visiual basic 2010

Проблеми, съвети, ъпгрейд
Аватар
BadZealot
В момента играе: Според теб?

visiual basic 2010

Мнение от BadZealot »

Работя над една задача на visual basic ,обаче съм забил съм на накрая, по-точно за метода show на messageboxa, кода http://www.uploader.be/output/1295635829.png :?: :?:
It is said that ignorance is bliss. Tell me, is that true for you? Then how peaceful it must be for you to have a mind unburdened by thought!
Аватар
Sentry

Re: visiual basic 2010

Мнение от Sentry »

Извинявай, ако въпросът е тъп, не разбирам от basic, но защо в show-а имаш присвояване?
We're nothing like God. Not only do we have limited powers, but sometimes we're driven to become the devil himself. What's your answer this time?
Repeat carefully after me! This world is made... This world is made of... made of... LOVE AND PEACE!
Аватар
BadZealot

Мнение от BadZealot »

Не би трябвало, точно там съм забил, просто не мога да искарам отговора на поставената ми задача в msgboxa
It is said that ignorance is bliss. Tell me, is that true for you? Then how peaceful it must be for you to have a mind unburdened by thought!
Аватар
wannabe
Обратна връзка:

Мнение от wannabe »

И аз не разбирам от беисик, но не виждам никъде да имаш инпут на decimalnum-a
Аватар
BadZealot

Мнение от BadZealot »

е аз имам един numupdown вече сложен(май трябваше първо да спомена задачата трябва да се състои само с 1 бутон и 1 nupdown, и трябва да променя от дестична в двоична бройна система), то бутона трябва да прави конвертирането
Аватар
wannabe
Обратна връзка:

Мнение от wannabe »

Module Module1

Sub Main()
Dim DecNum As Integer
Dim tmp(10) As Integer
Dim i As Integer
i = 0
DecNum = 130
tmp(i) = DecNum Mod 2
i = 1
DecNum = DecNum / 2
Do While DecNum > 0
tmp(i) = DecNum Mod 2
DecNum = DecNum / 2
i = i + 1
Loop
i = i - 1
Do While i >= 0
Console.Write(tmp(i))
i = i - 1
Loop

End Sub

End Module

Еми аз го направих е с тоя код и става, ама тва е за конзолната версия, с твоята форма не знам, пробвай да махнеш присвояването в мсг бокс-а верно
Публикувай отговор