Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Re: Протест...отново...
Публикувано на: 23 Мар 2011 21:28

denik написа:
Вермик няма да ти каже от къде зарежда :lol:

аз знам - от Orgrimmar

Профил Skype WWW

Аватар
В момента играе: COD: MW, HotS, Heroes 3, DooM 2, Diablo 2, Killing Floor 2
Публикувано на: 24 Мар 2011 22:44

Вермике ако си в Русе, сега в неделя ще има протест на полигона - 12:00.

Профил

Аватар
Публикувано на: 25 Мар 2011 23:08

High_voltage написа:
Честно казано съм доста изненадан от факта, че хората в този форум (ранни 20 години макс) разбират толкова много от горива, акцизи, ддс-та и други термини свързани с МПС-та и икономическите последици свързани с употребата им.

Да де, уж сме мъже, ама се замислям...

Миналото лято посетих за седмица малкия град на баба ми и дядо ми. Видях се с доста от хората, с които съм приятел от дете. Е, сега са пораснали и (почти) всеки си има кола. Градът е 10 хиляди души, всичко важно ти е на 15 минути пеша макс. Защо са им коли на тия хора? Разбирам да работеха извън града, и да им трябва превозно средство, за да стигат до работното място. Но не, там не се работи особено. Работата им е да обикалят с колите по улиците цял ден и да изглеждат готини...

Хората около мен ми казват "време е вече да почнеш да караш, защото скоро ще мине времето и после никога няма да се научиш"
Ъм, не.
Когато се наложи да карам кола, тогава ще карам. Ако това не ме прави мъж, ок.

В малките градове и в селата май е събран всичкият прост народ :D. Като отида при баба ми и дядо ми, които са от малък китен крайдунавски град направо не мога да понасям местните. Подобни дебилни твърдения от рода на "време е вече да почнеш да караш, защото скоро ще мине времето и после никога няма да се научиш" са просто олицетворението на ограничението на човека от малкия град.

Отивам аз, майна, в кварталната бакалийка да си купя минерална вода. Оглеждам се за хладилник някакъв, или ако няма - поне за наредени стекчета или въобще някаква минерална вода. След едноминутно конфузно оглеждане (засилено от моето късогледство) питам продавачката "Извинете, имате ли минерална вода?" на което тя ми отговори "Ква вода искаш?" с тон, с който явно държеше да подчертае, че грубо нарушавам личното й пространство и е добре да го напусна възможно най-скоро.
" - От литър и половина.
- Добре бе, ама ква марка?
- Ами каква имате?
- Само Горна баня имаме. "

При което жената отиде до някаква стаичка и ми донесе оттам бутилка минерална вода.

" -Ама аз ще искам три бутилки."

При което ме изгледа, сякаш искаше да каже "Боже, как може да обслужвам такива глупаци!". Платих и си тръгнах. Повече не стъпих в този магазин, няма и да стъпя, докато съм жив.

Поуката от тази история е - трябва всеки ден всички дружно да благодарим на Господ, че ни е изпратил това уникално нещо капитализма и че го има и функционира в България. Защото желанието да трупаш капитал е съпътствано от самоусъвършенстване - рано или късно човек си прави сметката какво и как трябва да промени у себе си в по-добра насока, че да трупа повече от този капитал.
Да, при едрите производители това евентуално довежда до експлоатация на труда и бухане на боклуци в салмама (въпреки че и това правило си има много изключения), но за дребната и средна "буржоазия" и за хората в обслужващия сектор единственият начин за пробив е самоусъвършенстването.

