До снощи всичко си беше добре, но преди малко, след като включих компютъра, започна да бръмчи. Имаше няколко токови удара преди седмица - две, ако има значение...
___________________________________ For all those who said this day would never come, what are they to say now?
Penny написа:
ave isus e pokemon ve
indigo
В момента играе: RL - worst game ever.
Заглавие: Re: Видео картата ми бръмчи
Публикувано на: 04 Фев 2011 09:31
Единственот омеханично нещо на платката е вентилатора, ако си сигурен, че от там бръмчи може да е само той. Заместването му обикновенно е скъпо, да знаеш. Пробвай да го изчистиш и разгледай да не опира някъде / да е счупена перката.
Често има замотани косъмчета, например, които избутват перката нагоре и се търка в клетката си.
___________________________________ What's a real girl? Is it something fap-able? indeedhewasshady.
Revive_
10 Авг 2007 12:32 Мнения: 149 Местоположение: Бургас/Сливен
В момента играе: Заглавията които си заслужават...
Публикувано на: 09 Фев 2011 22:43
.... Дам проблем имам и аз с бръмченето на видео картата...и е от вентилатора! > 2 счупени перки ( което увеличава шума на вентилатора) картата ми е на по малко от година, а вече ми се иска да заменя вентилатора или да я сменя изцяло което няма да стане скоро... (иначе като производителност се държи добре за модела си Galaxy GTS 250 512Mb )
___________________________________ "Няма правило без изключение. — Nulla regula sine exceptione." "Утре, утре, винаги утре и така минава животът. — Cras, cras et semper cras et sic dilabitur aetas."
huz9010
Публикувано на: 23 Мар 2011 19:02
Видеокартата трябва да има освен това вентилаторче и метална пластинка (медна или алуминиева). Вземаш един вентилатор 60мм и го закрепяш към пластинката. Ако пластинката ти е по мъничка вече ще трябва да потърсиш по дребни вентилаторчета. Това е вариант ако след почистване не се оправи.
Gipo
21 Мар 2002 19:51 Мнения: 10938 Местоположение: София
Публикувано на: 24 Мар 2011 13:07
Бръмчи му и ти на него.
___________________________________ Гипчо ( ◕ Y ◕ )
Мr.Anderson
05 Юли 2004 14:47 Мнения: 1233 Местоположение: София
Публикувано на: 26 Мар 2011 01:59
Имах същия проблем. Разглобяваш, почистваш, смазваш, сглобяваш.
___________________________________ Do you know what "nemesis" means? A righteous infliction of retribution manifested by an appropriate agent. Personified in this case by an 'orrible cunt... me.
rado84
26 Мар 2011 01:55 Мнения: 35 Местоположение: София
В момента играе: Auto Club Revolution, Jack Keane, AOE 3.
Публикувано на: 26 Мар 2011 02:15
А най-добре е просто като купуваш видеокарта (или компир) да искаш да е с радиаторче. Тия карти нямат изгаряне (знам го от личен опит). Като се задръсти радиаторчето просто продухваш с прахосмучката и готово. А картите с вентилатор имат навика много бързо да гушват букета като им замине вентилаторчето и не може да врътка вече. Старата ми карта беше с вентилатор (невидяла се невидия) и в момента, в който вентилаторът престана да върти тя изгоря. А друга карта (АТИ) пък като й махнах вентилатора преди 4 години до ден днешен си бачка без него и без никакви грижи. С други думи - гледай да се отървеш от това връткащо се проклятие възможно най-скоро.
___________________________________ METAL FOREVER GTS German map: http://speederbg.wordpress.com/
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения