Нещо не ме кефи и да се призная няма и друг сериал на HBO, който да ми харесва.
Някак успяват да провалят супер брутални и интересни концепции, като Рим, Империя и Борджиите с елементарна трактовка. Да, в тези истории трябва да има точно и насилие и секс, но според мен трябва да са гланцирани и глорифицирани
![[Twisted Evil] :twisted:](./images/smilies/icon_twisted.gif)
...а вместо това получаваме театрално рязане на гумени крайници и мизерни оргии...
Другият проблем е, че често фокусът пада точно върху тях (и лошата им реализация изпъква повече), а по-яките неща: разбор на политическата ситуация, хитри ходове и дълбоки стратегии, са някак претупани набързо и изсипани наготово във формата на инфодъмп.
И нещо не мога да разбера: как може да наливат толкова много пари в продукциите си и пак това, което виждам на екрана да не ме кефи кинематографически (за сравнение обстановката в Walking Dead е семпла и урбанистична, но пак успява да "гали" погледа).
Историята на Game of Thrones не ме грабна. Може книгата да е много увлекателна (не съм я чел), но тук някак са успели да изцедят само сухата история, без нюансите и въздействието (което възхваляват феновете).
Мъжкият каст е добре, горе-долу така си представям визуално и поведенчески средностатистическите фетъзи мъжкари. Най-кефещ беше Джейсън Момоа - не каза и три думи, но къртеше само с пози, перки и поглед. (Жалко ако филмът за Конан с него се окаже провал.)
Женският каст обаче нещо куца. Играта е средниста, а гримът, прическите и някои от дрехите ми ми звучат направо абсурдно.
Локациите и декорите са подходящи (въпреки явните ограничения в това перо на бюджета), но не успяваме да ги разгледаме добре.
Музиката става - не блести, но е сложена подходящо (и поне на мен ми навява спомени за кратките атмосферните парчета в Карибски Пирати).
denik
Абе прав си, ама това е сериал, няма да викнат някой гений като Дани Елфман или Ханс Цимер да ти прави епична музика
Що бе, има и адски добра ТВ музика...примерно тази в Walking Dead...и да не отварям думи за Lost...
Апропо, Цимер не е гений, а просто понякога си наема добри ghost composer-и...но не винаги.
Накратко - епизодът ми възбуди апетит за книгата, но май ще дропна сериала.