Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Заглавие: Re: Mass Effect 3
Публикувано на: 12 Май 2011 16:50

По-добре е с по-малък брой спътници, отколкото с повече. Идеята с "мръсната дузина" на Шепърд бе добра, но към средата на играта се улових, че е все тая - и без това се разкарвам само с двама съотборника (и нямам предвид самото геймплей ограничение), че не ми пукаше. Пък и ролите им малко или много се припокриваха.

Виж, ако направят тройката по-динамична - в смисъл с търкулвания, с ръкопашни движения, със специфичен AI script за всеки спътник - тогава да, ще си заслужава да мислиш кой точно трябва да вземеш. Но ако продължи както е сега...

Ти ми кажи - взимаш Тейн и Гарус и даваш и на двамата снайпер в ръцете. Разлика в държанието им по време на битка - никаква. Просто диалозите им са различни.

Профил

Аватар
В момента играе: Mozilla Firefox
Заглавие:
Публикувано на: 12 Май 2011 17:25

По тази логика са ти нужни само трима съотборници - по един от всеки клас, колкото да можеш да оптимизираш КПД-то на екипа.

Не говорим за геймплейна механика, а за история. Това беше силната страна на втората част - всеки от парти мембърите беше уникален персонаж със запомняща се история и маниери. Не виждам голям смисъл от ограничението, освен ако не е провокирано от сюжетна нужда. Изявлението на Хъдсън ми звучи като евтино оправдание за спестяване на време и бюджет.

Алкохола - враг на пола, с плодов сок - към полов скок!

Профил Skype WWW

Публикувано на: 12 Май 2011 19:07

"Don't touch that! That gun is older than you are..."

Мхм, яка работа. Заид е badass, но с него само колкото да минеш мисията му и после нищо. Пуска някоя реплика от време на време и толкоз. Забравям, че ми е в партито веднага щом му мина лоялността, остави...

Предпочитам по-малко съотборници, но с много повече диалози и интеракция. И под интеракция разбирам да искаш от тях feedback и мисли по време на мисията.

Профил

Аватар
В момента играе: Ghost Recon: Future Soldier; Splinter Cell: Blacklist; Brothers - A Tale of Two Sons; Witcher 3, но само в моите мечти...
Публикувано на: 12 Май 2011 19:20

Zaeed, дойде от DLC. Не е оригинален персонаж от самостоятелната игра.
Всички DLC мембъри, са такива, с изключение на Liara. Може би, защото е стара познайница и ми е приятна, като съекипник.

Профил Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 12 Май 2011 19:26

Фийдбек и интеракция по време на мисиите си има и сега.

Заид и Касуми са лош пример, тъй като имат много по-малко реплики от другите персонажи. Вземи Миранда в екипа и гледай какво става. Комбинацията Джак/Грънт и Самара също е велика.

Проблемът ми с малкия екип е премахването на вече заобичани персонажи. Ако в играта има 8-10 парти мембъра и 4 от тях са дръвници от първата част, то това означава, че повечето от МЕ2-съотборниците ще липсват. А те бяха най-интересните.

Потвърдени са Ашли/Кейдън, Гарус, Лиара, Тали и Сандерс. За героите от втората част не се казва нищо, но като гледам за тях не остава много място.

Профил Skype WWW

Публикувано на: 13 Май 2011 00:46

"Фидбек и интеракция по време на мисиите" няма. Имам предвид встъпване в диалог със спътниците ти и планиране на стратегии, не скриптирани сцени с две изцепки на кръст.

Превъртал съм МЕ2 23 пъти (жалко, още малко докато стигне 35-те на Origins), и помня почти наизуст всички ремарки на персонажите, които можеш да вземеш по време на мисия. Специално съм правил speedruns с всякакви комбинации, за да чуя всички възможни реплики. И продължавам да съм сериозно разочарован от интеракцията със съотборниците ти докато се бъхтиш над нивото.

Искам да си говоря с тях когато поискам, не когато ми кажат. "Отиди в каютата на еди-кой-си, защото току-що се отвори ново диалогово дърво с него..." Цъкаш на някой с "Е", едно бързо "Be careful, enemies ahead"...

Абсурд.

Но пък и както вървят нещата, няма да се изненадам ако ни сервират диалозите още по-сбито. Все пак, играта трябва да е "за масите". А те кога са се увличали по дългия диалог и развитието на персонажите?

