Хора, плс спрете да злоупотребявате със спойлерите! Ние които не сме чели книгите не знаем спойлера за епизода или за книгите е! Не е яко!
Ако сте много тъпи, ще ви разясня:
При тага [spоiler=]след "=" можете да добавите за какво се отнася спойлера! Поне пишете дали е за сериала или за книгите. Нека не си разваляме кефа!
За още по-тъпите:
[spоiler=3-та книга]Инфо за 3-та книга[/spoiler]
Ето вижте как ще излезе:
--------------------------------------------------------
За мен действителния край на сезона беше миналия епизод, а този ми подейства по-скоро като епилог. Както се написа по-горе, общо взето наблюдавахме последиците от бурните действия миналата седмица. Финалът с Денерис беше ясен за всеки, според мен, само не очаквах и бебето й да е било дракон. Епизодът си беше добър, частта със Сноу и Уинтърфел беше епик.
Относно сезона -
И аз в първите 3-4 епизода бях доста затормозен с всичките тези събития, заговори, персонажи и земи. Но като ги понаучих, всичко до края вече ми беше ясно.
В интерес на истината, и аз нямам кой знае какви въпроси относно целия сезон. Според мен всичко беше направено много noob-friendly и беше поднесено така, че всеки който не е чел книгите, да получи точно толкова, колкото му е нужно
Отговорите на въпросите, които си задавам, сигурно се намират някъде из всичките следващи книги, затова не се питам "това защо стана", "това защо е така" и т.н.
Успяха да ни създадат ясна представа кой е добър и кой не (въпреки че според Омегата, това е доста относително понятие в тея книги

)
Определено не бях очаквал, че Нед ще умре (ако Шейди не беше спойлнал за него тук, може би щях още да рейджвам след миналата седмица)
Гледам тук, а и по други места много се обсъжда подбора на актьори.
Вижте, всеки който е чел книгите, си е изградил някаква собствена представа за това как трябва да изглеждат героите - плод на тяхното въображение. 100% е имало и някакви точни описания от автора, предполагам, но всеки си представя персонажите по един свой собствен начин. Невъзможно е за авторите на сериала да угодят на въображенията на милионите читатели на книгите. А и със сигурност Мартин е бил един от хората, които са казвали своето "да" или "не" при съставянето на каста.
Според мен актьорите бяха избрани перфектно и не е имало някой, който да ми направи негативно впечатление с визията си. Тук специално за Кейтлин коментирахте - според мен актрисата добре се вписва в образа на борбена жена, но и любяща майка.
Какво би трябвало да ни очаква следващия сезон? (според развръзката в този)
Може да прозвуча наивно или дори глупаво в очите на хората, които са чели книгите, но ще се пробвам (
бтв когато през тези 10 седмици излагах някои свои предположения пред Омегчо, той все ми казваше че съм в доста голяма грешка 
):
- Разразяваща се война, между Север + Баратеон vs. Ланистър? Отделяне на севера от кралството? (защо иначе скандираха за Роб?)
- Действията на Денерис с трите й нови придобивки
- Нещата на север се закучват. Тук искам да отбележа, че докато действията през сезона бяха основно насочени към интригите в King's Landing и историята с Дени, то почти не се обръщаше внимание на Белите бродници (с което започна и самия сериал). Да не се окаже в един момент, че всичките тея разправии и заговорничения са били за единия хуй, когато вземат да се появят ордите от зомбита?
- Нещата в кралството се очертава да станат по-интересни - Тирион може би ще превърне Джофри и сестра си в свои пионки?
![[Twisted Evil] :twisted:](./images/smilies/icon_twisted.gif)
Все пак ни го представиха като достатъчно хитър, това не би трябвало да е проблем за него.
Не очаквам да отговаряте на тези предположения, просто ще очаквам да видя някакви такива неща по-нататък. То, в крайна сметка, аз това лято ще прочета всичките книги де, но все пак...
п.п. ДЖОФРИ, ГЕЙЧЕ МАЗНО, МАЙКА ТИ ДА ЕБА ЛАЙНЦЕ