Rostik79 написа:
Май никой не спомена "Дракула", обаче на Френсис Ф. Копола (от 199 и някоя). Там пак участва ван Хелсинг, но в ролята е Антъни Хопкинс и е по-скоро учен-мистик, отколкото екшън-пръдльо в едноименния филм "Ван Хелсинг" (който си е бозичка - признайте си).
Говориш за "Дракула" по книгата на Брам Стокър. Заради този филм започнах да харесвам Гари Олдман.
Btw, току що се насилих да изгледам третата част на Здрач.Трябва да удавят сценариста! За първи път гледам филм, в който успяват да използват всички спрежения на глагола 'protect' в рамките на 5 минути. Като цяло единственият диалог, на който се насладих, беше гаврата на Джейкъб с онуй блещукащото(дори не искам да му изписвам името). Та, въпросното блещукащо ме убива с дървенията си. В целият филм сменяше точно 3 изражения. Даже ми стана мъчно за човека след като осъзнах причината за израженията - явно страда от хроничен запек. А на Бела й съчувствам. Ако я видя още веднъж сигурно ще мина на антидепресанти. Няма смисъл изобщо да коментирам "вампирите", единствено Алис радва. Вълчетата, от друга страна, наистина ми харесаха.
С три думи - филмът не струва.