Овърклок

Проблеми, съвети, ъпгрейд
Аватар
beans
В момента играе: С ануса ти

Овърклок

Мнение от beans »

Здравейте, искам да попитам как да си овърклокна процесора и видео картата, защото чух че много помага при игрите (кадрите). Въпроса е, че незнам как става и никога не съм правил подобно нещо. Също така чух, че като се овърклокне може да изгори или да се развали. Бихте ли ме посъветвали? :)
thewhitestig написа:Battlefield е open world игра
Аватар
D3v1r0
В момента играе: Ace of Spades, Minecraft, Battlefield 3, Skyrim

Re: Овърклок

Мнение от D3v1r0 »

Дай компютърната си конфигурация, кои игри искаш да играеш и ще то помогне форума! Ако си с лаптоп: много бързо може да ти се скапа машината!
Аватар
beans
В момента играе: С ануса ти

Мнение от beans »

Не, не съм с лаптоп.
Ето ми я конфигурацията:
Процесор: AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 4200+ 2.20 GHz
Рам памет: 3 GB
Видео карта: Nvidia GeForce 8400GS 512 MB
Уиндоус: Xp Service Pack 3 32 Битов

А за игрите новият Need for Speed Hot Pursuit леко ми забива. Crysis 2 ми върви с около 12 FPS. GTA IV ми върви с около 16 FPS.
На игрите всички настройки ги правя на Low.
Ако искате нещо друго да ви дам за компютъра ми питайте ще ви кажа. :)
thewhitestig написа:Battlefield е open world игра
Аватар
Frosty.
В момента играе: COD: MW, HotS, Heroes 3, DooM 2, Diablo 2, Killing Floor 2

Мнение от Frosty. »

И да клокнеш процесора, видеото ти е бърдак и пак няма да вървят добре. Казвам ти го щото на мен със същия процесор клокнат на 2.74, видео 9800GTS 512мб и 4гб рам не ми вървеше перфектно новото NFS HP. GTA IV не очаквай без сериозни tweak-ове по файловете да ти тръгне добре само като сложиш всичко на Low. За Кризата не мога да ти кажа нищо, че вече си смених проца и видеото, но не вярвам и там да е розово :D Мисли за 4 ядра поне и ново видео. 8400 му е минало времето доста отдавна че да мъчиш 2рата Криза с него :D
a.k.a Frosty
Аватар
Sentry

Мнение от Sentry »

За overclock има един много добър съвет - ако ти се налага да питаш как се прави, тогава по-добре не го прави.
We're nothing like God. Not only do we have limited powers, but sometimes we're driven to become the devil himself. What's your answer this time?
Repeat carefully after me! This world is made... This world is made of... made of... LOVE AND PEACE!
Публикувай отговор