Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Заглавие: Re: Star Wars: The Old Republic
Публикувано на: 18 Яну 2011 06:31

Надявам се respec-a да е усложнен, или поне да изисква малък, кратък куест. Неудобно е да натиснеш бутона "Wanna be a Sith Inquisitor?" и бум! - готово.

Профил

Аватар
Публикувано на: 18 Яну 2011 16:28

Според мен ще изисква пари, както и навсякъде. Неудобно е да изпълняваш малък куест, ако ти трябва бърз респек за някой dungeon, където ви трябва спешно healer или offtank.

Профил

Аватар
В момента играе: Рефреш на PCM форума (epik high score!)
Публикувано на: 18 Яну 2011 16:38

Sentry написа:
Според мен ще изисква пари, както и навсякъде. Неудобно е да изпълняваш малък куест, ако ти трябва бърз респек за някой dungeon, където ви трябва спешно healer или offtank.

От друга страна, дев-овете бяха заявили, че ако ти трябва хийлър - взимате си хийлър компаниъните и се нарежда работата. :)

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 18 Яну 2011 16:48

Това ще е тъпо... смисъл ако NPCто може да heal-ва толкова добре колкото човек, значи или няма да се налага кой знае какво heal-ване, или NPCто ще е с някакво супер добро AI... което някак си не ми се връзва.

Профил

Публикувано на: 18 Яну 2011 18:25

Ха, ще могат спътниците да хийлват по-добре от човек... Абе я стига с тез надежди.

Виж сега, Сен, ако направят respec-a толкова лесен, че да може да се извършва само с една микротранзакция на местна валута, ще е удобно, както ти посочи, за бързо преминаване на някоя инстанция. От страна на roleplay геймплея обаче - по-скоро не. Според мен това е същината на проблема - как биха могли да запазят индивидуалността на всеки персонаж, ако го превърнат просто в поредният сбор от статистики, предназначен за придобиването на "ей оная готина роба" от поредния лошко.

Защото е по-хубаво да си се бъхтил тридесет часа за нещо смислено, да си посветил героя си на определен начин на мислене, на определен боен стил, на определен... ммм, да го наречем дух. И какво се оказва? "Платете десет хиляди кредита сега, за да пратим всичките ви умения в нищото и от въздуха да научите нови! Лимитирана оферта!"

Зная, че няма да е така, и вероятно ще го направят с едно лесно плащане чрез Обединената Корелийска Банка, но играта поразително почва да намирисва на поредния "item hunt" фест.

Профил

Аватар
В момента играе: Рефреш на PCM форума (epik high score!)
Публикувано на: 18 Яну 2011 19:55

Draksis написа:
Обединената Корелийска Банка

Никога не поверявай пари или алкохол на корелианец

Иначе аз принципно за себе си съм твърдо против респекването и със собствен герой не бих го направил. Но има разни ненормални min-maxer-и, коит' с оглед на най-добро представяне в рейд/арена/нам-си-к'во си се сменят. Техен си проблем, Био наистина бяха обещали, че тия неща можеш с група от петима смъглъри да ги правиш, примерно. Не че им вярвам, де, но не ме и интересува особено :oops:

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 18 Яну 2011 19:57

Ами Draksis, виж сега, играта е MMO, дори да има 1000 края на историята или 1000 различни spec-а, то бъди сигурен, че поне 1000 други човека ще са се натъкнали на точно твоя край или твоя spec без дори да са искали. Индивидуалността на героя в едно ММО не зависи толкова от развитието на героя или gear-а, а от индивидуалността на играещия, така че respec-ването не е чак толкова голяма работа.

Иначе според мен не трябва да има избиране на различен AC при respec, което ми се вижда един от основите ти проблеми в случая :)

Профил

Публикувано на: 18 Яну 2011 21:34

Не ме изяждай с парцалите. Мир да има. :)

Това, което ме дразни, е че ще трябва да хуквам да пилея кинти всеки път, когато някой ми каже "Вър'и respec-вай, че ни трябва хийлър". И целия roleplay отива на вятъра.

А ах, колко хубаво би било да няма такива глупости. Някой крещи за група, ти го питаш, той ти отговаря "Искам DPS" ти викаш "Сори, танк съм". И понеже не можеш от нищото да си смениш уменията, ще търсиш друга група.

Все едно аз да respec-на от Таекуон-До на Муай Тай, ей така, за три минути. Нелепо е.

Знам, знам, игра е. Голяма работа. Пак е гадно.

Но пък идва и другия проблем - без respec няма точно разпределяне на точките за умения. И някой, който вдигал криво-ляво, се усеща точно след като е прекарал 120 часа с героя си, плесва се по челото и казва "А! Ама то нье трябваше тъй!". И се прецаква.

Така че respec-a е един вид необходимо зло. Не ме кефи, не го искам, но ще го има. За добро или лошо.

Майната му. :P

Профил

но с големо съ̀рце
Аватар
В момента играе: A dance with rogues
Публикувано на: 18 Яну 2011 21:40

Има го и друг момент. Сдобиваш се с най-добрия gear за твоят dd сит, омръзва, искаш да си хийлър, но започването на нов герой би ти отнело месеци игра, респекваш и почваш рейдовете/дънджъни като хийлър и събираш хийлинг гиър.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 18 Яну 2011 21:43

То за да респекваш всеки път като влизаш в dungeon/battlefield/normal play трябва да си много богат. Въпросът е, че е глупаво да трябва да си respec-неш уменията бързо, защото си направил някакъв гаф и имаш група, която те чака за dungeon примерно и да трябва да правиш двучасов куест.

Профил

Аватар
В момента играе: League of Legends
Mass Effect
Публикувано на: 18 Яну 2011 21:51

Според мен идеално би било да може да се respec-ват само точките в advanced класа, не самия клас. Т.е. да можеш да си играеш с билда, но без да сменяш ролята си.

Z-Rock

Профил Skype WWW

Аватар
Публикувано на: 18 Яну 2011 21:52

Според мен ролята ти в партито трябва да се определя от build-а ти, а не от ACто.

Профил

Аватар
Mass Effect
Публикувано на: 18 Яну 2011 23:29

Sentry написа:
Според мен ролята ти в партито трябва да се определя от build-а ти, а не от ACто.

Възможно е да го направиш, но не виждам смисъл, имайки предвид че АС са точно затова. Пример Jedi Knight -> tank Guardian, dps Sentinel.
Няма причина да си извадиш душата(и тези на партито ти) и да се мъчиш да танкваш със сентинел, предвид че не може да носи най-тежките брони, и най-вероятно няма да е и наполовина толкова добър като алтернативата за държене на агро.

Z-Rock

Профил Skype WWW

Аватар
Публикувано на: 19 Яну 2011 04:09

1 клас - 1 роля за мен е лош class design. Не казвам, че двата branch-а на един клас трябва да са с еднакви роли, а че трябва да има различни роли в различните advanced class-ове. И се надявам точно така да стане. Ето един пример да речем как трябва да са ролите при републиканските герои според мен:
Knight:
Guardian - Tank, Buff, Single Target Melee DPS
Sentinel - STM DPS, Crowd Control, Debuff
Trooper:
Vanguard - Tank, ST Ranged DPS, Heal
Commando - AoE DPS, STR DPS, CC
Smuggler:
Gunslinger - STR DPS, CC, Debuff
Scoundrel - STR DPS, STM DPS, Heal
Consular:
Shadow - STM DPS, AoE DPS, CC
Sage - STM DPS, CC, Heal

Тоест едно парти да е може да се различава като build-ове и като класове като всяка една роля е застъпена в няколко различни класа.

Профил

Публикувано на: 21 Яну 2011 17:03

Ъпдейтът този петък е планета.

Quesh.

Профил

Аватар
Mass Effect
Публикувано на: 21 Яну 2011 17:17

Даниъл Ериксън коментира във форума:
Цитат:
Hey folks,

There are some facts about the Treaty of Coruscant that are well known in the universe of The Old Republic... and many questions.

What do people know?