Пуцай, куме...

Профил

Цар
Аватар
Публикувано на: 13 Май 2011 09:13

Draksis написа:
Превъртал съм МЕ2 23 пъти (жалко, още малко докато стигне 35-те на Origins), и помня почти наизуст всички ремарки на персонажите, които можеш да вземеш по време на мисия.

Ебати фейла, честно.. :?

QVOD
·EST·INFERIVS

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 13 Май 2011 09:32

Ако превъртя 23 пъти игра, 5 години няма да докосна нито едно заглавие, а самата поредица ми влиза директно в игнор листата. Това не е нормално. Най-великата игра да се създаде някога, без една забележка, максимум 10 пъти ще я завъртя.

Профил

Публикувано на: 13 Май 2011 10:53

Като ми е скучно и няма какво да правя...

Виж ся, вие добре сте си в БГ-то, ама тука в Англия понякога е такава скука, че ми иде да дера тапетите.

Профил

Аватар
Публикувано на: 13 Май 2011 13:23

Draksis написа:

Виж ся, вие добре сте си в БГ-то, ама тука в Англия понякога е такава скука, че ми иде да дера тапетите.

Радвай се. Да не ти каже някой старото китайско проклятие "Пожелавам ти да живееш в интересни времена". :lol: Шепърд е ядосал някоя стара китайка като малък, мисля си аз :P

Профил

Аватар
В момента играе: LOTRO, Fallout: NV, World of Tanks, Unreal 2, Stalker: CoP
Публикувано на: 13 Май 2011 14:57

Draksis написа:

Дракс, разбирам те, там пиенето е скъпо и жените са грозни :)

Профил

Публикувано на: 13 Май 2011 15:03

Не, ако не дойдеш тука, няма да можеш да разбереш за каква точно грозотия става дума. Дебели, бавни тъпи селски пачи с три ката плът по себе си и зъби като на окуцял кон...

Обиколката на ръката ми е 40 санта, техните са с двайсет повече, бе!!! Ужас и отчаяние.

Ако не беше БГ съюза тука, че да се запозная със снажни български момичета, нямаше място да си намеря, братко.

Щото момичетата както и да е, ама и момчетата им не са за пример... Даже и резбата не мога да обърна, остави... :lol: :lol: :lol:

Профил

Аватар
Публикувано на: 16 Май 2011 14:33

Малко неща от Casey Hudson's Twitter:

"Peope liked the friendly drink with Chakwas in #ME2, and we're doing more of that type of thing for ME3"
"ME3 writing team has some great ideas for breaking the mold on char. interactions, which should add to non romance relationship."
"being able to remove helmets on some armors and in conversation was a big feedback item from ME2. Fixed in ME3"

и "любимата" тема на всички:

"Happy to confirm ME3 supports wider options for love interests incl. same-sex for m&f chars, reactive to how you interact w/them in-game. Love interests won't all necessarily be permanent squad members." Сори, момци, Шепърд дълго време удържаше фронта, но и той хукна по мъже :notfair:
Защо ли не съм видял досега оплаквания, че женската Шепърдка ходи по жени :lol:

Нещо странно от обещанията на разработчиците: "ME3 aimed to have the same length as ME2 but with more replayability.". Не е ясно дали дълга колкото ME2 с всичките DLC-та или дълга колкото първоначално издадената МЕ2.

Профил

Аватар
В момента играе: League of Legends
Mass Effect
Публикувано на: 16 Май 2011 15:01

Capo написа:
и "любимата" тема на всички:

"Happy to confirm ME3 supports wider options for love interests incl. same-sex for m&f chars, reactive to how you interact w/them in-game. Love interests won't all necessarily be permanent squad members." Сори, момци, Шепърд дълго време удържаше фронта, но и той хукна по мъже :notfair:

Не търпя, не понасям, и като цяло ненавиждам хората, които спамят форумите с YAOI. Затова и спрях да влизам там преди две години.

Z-Rock

Профил Skype WWW

Публикувано на: 16 Май 2011 15:14

"Ох, олеле, в екстаз съм, от колко време чаках да завържа връзка с Кейдън... Благодаря ви, BioWare!!!"

