги "радват" с алтернативна интерпретация във всяко едно ново заглавие .
|
|
|
|
|
Jedi Knight
|
|
|
|
Заглавие: Re: Анимации - щот' ми писна за всеки нов филм да правя тема Публикувано на: 16 Юни 2011 00:42
Изгледах го, доста ми хареса. Всички истории, освен главната , бяха много добре направени. Просто голямото откритие "Да го замерим с планетата"... yeah...
|
|
|
|
Jedi Knight
|
|
|
|
Заглавие: Re: Анимации - щот' ми писна за всеки нов филм да правя тема Публикувано на: 22 Юни 2011 07:29
http://www.youtube.com/watch?v=HhGuXCuDb1UДесетина минутки, доста се забавлявах. But then again, it's Minchin
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Анимации - щот' ми писна за всеки нов филм да правя тема Публикувано на: 24 Юни 2011 10:15
Най-накрая дочаках продължението на 6-ти сезон на Futurama. Излязоха 14-та и 15-та серия. Още не съм ги гледал, но довечера или през уийкенда...
|
|
|
|
|
Tiny
|
но с големо съ̀рце |
|
В момента играе: A dance with rogues
|
|
Заглавие: Re: Анимации - щот' ми писна за всеки нов филм да правя тема Публикувано на: 24 Юни 2011 12:02
Не трябваше ли 7 сезон да е? Те нали правиха midseason почивка около 6-7 епизод и свърши сезона с 13ти епизод Откачена работа.
___________________________________ A man was hospitalized with 6 plastic horses up his ass. The doctors described his condition as stable.
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Анимации - щот' ми писна за всеки нов филм да правя тема Публикувано на: 24 Юни 2011 12:49
Ами така е май с всички добре нарисувани американски картуни. Young Justice излъчи 7 серии, после направи почивка и излъчи още 2 серии...в момента има готови 2, но CN не бърза да ги пуска (и с право)...но пък една от тях (10-та) излезе, като webisode. А има в продукция още 15. The Avengers EMH излъчи 19 серии и направи голяма пауза...после една австралийска телевизия излъчи оставащите 7 серии по една на ден. Още няколко месеца по-късно Disney ги излъчи в щатите (сезонът май приключи официално тази или миналата седмица). Да припомням ли бъркотията и забавянията около сезоните на Venture Bros? Ами последния сезон на самата Futurama преди да бъде прекъсната от FOX, който почти изцяло е съставен от неизлъчени епизоди по-стари от сериите в предния сезон ? Абе...традиция. Японците и за това ги уважавам - спазват си графика. Разни там катаклизми от сорта на земетресения, тсунамита и авариращи ядрени централи им забавиха аниме сериалите само с по седмица-две. А примерно Холивуд близо година преживяваше 11-ти Септември...въпреки, че самолетите се взривиха на едни континент разстояние от него...
|
|
|
|
|
Jedi Knight
|
|
|
|
Заглавие: Re: Анимации - щот' ми писна за всеки нов филм да правя тема Публикувано на: 09 Юли 2011 17:45
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Анимации - щот' ми писна за всеки нов филм да правя тема Публикувано на: 11 Юли 2011 08:56
Това като му видях с трейлъра останах с впечатление, че ще е нещо от сорта на All Stars Superman - драма разбита на множество кратки сегменти.
|
|
|
|
|
Jedi Knight
|
|
|
|
Заглавие: Re: Анимации - щот' ми писна за всеки нов филм да правя тема Публикувано на: 20 Юли 2011 13:36
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Анимации - щот' ми писна за всеки нов филм да правя тема Публикувано на: 29 Юли 2011 09:08
Някъде довечера в Щатите тръгват новите ThunderCats...това за нас означава чак утре ... Ето малко адвертайзинг от VA-тата - http://io9.com/5825768/the-new-cast-of- ... e-original
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|