Game of Thrones

Какво да гледаме
Публикувай отговор
Аватар
Tiny
но с големо съ̀рце
В момента играе: A dance with rogues
Обратна връзка:

Re: Game of Thrones

Мнение от Tiny »

Дам откъм насилие и цици е доста по-лекичък от книгата :D Казва ви го човеке, който в момента чете книгата.
Оплакващите явно не са гледали никой исторически/фентъзи сериал от последните години. В първи епизод на Тюдорите има поне 3 пъти повече голи тела.

едит:
Иначе за пореден път се убеждавам, че HBO са най-големите. A тази малката, която играе Аря е ебати таланта. Май не обели една приказка, имаше 2 минути скрийнтайм и ми направи най-голямо впечатление.
Тирион също е много голям (No pun intended).
edit2:
Изображение
A man was hospitalized with 6 plastic horses up his ass. The doctors described his condition as stable.
Аватар
IceQueen
В момента играе: Knight online

Мнение от IceQueen »

Е, знам че са близки. Той даже си го харесваше, но по спомен първата такава сцена беше или към края на първа или в началото на втора книга :D Ма честно казано в серията ме накефи как реагира.

Джон знам че беше лигня, просто - женска му работа - очаквах да е с една идея не такова мранкала и с физиономия на изхвърлено кученце.

Кире, серията е добра. С риск да ме оплюят, според мен книгата не беше добра. Има си и силните моменти, като главите с Драконката, Аря, Джон и Сам... ма.... Все едно. Ако искаш да ги четеш - свирни да ти ги дам да ги прочетеш. :D То политика, колене, секс и плюскане мое и ти хареса :D
Крещя, следователно съществувам!
Аватар
- Алминатора -

Мнение от - Алминатора - »

IceQueen написа:Ехеее, докат стигнат до Лято, при нас Лятото може и да привършва :D

И аз изгледах серията. Мен пък Джейм (?!?!) близнака на Церсей ме издразни. ( Сорка и в книгата така и не му прочетох до край името, нз защо). Някак си го представях по...по... е не толкова обикновен и дърт.
И имам някакви спомени че малкия ги хващаше в нормална, а не полуразрушаваща се стая, ма нека да има романтика.
Джон ми е някак прекалено лигав. В книгата беше по-пораснал някак. Аря също леко я изсилиха с това "къде е джуджето" но пък Санса са я оцелили с точност. Откакто я видях искам да я стисна за шията - точно като в книгата :D.

Колкото до циците. Не знам кога сте ги чели, но аз ги четох на куп и смея да кажа че в първия епизод всъщност са доста по-малко застъпени отколкото ги размятат в книгата, а брата на драконката направо си беше мил, любезен и нежен. До колкото помня трябваше да я малтретира малко повече сексуално, а и да бяха споменали че тия се женят помежду си, за да "запазят рода". А не да се чудим защо оня я обарва така.

За Джуджи съм съгласна. Развратник е, но не чак толкова, а и брат му не го харесва чак толкова или поне не го показва.

Интересно ми е да видя какво ще покажат с втора серия де. Първа като цяло се справиха добре за екранизация на книга ^^
Ти си чела друга книга май. Джайм e точно на 38-40 години и освен това в книгата е описан като единственият човек, който храни някаква любов към Тирион :D Така че отношенията им се прекрасни, всъщност.

Колкото до Бран - хваща ги точно в една от изоставените кули в Зимен хребет.

Освен това Визерис в началото далеч не е такъв гадняр с Денерис, нито пък някога я е малтретирал сексуално. Или поне по време на събитията от първи епизод не е такъв :D
Става истински гад след като Дани се жени за хал Дрого.

А пък Санса ми е една от най-симпатичните героини, естествено не в първата книга, но в следващите - да.
САМО АЗ СЪМ ОТ КЪРДЖАЛИ ПУТКИ

Все аркадаши сме...!
denik
Дидко Бандитко
В момента играе: No man's sky

Мнение от denik »

Няма да чета темата повече, защото вече се спойлнах много, но само ще ви кажа, че днес НВО са потвърдили официално втория сезон
[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D
Аватар
IceQueen
В момента играе: Knight online

Мнение от IceQueen »

Добре, един тъп въпрос, ма кат цяло не си играя да чета новини.

Първи сезон = първа книга, съответно Сезон 2 = книга 2
или ?
Крещя, следователно съществувам!
Аватар
Tiny
но с големо съ̀рце
Обратна връзка:

Мнение от Tiny »

Вероятно ще е така, но винаги могат да решат да я разделят на два сезона :P
A man was hospitalized with 6 plastic horses up his ass. The doctors described his condition as stable.
denik
Дидко Бандитко

Мнение от denik »

Ми аз като четох едно ревю, авторът на статията беше казал, че ще е така - книга=сезон
Аватар
Ред
Обратна връзка:

Мнение от Ред »

Аз я бях чел книгата отдавна и я бях забравил почти напълно ,но сега като го гледах епизода ми се причете пак. Страхотно е направен само дето драконите си ги бях представял по съвсем различен начин ,но така са по-яки :live:
:icq22:
denik
Дидко Бандитко

Мнение от denik »

стига с тея дракони ве, още някой да каже че има дракони? :(
Аватар
Ред
Обратна връзка:

Мнение от Ред »

Тоя необразован тъпак от подписа ти сигурно е имал впредвид тест за ХИВ :D
:icq22:
denik
Дидко Бандитко

Мнение от denik »

Абе прав си, ама това е сериал, няма да викнат някой гений като Дани Елфман или Ханс Цимер да ти прави епична музика :) Моето впечатление беше, че е идеална за фон, без да се натрапва. Пък и диалозите бяха доста
Аватар
Jedi Knight
В момента играе: League of Legends
Mass Effect
Обратна връзка:

Мнение от Jedi Knight »

High_voltage написа:Споко, деник, сигурен съм, че Ред имаше предвид драконовите яйца. Нали така, ред? :D
winkiwinknudgenudnge :lol:
Иначе за серията нямам какво да кажа, освен, че Джон има нужда от доза тестостерон :D Всичко останало си беше от хубаво, по-хубаво :)
Sirius написа:п.с. Котаракът вкъщи, бидейки гаден езичник, нагъва шунка за 22 лв килото като невидял и се е охранил до внушителните 8 килограма.
Z-Rock
denik
Дидко Бандитко

Мнение от denik »

Ред написа:Тоя необразован тъпак от подписа ти сигурно е имал впредвид тест за ХИВ :D
Ама ти усещаш ли се как в момента провокираш бесен офтопик? Ами ако бях решил да те опровергая и евентуално нахраня, тая тема щеше да стане като повечето останали тук, тъй че мисли бе мама му стара
Аватар
AlShu

Мнение от AlShu »

Нещо не ме кефи и да се призная няма и друг сериал на HBO, който да ми харесва.
Някак успяват да провалят супер брутални и интересни концепции, като Рим, Империя и Борджиите с елементарна трактовка. Да, в тези истории трябва да има точно и насилие и секс, но според мен трябва да са гланцирани и глорифицирани :twisted: ...а вместо това получаваме театрално рязане на гумени крайници и мизерни оргии...
Другият проблем е, че често фокусът пада точно върху тях (и лошата им реализация изпъква повече), а по-яките неща: разбор на политическата ситуация, хитри ходове и дълбоки стратегии, са някак претупани набързо и изсипани наготово във формата на инфодъмп.
И нещо не мога да разбера: как може да наливат толкова много пари в продукциите си и пак това, което виждам на екрана да не ме кефи кинематографически (за сравнение обстановката в Walking Dead е семпла и урбанистична, но пак успява да "гали" погледа).

Историята на Game of Thrones не ме грабна. Може книгата да е много увлекателна (не съм я чел), но тук някак са успели да изцедят само сухата история, без нюансите и въздействието (което възхваляват феновете).

Мъжкият каст е добре, горе-долу така си представям визуално и поведенчески средностатистическите фетъзи мъжкари. Най-кефещ беше Джейсън Момоа - не каза и три думи, но къртеше само с пози, перки и поглед. (Жалко ако филмът за Конан с него се окаже провал.)
Женският каст обаче нещо куца. Играта е средниста, а гримът, прическите и някои от дрехите ми ми звучат направо абсурдно.

Локациите и декорите са подходящи (въпреки явните ограничения в това перо на бюджета), но не успяваме да ги разгледаме добре.
Музиката става - не блести, но е сложена подходящо (и поне на мен ми навява спомени за кратките атмосферните парчета в Карибски Пирати).

denik
Абе прав си, ама това е сериал, няма да викнат някой гений като Дани Елфман или Ханс Цимер да ти прави епична музика
Що бе, има и адски добра ТВ музика...примерно тази в Walking Dead...и да не отварям думи за Lost...
Апропо, Цимер не е гений, а просто понякога си наема добри ghost composer-и...но не винаги.

Накратко - епизодът ми възбуди апетит за книгата, но май ще дропна сериала.
The only difference between Salvador Dalí and crazy people
is that Salvador Dalí is not crazy.
Аватар
Tiny
но с големо съ̀рце
Обратна връзка:

Мнение от Tiny »

Една огромна картина, която показва кой каква връзка има с кой
http://cdn.screenrant.com/wp-content/up ... -101-f.jpg
Аватар
AlShu

Мнение от AlShu »

High_voltage
Има си и политическа интрига, и коварни ходове, и дълбочина, поне в Rome
Не казвам, че няма...просто са някак не са пипнати така както ми се иска. :lol:
За GoT... Що не му дадеш втори шанс?
Видях им вече метода...не ме кефи. Историята и да е добра (в което съм убеден) не ме радва как я разказват.
Не е моят тип ТВ продукт.
По-скоро ще си набавя оригинала, сега поне знам какъв е сетинга и какво да очаквам.
The only difference between Salvador Dalí and crazy people
is that Salvador Dalí is not crazy.
Аватар
човек

Мнение от човек »

не съм чел темата, щото като гледам некви пак не им изнася на претенциозният вкус и само мрънкят.
та искам да питам само, кога излиза 2рия епизод? :D
Аватар
Tiny
но с големо съ̀рце
Обратна връзка:

Мнение от Tiny »

Неделя 3 часа през нощта, т.е. понеделник рано сутрин.
До 5 трябва да го има по торентите.
->Изход<-

Мнение от ->Изход<- »

High_voltage написа:Абе някой, който има HBO (да бе...) и/или е чувал, може ли да ми каже как са подходили към превода. Дублиран/субтитри? Качествен ли е? От любопитство...
чух че е с бг субтитри и са на ниво.
Те и за това се мъчат да го трият от замунда.
Пени написа:ma nikoi ne ti chete na teb postovete be
Аватар
Jedi Knight
В момента играе: League of Legends
Mass Effect
Обратна връзка:

Мнение от Jedi Knight »

High_voltage написа:Абе някой, който има HBO (да бе...) и/или е чувал, може ли да ми каже как са подходили към превода. Дублиран/субтитри? Качествен ли е? От любопитство...
Субтитри, които са като че ли изкарани от българския превод на книгата :)
Sirius написа:п.с. Котаракът вкъщи, бидейки гаден езичник, нагъва шунка за 22 лв килото като невидял и се е охранил до внушителните 8 килограма.
Z-Rock
Публикувай отговор