--Despite numerous setbacks the Empire was still clearly stronger before the Treaty discussions. Optimistic claims by Republic historians that the Empire was running out of manpower have a grain of truth but the Empire had just started razing conquered lands instead of capturing and holding them.

--The Republic Senate was shocked when Imperial Diplomats announced that the Emperor desired peace. They were suspicious but too far back on their heels to refuse.

--The Treaty discussions were to be held on Alderaan. Sensing a trap, the Senate required the vast majority of its best Jedi to attend. Calls from a few Jedi about the danger of leaving other places undefended were largely ignored.

--During the Treaty discussions on Alderaan the Empire attacked Coruscant in a complicated raid that had clearly taken years to plan. They demolished the Jedi temple and bombed many of the major manufacturing and cultural landmarks on the planet.

--With Coruscant at their mercy the Empire demanded the Republic sign the Treaty before them without negotiation.

--The Treaty of Coruscant isn't a particularly punishing document for a conquered people. Imperial held space stays Imperial and Republic held space stays Republic. Neither commits acts of violence in either space. Neutral space has no particular restrictions although a clause calls for "reasonable restraint" in such cases.

--The only strange clause in the Treaty of Coruscant is the ceding of several small, mostly uninhabited and unimportant star systems to the Empire.

--The Republic was horrified at the Sacking of Coruscant, puzzled by the lack of harshness in the Treaty and generally left confused and shaken.

--The vast majority of the rank and file Sith were under the impression that the Alderaan Treaty discussions were a feint and were outraged when they were forced to walk away from Coruscant and the war in what they saw as their greatest triumph. The upcoming Darth Malgus book, Deceived, does a good job of covering this time period.

What don't people know?

--Was it really the Emperor who called for the Treaty? If so, why? If not, who else could? The Emperor has still never been seen by any member of the Republic and was not at the Treaty signing.

--If the Treaty wasn't harsh, why sack Corsucant to assure it's quick signing?

--Why ask for those few star systems?

Conspiracy theories abound across both the Republic and the Empire.

Hope that helps!

Daniel

Z-Rock

Профил Skype WWW

Аватар
Публикувано на: 21 Яну 2011 17:24

Draksis написа:
Ъпдейтът този петък е планета.

Quesh.

Толкова светкавично го пусна, че сигурно си набирал F5 един час докато чакаш ъпдейта :D

Поредната планета, на която ще има бой.

Профил

Публикувано на: 21 Яну 2011 18:55

Всъщност играх на Neverwinter Nights 2 и се опитвах да енчантна робата на Сафия, когато играта ми заби и бях принуден да изляза. Рекох да видя за ъпдейт, хоп! - видях го и го постнах. :)

Но пък да, почти цял ден направо не издържах вече и яростно псувах BioWare, задето не изкарват новините. Чак по-късно се успокоих и влязох да поигра малко Нивгазимски нощи 2. И последва забиването, влизането в сайта, ала-бала...

Но пък сега се мразя. Защото ми беше толкова хубаво, когато се зарекох да спра да следя за новини, и живота ми беше спокоен. И тогава Рицаря наруши това спокойствие, когато постна трейлъра за женския Трупър и разбрах, че Джен Хейл ще я озвучава. И оттогава продължих да следя за нови ъпдейти.

Майната ти, Рицарю! Ако не беше ти, още щях да ям вафли "Фокус" и да си гледам работата, вместо жадно да поглъщам всяко ново парченце информация около играта. Малиии, само да не бях в Англия, щях 'ти свия сърмите, аз ти ка'ам. :x :evil: :x

Шегувам се, разбира се, но наистина те обвинявам. :)

Профил

Аватар
Mass Effect
Публикувано на: 21 Яну 2011 20:15

Временно пребивавам в Глазгоу, поне до пролетната ваканция, добре си ми дошъл :D

Z-Rock

Профил Skype WWW

Публикувано на: 21 Яну 2011 21:03

За съжаление не мога да пътувам, стопиран съм тук до края на втория семестър... Имам работа преди дори ваканцията ми да е свършила, мамка им недна. :)

Карай, за друг път ще отложим лабутя. :P

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com