Също е и много интересно как града на баба ми и дядо ми ( не знам дали се отнася и за другите малки градове ) сякаш го е подминал Прехода или по-скоро преход никога не е настъпвал и въобще не се е променил от времето на социализма. Не че знам много какво е било по времето на социализма, но винаги когато съм там имам чувството, че влизам в машина на времето и се връщам 25-30 години назад :D Обществените сгради не са променяни от времето на социализма, хората карат основно соц-брички, ходят на пазара да купуват домати и краставици в най-хубавите си дрехи (също, предполагам, по соц-стил), дори мебелировката в къщите и апартаментите им е останала от онова време. С характерната огромна и изключително грозна секция, покрита с книги и обхващаща цялата стена на хола и по средата един телевизор. Баните са с онези малки полочици, или още по-зле направо цимент :D . Абе направо - музей на соца, трябва да се види.

Не, че Кърджали е някакъв голям град, дори напротив - но разликата е с поне 20 години.

TL;DR ВЕРСИЯ

Хората в малките градове да го духат :D

Все аркадаши сме...!

Профил

Аватар
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
Публикувано на: 25 Мар 2011 23:56

Хората нямат вина. То така и аз мога да ти кажа да го духаш, понеже Кърджали е 50 хиляди, а София милион и четири пъти по толкова още :D

- Алминатора

"напарфюмиран печен ебач"
- кримсънчето

Профил

Аватар
В момента играе: COD: MW, HotS, Heroes 3, DooM 2, Diablo 2, Killing Floor 2
Публикувано на: 26 Мар 2011 00:41

Джони Спагети написа:
High_voltage написа:
Честно казано съм доста изненадан от факта, че хората в този форум (ранни 20 години макс) разбират толкова много от горива, акцизи, ддс-та и други термини свързани с МПС-та и икономическите последици свързани с употребата им.

Да де, уж сме мъже, ама се замислям...

Миналото лято посетих за седмица малкия град на баба ми и дядо ми. Видях се с доста от хората, с които съм приятел от дете. Е, сега са пораснали и (почти) всеки си има кола. Градът е 10 хиляди души, всичко важно ти е на 15 минути пеша макс. Защо са им коли на тия хора? Разбирам да работеха извън града, и да им трябва превозно средство, за да стигат до работното място. Но не, там не се работи особено. Работата им е да обикалят с колите по улиците цял ден и да изглеждат готини...

Хората около мен ми казват "време е вече да почнеш да караш, защото скоро ще мине времето и после никога няма да се научиш"
Ъм, не.
Когато се наложи да карам кола, тогава ще карам. Ако това не ме прави мъж, ок.

В малките градове и в селата май е събран всичкият прост народ :D. Като отида при баба ми и дядо ми, които са от малък китен крайдунавски град направо не мога да понасям местните. Подобни дебилни твърдения от рода на "време е вече да почнеш да караш, защото скоро ще мине времето и после никога няма да се научиш" са просто олицетворението на ограничението на човека от малкия град.

Отивам аз, майна, в кварталната бакалийка да си купя минерална вода. Оглеждам се за хладилник някакъв, или ако няма - поне за наредени стекчета или въобще някаква минерална вода. След едноминутно конфузно оглеждане (засилено от моето късогледство) питам продавачката "Извинете, имате ли минерална вода?" на което тя ми отговори "Ква вода искаш?" с тон, с който явно държеше да подчертае, че грубо нарушавам личното й пространство и е добре да го напусна възможно най-скоро.
" - От литър и половина.
- Добре бе, ама ква марка?
- Ами каква имате?
- Само Горна баня имаме. "

При което жената отиде до някаква стаичка и ми донесе оттам бутилка минерална вода.

" -Ама аз ще искам три бутилки."

При което ме изгледа, сякаш искаше да каже "Боже, как може да обслужвам такива глупаци!". Платих и си тръгнах. Повече не стъпих в този магазин, няма и да стъпя, докато съм жив.

Поуката от тази история е - трябва всеки ден всички дружно да благодарим на Господ, че ни е изпратил това уникално нещо капитализма и че го има и функционира в България. Защото желанието да трупаш капитал е съпътствано от самоусъвършенстване - рано или късно човек си прави сметката какво и как трябва да промени у себе си в по-добра насока, че да трупа повече от този капитал.
Да, при едрите производители това евентуално довежда до експлоатация на труда и бухане на боклуци в салмама (въпреки че и това правило си има много изключения), но за дребната и средна "буржоазия" и за хората в обслужващия сектор единственият начин за пробив е самоусъвършенстването.

