Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Заглавие: Сенки.
Публикувано на: 06 Юни 2011 15:24

Какво мислите за сенките в новите игри? Като цяло идеята не е лоша. Опитват се да ги направят по реалистични и красиви, но ми се струва, че се справят доста зле. В 90% от новите игри които твърдят, че имат страхотна графика има огромни бъгове със "страхотните" им сенки. Спомям си още ГТА 4, която вече е старичка. Там сенките на неподвижни предмети бяха доста добре, но започне ли да се движи нещо ситуацията ставаше плачевна. Сега наскоро ми се наби в очите същото нещо в вещера 2. Играта има много хубава графика някакви уберсамплинги, за които ти трябват 2 видео карти и тнт(аз лично с моя 460 изкарвам 10ФПС с уберсамплинг), но сенките пак са много зле. Може да го видите дори и в трейлъра на играта. http://www.youtube.com/watch?v=QTHnjePQHPo Отидете на 1:00 и гледайте сенките на рамото на дрънкащия пич. Премигват като коледни лампички. Така е в цялата игра. За жалост не само в нея... Повече ми харесваха сенките в по старите игри... Те поне не се сбъгясвап постоянно.

Профил

Заглавие: Re: Сенки.
Публикувано на: 06 Юни 2011 15:52

Римейк проектите на Quake и Quake 2 имат готини сенки.

Профил

Публикувано на: 06 Юни 2011 16:16

Serious Sam написа:
Римейк проектите на Quake и Quake 2 имат готини сенки.

Това са шуутъри там нещата са доста по добре. Аз говоря главно за стратегии и 3рд пърсън игри.

Профил

Eroguro Lolies FTW!
Аватар
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
Публикувано на: 06 Юни 2011 16:22

Винаги са ме дразнели сенките и никога не съм им обръщал внимание. :roll: Обикновено дори си ги изключвам да не ми бави играта. :lol:

Serious Sam написа:
Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...

Цитат:
iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq

Профил WWW

Аватар
В момента играе: COD: MW, HotS, Heroes 3, DooM 2, Diablo 2, Killing Floor 2
Публикувано на: 06 Юни 2011 16:31

Аз в стратегиите изобщо не им обръщам внимание на сенките.

Профил

Публикувано на: 06 Юни 2011 16:32

The Chameleon написа:
Винаги са ме дразнели сенките и никога не съм им обръщал внимание. :roll: Обикновено дори си ги изключвам да не ми бави играта. :lol:

Ти просто не разбираш колко съществен елемент от изграждането на атмосфера в играта са сенките!

Профил

Eroguro Lolies FTW!
Аватар
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
Публикувано на: 06 Юни 2011 17:07

Явно. :? :roll:

Serious Sam написа:
Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...

Цитат:
iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq

Профил WWW

Аватар
В момента играе: Ghost Recon: Future Soldier; Splinter Cell: Blacklist; Brothers - A Tale of Two Sons; Witcher 3, но само в моите мечти...
Публикувано на: 06 Юни 2011 17:07

Ето ви реалистични сенки:
http://www.youtube.com/watch?v=RSXyztq_0uM

DooM 3, също имаше забележителни динамични сенки за времето си(2004). Засенчването беше на 95% и имаше една джаджа, наречена Flashlight, с която си правехме пътека от светлина :D

Интересно е да се види, как ще изглежда Вещерът 2 без сенки. Дано да пуснат пач и за това.

RPG-тата и стратегиите, не са жанровете в които трябва да търсиш реалистични сенки.
Поради големите терени и широката гледка с която разполагаш, е хубаво, да се правят икономии и да се лишиш от някои екстри за да играеш на по-висок фрейм.
Темата за оптимизацията няма да я засягам, защото е банална.

Профил Skype

Аватар
В момента играе: Игрътъ
Публикувано на: 06 Юни 2011 17:44

Тренда в новите игри е сенките да представляват сивото сред преобладаващото кафяво. :roll: Мисля, че F.E.A.R. имаше добри сенки.

