Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Заглавие: Проблем със BIOS при стартиране не компютъра.
Публикувано на: 05 Апр 2011 15:57

ОК...

Миналият ден реших да си сглобя компютър със части от предни ъпгрейди, който да го ползвам само за работа и проекти.
Конфигурацията е следната:

CPU: Pentium IV 3.03 GHz
Motherboard: ASROCK P4VM890
RAM: 1.5 GB Kingston DDR 333
HDD: Seagate 120 GB
GPU:Nvidia 8600GT
DVD-ROM: LG
PSU: 400W

Така когато сглобих компа видео картата не беше сложена а монитора беше включен към вградената видео карта на дъното.Обаче когато го стартирам биоса не зарежда, тоест вентилатора на процесора и на захранването си работят,твърдият диск също работи така както и двд-то.Твърдият диск и двд-то са включени с IDE кабели.Странното е че на вторият или третият опит след стартиране на компа започва да се чува едно слабо писукане и тогава зарежда биоса.Ако писикането не се появи биоса не зарежда.Пробвах да ресетна биоса на дъното спрямо инцтрукциите в мануала като разместя джъмпера,пробвах с махане и на батерията но половжението пак е същото.
Не вярвам да е твърдият диск или двд-то ,нито IDE кабелите защото успях да инсталирам Windows 7.Тоест така както е в момента биоса зарежда от 2-я или 3-я може дори 4-я път и то само ако се появи писукането което ако не се лъжа изчезва когато Windowsа зареди.

Друго което забелязах е че когато поставя видео картата биоса въобще не зарежда тоест писукането не се появява.Сигурен съм че видео картата е в добро състояние защото е била ползвана на друг компютър.Пробвах и със друга която също е в изправност но и с нея не зарежда биос.
Пробвах също с друго захранване което е ново TRUST 570W но и с него положенето е съсщото.

Моляви ви се помогнете вече 2-ри ден се мъча но без напредък.

Предварително благодаря.

Профил

Аватар
В момента играе: Shift 2 Unleashed, Bad Company 2, Shogun 2 Total War
Заглавие: Re: Проблем със BIOS при стартиране не компютъра.
Публикувано на: 07 Апр 2011 23:08

Първо да предупредя, че нямам решение на проблема ти. Но искам и да допълня, че и моя биос ВИНАГИ изписуква два пъти, и тогава почва да зарежда всичко останало (или е нормално, или имам проблем с рамта, но вече съм сменил доста платки, дори и дъно, така че незнам). Сещам се единствено за две неща: тъй като си пробвал с ново захранване, остава да пробваш с ново видео, някакво колкото да видиш какво ще стане (дърто, хващащо прах у някой фр), да огледаш платките рам и ако и това не помогне ПРЕДПОЛАГАМ, че е проблем от дъното. Но пробвай и с рамта.

P.S. нещо полезно http://www.pchell.com/hardware/beepcodes.shtml

Профил

Публикувано на: 08 Апр 2011 18:55

Благодаря. Ще пробвам и ще видя какво ще се получи.

Профил

Публикувано на: 11 Ное 2011 10:04

За съжаление нямам отговор на въпроса,но и аз имам абсолютно същия проблем.Дори и конфигурацията на компютъра ми е същата.Вече започвам да си мисля ,че тези дъна ASROCK са голяма измислица ,това е второто което ползвам след дефект на първото.
При мен проблема е ,че не се чува писукането от зареждането на биоса и дори не присветва клавиатурата по обичайния начин ,въпреки че е включена.Вентилаторите на процесора и видеокартата работят сиди рома премигва,но екрана на монитора остава черен.Смених батерията на дъното с чисто нова,но резултата е нулев.
Ако някой е намерил разрешение на проблема ще го помоля да пише!
Благодаря предварително!

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com