Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
В момента играе: COD: MW, HotS, Heroes 3, DooM 2, Diablo 2, Killing Floor 2
Заглавие: Re: Игри с яка графика
Публикувано на: 03 Май 2011 14:47

По принцип яките игри не залагат на яката графика :lol: Ма ако търсиш игра която да ти натовари компа няма да намериш. Доста devs са казали че няма игра която да затормози моментен high end комп, без играта да има някакви сериозни барания за тази цел. Всички игри се дърпат от конзолите и новите РС части са доста над тях че да се затруднят. А малкото останали РС екслузиви и те не дърпат много напред защото искат да обхванат повече потребители.

Профил

Аватар
Публикувано на: 03 Май 2011 15:07

Глупости безкрай. Има нови яки игри с яки изисквания. Примерно Шогун 2 ето ти игра с яко изисквания и як замисъл. Цивилизацията 5 ето ти класическа яка игра с як дх11 енджин.

Профил

Аватар
Публикувано на: 03 Май 2011 18:23

Да много е як енджина на Цивилизацията... http://forums.civfanatics.com/showthread.php?t=381048 ето да видиш колко е "голяма" разликата :doh:

Профил

Аватар
Публикувано на: 03 Май 2011 22:46

Еми да разликата в текстурите е феноменална просто няма нищо общо. Иначе 3д моделите са си се същите явно не ползва теселация, а само дх 11 мапове. Много по детайлни и релефни текстури. Виж просто колко е размазана всяка текстура с дх 9 и колко е релефна и контсраста с дх 11 явно новите мапове изобщо не се ползват под дх 9 и просто играта ползва половината файлове за мап и даже по малко.

Профил

Аватар
Публикувано на: 03 Май 2011 23:14

Аз честно казано не виждам никаква разлика. Явно окото ти е мега разглезеното, или пък мен не ме бърка като цяло графиката и за това не виждам съществена разлика :?

Профил

Аватар
Публикувано на: 03 Май 2011 23:34

Не ми е разглезено окото просто знам каква е разликата между дх 11 и дх 9 и я виждам, а нубовете разлика между слон и кон не могат да нарпават.

или си сляп или си прекалено ниско интелигентен за да видиш разликите

Профил

Аватар
Публикувано на: 04 Май 2011 00:26

Това че има минимална разлика в няква тревичка не е чудовищна разлика. Не ми се спори бтв, щом те радва я играй в DX11.

Профил

Аватар
Публикувано на: 04 Май 2011 01:42

Минимална разлика? Горното е разплиокано и няма никакви детайли по текстурите. Всякакви мапове липсват. И все пак за мен цивилизацията ползва дх 11 само на сърфейс ниво без теселация и дисплейсмънт. Демек 3д моделите са същите, но текстурите са зверски подбрени и все пак това е игра която разчита главно на текстура понеже се гледа отгоре и камерата не се върти просто целия терен е покрит с текстури и мапове и просто дх 11 прави играта много по зверски изглеждаща.

Профил

Аватар
В момента играе: GTA IV, NFS World, Prototype 2, Alan Wake, Heat Online, Dead Space 2
Публикувано на: 11 Май 2011 19:46

iddqd написа:
е ако не завиждаш какво е това?
Цитат:
Предложете ми игри, да видите, колко ви е жалка конфигурацията в сравнение с моята...
Демек на мнение си че конфигурацията ти е жалка в сравнение с моято и в това се състои целия ти коментар.

Демек ти си мислиш, че всеки ти завижда и се вдъхновяваш прекалено много... Успокой топката :lol: и пробвай новата Brink, че като и гледам изискванията... :wink:

Профил

Аватар
Публикувано на: 12 Май 2011 21:14

иддяд ти отде толкоз пари бе

Профил

Аватар
Публикувано на: 16 Май 2011 21:32

Е пари като весници. Иначе сега тегля новия пач за шогун 2 2 гигабайта пач и с него се включват новите ефекти на дх 11 и антиалейзинг ще дам мнение скоро дали кракнатия пач е ок и далии новите ефекти и перформънс са на ниво.

Профил

Аватар
В момента играе: Flame Wars: PCM edition
Публикувано на: 16 Май 2011 22:48

iddqd написа:
Е пари като весници. Иначе сега тегля новия пач за шогун 2 2 гигабайта пач и с него се включват новите ефекти на дх 11 и антиалейзинг ще дам мнение скоро дали кракнатия пач е ок и далии новите ефекти и перформънс са на ниво.

Пиши ако има смисъл от тоя пач да се сваля, че и аз се чудя за DX11 ефектите... Antialiasing не съм виждал смисъл да го дигам на повече от 2x като играя на 1920x1080. Предпочитам да имам 160 fps и 2 x AA отколкото 60-70 fps с 16 x AA като разликата- никаква :/

Профил

Аватар
Публикувано на: 16 Май 2011 23:00

Разбирасе, че има смисъл от пача. Пача е задължителен за всеки фен на играта който има уиндус 7 и модерна видеокарта. Първо шейдер 5 пускаш, телецяия и алтиалейзинг. Значи слад като си пуснал вертикална синхронизацяи игта ти неможе да дигне повече кадри от херците намонитора демек 60 при мен. Следователно един антиалейзин х8 влиза перфектно за бойните сцени. Антиалейзинг х16 аз досега не съм видял мисля че х8 е максималното за моята видеокарта аз съм с гтх570 анизотропика съм го пуснал на х16. Значи с тези настройки играта движеше очудващо мазно по време на масова битка. Става дума битката не беше от най-масовите де понеже съм в началото на кампаниятя, но юнитите бяха около 2000, никакви спад в кадрите дори когато пусна битката на най-бърза скорост. При стратегическата карта обаче усетих спад в кадрите когато дупя антиалейзинга. Значи теселацията прави добро впечатление по стратегическата карта, но ако пуснеш и аах8 кардите спадат само по картата. Това мен ми е леко странно как стратегическата карта може да е по-тежка от масова битка с няколко хиляди юнита.

Профил

Аватар
В момента играе: Flame Wars: PCM edition
Публикувано на: 16 Май 2011 23:18

Значи затова беше заключено до пиксел шейдър 3, че и теселация дори... Ще го сваля да видя , нищо не губя все пак. А относно antialiasing аз съм с GTX 580 SC и пак не съм доволен от фреймрейта в нови игри ако го надупя (пак не пада под 60 де, но все пак) и честно казано аз над 2x и 0 x AF въобще не го забелязвам, може би някои хора повече ги дразни.

може и просто да съм се разглезил, че FRAPS шинаги е пуснат и ако не виждах фреймрейта сигурно нямаше да ги усетя тея разлики.

Профил

Аватар
Публикувано на: 16 Май 2011 23:33

Фрейма не пада в битка казвам ти, поне при мен дори с аа надупен докрай и всичко на ултра.
Цитат:
Advanced Shadows

The DirectX11 pipeline supports very high quality shadow maps, giving softer shadows with significantly less aliasing compared to DirectX 9.

• Support for MSAA 2x,4x,8x.

Requires Shader Model 4.1 or Shader Model 5 support, not available on Shader Model 4.0.
The DirectX11 pipeline supports Full screen multi-sampled anti-aliasing at 2x,4x & 8x resolutions. Shader Model 4.1 cards will support 2x, 4x MSAA. Shader Model 5 cards will support 2x, 4x, and 8x MSAA

• Enhanced Depth of Field

With Shader Model 4.0 & Shader Model 4.1 you will see enhanced depth-of-field with a dedicated pixel/vertex shader pipeline. With Shader Model 5.0 depth-of-field is accelerated with a Compute Shader, offering very high quality depth-of-field.

• Tessellation Support

Tessellated and normal-mapped rocks and rocky-terrain surfaces (requires Shader Model 5 support). Up close to the camera rocky terrain surfaces are visibly more detailed and realistic.

ето линк за кракнатия пач. Битките под дх 11 просто за мен са мега по-приятни. Няма ръбове понеже играя с як антиалейзинг. Терена е по-як заради теселацията и ефектите са доста по приятни, също така текстурите изглеждат по-рални. Мисля че дори може да движи по-добре в битка при мен под дх11

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com