Профил

Аватар
Публикувано на: 06 Юни 2011 18:17

Ами правят ги с шадоу мапове повечето на ниска резолюция тои изглежда така грозен и не точен, но поне не натоварва толкоз машините. Вече за по качествена сянка се ползват рей треис сенки, но разбирасе натоварва много повече хардуера ето гледаи разликите та иначе е лесно да ги направят такива като на втората снимка, но просто не може да си ги позволиш това са едни много скъпи сенки

Профил

Аватар
Публикувано на: 06 Юни 2011 19:26

Да, точно като на първата картинка са сенките в повечето игри.

Профил

Публикувано на: 06 Юни 2011 19:36

iddqd написа:
Ами правят ги с шадоу мапове повечето на ниска резолюция тои изглежда така грозен и не точен, но поне не натоварва толкоз машините. Вече за по качествена сянка се ползват рей треис сенки, но разбирасе натоварва много повече хардуера ето гледаи разликите та иначе е лесно да ги направят такива като на втората снимка, но просто не може да си ги позволиш това са едни много скъпи сенки

Да като се замисля 1вия шот представлява сенките в 90% от игрите единствената разлика е, че им слагат малко анти алиасинг. Пак не ми стана ясно защо правят "убер"самплинги, които редндърват моделите 3 пъти и ги наслагат един в/у друг за "много" по реалистично изображение.(споредм мен тва си е чиста измама). Аз се дзверих като идиот 30 мин за да видя разликата със и без тоя уберсамплинг и ясна разлика не видях... а ми намаля пърформънса с 50-60%. Същото се отнася и за тъпия депт оф фиелд(при него има разлика обаче за едното блърване на камерата да пожертвам 40 фпс? Гтфо. Мен даже ме дразни ефекта.) За сичките тия глупости ми трябват 8 процесора, 12 видео карти и един АЕЦ, който да ми захранва ПЦто а не могат просто да сложат по-хубави сенки? Нищо не пречи сегашните сенки вместо да носят "готиното" име "ултра" да ги направят медиум и просто да инвестират в подобряването на ефекта и чак наистина качествените сенки да са "ултра". Или може би го правят за да могат 10 годишните да се фукат, че са подкарали играта на "макс"? Иначе може би ще ревнат, че трябва да се задоволят с медиум.

Профил

Аватар
Публикувано на: 06 Юни 2011 19:45

Ми аз го играя с ултра сенки, ама пак изглеждат зле. Става дума на точки са по краищата и когато паднат върху чарактер го правят да зглежда на точки и преебават картината тези сенки в уичера, сякаш играеш на 16 битов цвят.

Профил

Публикувано на: 06 Юни 2011 19:59

Те самите сенки не са лоши. А до колкото мисля(не съм програмист нито разбирам от това, ако греша поправете ме.) точките се получават от анти алиасинга. Мен ме вбесяват бъговете. Няма да забравя как имаше някаква сцена в която имаше някакви греди над нас и слънцето ги осветяваше под такъв ъгъл, че сенките се виждаха на стената. Понеже гредите бяха доста близко една до друга сенките на отделните греди се сливаха на моменти и крайния резултат беше, че сенките приличаха на коледна окраса. Постоянно се сливат и разделят и тнт. Просто явно модата сега е да играем игри с много детайл и много бъгове от колкото семпли, но по добре изпипани игри. Звуча дребнаво ама кажете ми как да се насладя на някоя гледка, когато сенките пред мен треперят, има бъгъви текстури, и въобще всички модели с по голям детайл от далече сбъгясват. Под това имам предвид, че малките детайлчета по дрехите и тнт от далече не изглеждат добре и треперят все едно има земетресение.
За жалост навсякъде е така. Няма да забравя и АЦто... Разхождам се из някакъв площад когато съм далече от сградата сенките и всичите детайли липсват. Когато започна да се доближавам сенките започват бавно да се изрисуват и 2д вратата изведнъж става релефна... Draw distance FTW.

Профил

Аватар
Публикувано на: 06 Юни 2011 20:23

Ми след 10 години няма да е така

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене: