Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта

Overclock ?

Да, манияк съм. Овърклоквам всичко в компютъра колкото е възможно, че дори и повече.    19%  19%  [ 3 ]
 Само процесора и рам паметта    6%  6%  [ 1 ]
 Само видеокартата    0%  0%  [ 0 ]
 Овърклоквам всичко умерено - не искам да рискувам много    6%  6%  [ 1 ]
 Не, не се занимавам с глупости    19%  19%  [ 3 ]
 Не, страх ме е да не си повредя компютъра    19%  19%  [ 3 ]
 Не, нямам нужда - компютъра ми е чудовищно мощен и повече не ми трябва повече (върши ми работа и без overclock)    6%  6%  [ 1 ]
 Искам, ама не мога    13%  13%  [ 2 ]
 С лаптоп/ евтино дъно съм. Просто няма такава опция компютъра ми.    6%  6%  [ 1 ]
 Какво е Overclock ?    6%  6%  [ 1 ]
Общо гласове : 16
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Овърклоквате ли компютрите си?
Публикувано на: 16 Яну 2011 14:56

Аз лично никога не съм имал компютър които да съм държал на default настройки. Просто ми е дразнещо като знам че даден процесор може да работи на 4 гигахерца, а производителят го е пуснал примерно на 2.7. Сега събирам пари за водно охлаждане :D
За много хора овърклока е страст, нещо като тунинговането на автомобилите. Вие какво мислите по въпроса?

Профил

Аватар
Заглавие: Re: Овърклоквате ли компютрите си?
Публикувано на: 16 Яну 2011 21:09

vanmx написа:
За много хора овърклока е страст, нещо като тунинговането на автомобилите.
Май си ти само

Профил ICQ Skype

Аватар
В момента играе: Shift 2 Unleashed, Bad Company 2, Shogun 2 Total War
Публикувано на: 18 Яну 2011 10:43

Не е само той, аз карах 3 години с един Sempron, който бях избузил на 2.4 Ghz (default работеше на 1,8) при това с някакво охлаждане за 20 лева :) Преди това бях изчел доста по форуми (благодарности на някой си Kokomil). Не че нямах проблеми, особено лятото, обаче изкарах колкото да врътна Call of Pripyat, че дори и Crysis. И все пак, 2 години по-късно, двуядреният прок си е двуядрен... Колкото и да съм мъчил Семпрона, 1 thread си е 1 thread. Но дори сегашната ми конфигурация не работи по default. Поне видеото е срамота да не барнеш, особено ако е АТИ, предвид, че си имат Overdrive опция в самия Control Centre.

Профил

Аватар
Публикувано на: 19 Яну 2011 01:45

Сегашния ми процесор е със стандартна честота 2700мхц, а аз съм го пуснал на 3800гхц. Това са около 40 % повече. Далаверата е тотална и разликата в игрите е повече от осезаема. Най ме кефеха разните intel E2160 и E2180 процесори. Такъв процесор, ако не го клокнеш си е грехота, защото правят без проблеми 3000-3200 мегахерца, а стандартната им честота е 1600-1800.
Ако имам да избирам между няколко еднакви процесора, само че с различна честота (множител), тъпо е да дам пари за този с най-високата, защото в крайна сметка кристалът в тях е един и същ и двата процесора имат еднакъв потенциал за овърклок и най-вероятно като ги клокна ще достигнат почти еднакви честоти (мегахерци :D ). А пък почти всяко дъно над 150лв клоква прилично. Особено ако става дума за АМД.

Профил

Аватар
Публикувано на: 26 Яну 2011 02:34

Wannabe написа:
vanmx написа:
За много хора овърклока е страст, нещо като тунинговането на автомобилите.
Май си ти само

http://hardwarebg.com/hwbot-country-cup-2010/ Не е баш така :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 26 Яну 2011 04:02

Мисля да клоквам i72600 k. Там дъната обаче са от 200 лв нагоре и незнам кое е подходящо за клок. http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=TzGzLFtd2HBF7vc5 Това дали е подходящо?

Профил

Аватар
В момента играе: Shift 2 Unleashed, Bad Company 2, Shogun 2 Total War
Публикувано на: 26 Яну 2011 09:59

Подходящо е да, общо взето всичко, различно от "евтинджосите" е прилично. Макар, че много хора ще се учудят какво може да се постигне с един Асрок и едно що-годе добро захранване. Не знам защо искаш да клокваш i7, явно е само за спорта :) Силно ти препоръчвам с дъното да си изнамериш и някоя звукова карта, защотото овърклока много често води до "пукане" при onboard решенията, а ако имаш и прилични колони и финансовата възможност, цели се направо в Asus Xonar-ите.

Профил

Аватар
Публикувано на: 26 Яну 2011 13:26

Е аз не смятам да права голям клок. Просто 2600к е с откючен множител и приемрно вместо на 3,4 може да го пусна на 3,8 и рамта да я пусна на 1600. Иначе незнам звукова карта за какво ми е, то при такъв малак клок надали ще пука при условие, че ще имам добро охлаждане. Иначе да инвестирам в звукова карта ми се вижда излишно при условие, че няма да усетя разлика в звука. То вече е невъзможно разлика да усетиш иначе съм с мощни колони, но тези дъна над 200 кинта препдолагам че и звукът им е на ниво. Те дори вградените карти са 7+1 пък аз имам едва 5 колони от които 2 изобщо не знам дали работят. Абе общо взето съм с 2 голями голони и 1 буфер. Иначе видях тази карта дтео ти каза и тя въобще не е скъпа към 60 лева.

Профил

Аватар
В момента играе: Квот фана
Публикувано на: 27 Яну 2011 16:08

Аз пък отговорих "Не, не се занимавам с глупости", което си е точно така :) Ако искате по-мощни машини, вземете и си ги купете/ъпгрейднете :)

Профил

Аватар
Публикувано на: 27 Яну 2011 23:13

Според това което виждам в интернет, 2600к масово прави 4700-800 мегахерца с въздушно охлаждане. Дали е глупост да се клоква, а... над 40 процента прираст в производителността, за без пари.

Профил

Аватар
В момента играе: Квот фана
Публикувано на: 28 Яну 2011 12:42

И компа ти се скапва по-бързо. Не, мерси, ако ми притрябва нещо по-силно ще си го купя :)

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com