Също е и много интересно как града на баба ми и дядо ми ( не знам дали се отнася и за другите малки градове ) сякаш го е подминал Прехода или по-скоро преход никога не е настъпвал и въобще не се е променил от времето на социализма. Не че знам много какво е било по времето на социализма, но винаги когато съм там имам чувството, че влизам в машина на времето и се връщам 25-30 години назад :D Обществените сгради не са променяни от времето на социализма, хората карат основно соц-брички, ходят на пазара да купуват домати и краставици в най-хубавите си дрехи (също, предполагам, по соц-стил), дори мебелировката в къщите и апартаментите им е останала от онова време. С характерната огромна и изключително грозна секция, покрита с книги и обхващаща цялата стена на хола и по средата един телевизор. Баните са с онези малки полочици, или още по-зле направо цимент :D . Абе направо - музей на соца, трябва да се види.

Не, че Кърджали е някакъв голям град, дори напротив - но разликата е с поне 20 години.

TL;DR ВЕРСИЯ

Хората в малките градове да го духат :D
Можеше да си наточиш вода от чешмата :D

Профил

Шефа на Кенефа
Аватар
В момента играе: на троянска чушка
Публикувано на: 26 Мар 2011 06:08

Джони Спагети написа:

По-некачествена продукция от през социализма никога не сме произвеждали, заеби ти боклуците в салама. Освен това самият принцип на социализма е базиран на робски труд, така че каква ти експлоатация? Капитализма не е дар от бога, но е велико нещо. Жалко само че още има хора чиито баби и дядовци са им внушили, че "капитализъм е мръсна дума" и като я чуят усещат някаква негативна конотация. Ама ше мине време, тези хора ше измрат и народа ше се прочисти от шибани социалисти и ше настъпи благоденствие. :D

Профил ICQ

Цар
Аватар
Публикувано на: 26 Мар 2011 09:08

The Grim Reaper написа:
Жалко само че още има хора чиито баби и дядовци са им внушили, че "капитализъм е мръсна дума" и като я чуят усещат някаква негативна конотация.

А, всичките ми баби и дядовци са мъртви, а и не съм убеден, че бяха с леви убеждения - аз също определено не съм, даже точно напротив, и все пак "капитализъм" малко или повече си ми звучи мръснишко. :devious:

QVOD
·EST·INFERIVS

Профил WWW

Аватар
В момента играе: Игрътъ
Публикувано на: 26 Мар 2011 18:22

то и курва звучи мръснишко, ама да не е па лошо нещо :?:

Профил

Шефа на Кенефа
Аватар
Публикувано на: 26 Мар 2011 20:52

Ем да ама "майка ти капиталистка" не е като "майка ти е курва", сешсе. :D

Профил ICQ

Аватар
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
Публикувано на: 26 Мар 2011 20:54

http://news.ibox.bg/comment/id_1871660306
:?

- Алминатора

"напарфюмиран печен ебач"
- кримсънчето

Профил

Шефа на Кенефа
Аватар
Публикувано на: 26 Мар 2011 21:03

Недей поства ве, earth hour e, трябва да седиш на тъмно и да се чувстваш тъпо цял час. Да серем на тая цивилизация и да стоим без електричество известно време, че да видим какво е да си неандерталец и да се почувстваме пълноценно. Който е угасил електротехниката е шибаняк :!:

Профил ICQ

Аватар
В момента играе: Игрътъ
Публикувано на: 26 Мар 2011 21:46

The Grim Reaper написа:
Ем да ама "майка ти капиталистка" не е като "майка ти е курва", сешсе. :D

е, ся :D

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми