idА бе някой замислял ли се е, каква е причината за евентуален рестарт. Са ше ви споделя мастъра кво мисли
![:evil: :evil:](./images/smilies/evil.gif)
Значи историята в Quake 2 беше невероятна меко казано, уникално. Некси в стил кино (Alien и тн) пренесе в игрите история и свят. Преди това Doom и Quake бяха много по постни и без смисъл на пръв поглед. Което естествено не им пречи да са номер 1 почти във всичко. Quake 2 с историята за извънземните Strogg и с INTRO-то си което немога да го опиша. Такова интро няма да има никога за мен 2ро. Имаше версия в youtube.com със subs просто така ме вкарваше в света че луд ставах 98год, и все още така го чувствам мега яко. Вчера рових поне 1,2 часа и неможах да намера това точно със sub, супер ме е яд може да е изтрито. Като разбереш всека 1 дума става още по силно. Естествено към това добавям Sonic Mayhem, който направи НАЙ ДОБРИЯ саундтрак ЗА ВСИЧКИ времена. Без него играта нямаше да е същата. По добър е и от NIN, за мен, които правеха в други игри на id музиката.(в единствено число за Sonic Mayhem говора защото до колкото знам това е един човек(гений) Sascha Dikiciyan)
До тук с увода. Та искам да кажа това че след това, след Quake II всичко почна да имитира. Не искам да упреквам всички, не всички са виновни, но 90 % беше шит и боклук излизаше. Всека 2ра игра на подобна тематика и бяхме залети с такива лайна които само убиха тръпката а и продължават. Вече сме в дни в които има супер много претенции особено за история и примерно ако излезе Quake "3" в кавички(след Quake 2,4) с историята за извънземна инвазия на земята, някси не върви. Дано един ден се случи защото тази тема ако никога повече не я вида ще ми е супер тъпо защото ми е най любимото нещо в PC игрите. Но колко и да ме кефи виждам че ще изглежда изтъркано леко. (само ще дам пример за първото копие на подобна история - Unreal - без да отричам че е велика игра, само първата, всичко друго е боклук за мен) Забравих и Quake Wars която беше май тази инвазия на земята. Значи имаме 3 игри на тази тематика ? От които 2 не са на id software, което е за мен лично достатъчно да кажа че имаме една единствена. Quake Wars е само мулти, но историята си е сложена и трудно ще се повтори. Значи освен всички имитатори които изсмукаха жанра стигам до извода че и вътрешно id си изчерпаха темата. Освен това мани че историята се изтърква до някаква степен, освен това най важното е че Raven software преебаха и 2те истории И за Quake И за Wolfenstein с последните си игри (Quake4 и Wolfenstein). Да за некои по млад и който не влага толко в игрите като мен Quake 4 може да е добра игра, но за мен е гавра с Quake II, най лошото което можеше да се случи на поредицата. Игра направена от фирма която ги прави на конвеир по 1 на година, две. Само ще дам пример как се прави велика игра продължение на id игра от друга фирма - Return to Castle Wolfenstein на другата ми любима фирма Xatrix.
Какъв е изхода. Кармак го каза. Cthulhu тематиката и рестарт. Какво значи тази тема нямам и идея, някой ако знае нещо повече за първия Quake нека говори. Аз за съжаление не съм го играл тогава, сега го играя, възхищавам се но не е същото, не сме 96. Дали може да се вплетат 2те истории Quake II и Quake в една или е невъзможно?
Аз лично искам да попитам Кармак защо е толкова тъп
![:Oooops: :Oooops:](./images/smilies/oops.gif)
Защо направи id голяма фирма с 200++ служители и търсат още ? То е ясно защо нали ? Защото станаха конзолна шитня и тряят много ресурси за да се прават и за 3те платформи. Така си го обяснявам незнам дали съм прав, защото след като предните им игри за конзоли се прават от други фирми явно не е толкова лесно. Защо не направи id голяма фирма която да си прави само PC версиите и да издава игра на 2,3 год макс. 7 години за RAGE не си струва да. Прекалено са много. Ако бяха 3 щеше да е ВЕЛИКО. И id щеше да продължи да печели всичко както с предните игри.
Според мен може да махнеш питанката от темата. Чакаме Quake res