:disbelf:

Профил

Аватар
В момента играе: League of Legends
Mass Effect
Публикувано на: 16 Май 2011 16:07

Draksis написа:
"Ох, олеле, в екстаз съм, от колко време чаках да завържа връзка с Кейдън... Благодаря ви, BioWare!!!"

:disbelf:

Сега ще се бори с Hawke за титлата Savage Emperor of the Gays.

Z-Rock

Профил Skype WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 16 Май 2011 16:41

@Draksis: Простата сметка показва, че ако дори само на една-единствена планета има свободна конверсация, това ще увеличи процента диалози в играта с над 50. Това означава, че поне 1/3 от диалозите в играта биха били ненужни и почти неизползваеми, което е огромно разхищение на ресурси и време. Въобще не се надявай на такова нещо. Ако искаш нелинейна игра, купи си pen 'n' paper RPG.

И просто от любопитство, къде си видял игра на BioWare с фрийформ геймплей и комплексно, нескриптирано взаимодействие между персонажите? Щото аз нещо не се сещам.

Пак казвам, не ме дразнят малкото диалози - винаги съм бил привърженик на качеството над количеството. Дразни ме заебаването на персонажи, към които съм се привързал. Нямаше никаква нужда да премахват половината екип от втората част. Това ми мирише на спестяване на пари и време.

И стига с това "за масите", вече ми се присира като го чуя. Това, че играта ще е по-масова, не значи, че ще е по-тъпа. Аман от интернет-аристократи.

Цитат:
"Peope liked the friendly drink with Chakwas in #ME2, and we're doing more of that type of thing for ME3"

С други думи, ще има повече household-сцени, така ли?

Цитат:
"ME3 writing team has some great ideas for breaking the mold on char. interactions, which should add to non romance relationship."

Пак почнахме с общите приказки, ей... За какъв "mold" става дума въобще?

Цитат:
"being able to remove helmets on some armors and in conversation was a big feedback item from ME2. Fixed in ME3"

Йеее, дребнавите тъпанари от форумите си получиха фикса! Ура, братя!

Цитат:
"Happy to confirm ME3 supports wider options for love interests incl. same-sex for m&f chars, reactive to how you interact w/them in-game. Love interests won't all necessarily be permanent squad members."

А, стига бе...

*свира се в ъгъла и плаче*

Цитат:
"ME3 aimed to have the same length as ME2 but with more replayability.". Не е ясно дали дълга колкото ME2 с всичките DLC-та или дълга колкото първоначално издадената МЕ2.

Интересна забележка - наистина, DLC-тата добавят почти 50% gameplay time към играта. Надявам се да е първото, защото, бидейки "голямата развръзка", третата част би трябвало да е по-дълга от от втората, която служеше по-скоро за мост между двете части.

Профил Skype WWW

Заглавие: Re:
Публикувано на: 16 Май 2011 17:03

Минотавъра написа:
И просто от любопитство, къде си видял игра на BioWare с фрийформ геймплей и комплексно, нескриптирано взаимодействие между персонажите? Щото аз нещо не се сещам.

Никъде, за това и казвам, че ще го искам.

Минотавъра написа:
И стига с това "за масите", вече ми се присира като го чуя. Това, че играта ще е по-масова, не значи, че ще е по-тъпа. Аман от интернет-аристократи.

Да, прав си, извинявай. Не мислех, като го писах, все пак всички знаем, че Dragon Age 2, въпреки по-масова, беше не по-малко добра от Origi... oh, wait.

След ей тоя провал не гледам на BioWare с добро око.

И само ако ми кажете "различен екип, различни хора". Издателят е един и същ, нали?

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 16 Май 2011 17:21

Искаш, ама нема...

Преждевременното излизане на DAII беше грешка на издателя, не на разработчика. Сега правят restoration mod, ще видим какво ще излезе. Плюс това, говорим за нещо съвсем друго - Драгън Ейдж се провали не защото беше "масова", а защото беше недовършена.

Профил Skype WWW

но с големо съ̀рце
Аватар
В момента играе: A dance with rogues
Заглавие: Re: Re:
Публикувано на: 16 Май 2011 19:23

Минотавъра написа:

Практиката показва друго :roll:

Профил Skype
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2025 PC Mania | Реклама | Контакти Хостинг от Actiefhost