За жалост има много хубави тракийски и макендонски възрожденски песни, които се приписват като кръчмарски и ракиджийски, музика на битови пияници в предпенсионна възраст.
Докато наскоро видях един афиш на Син сити, рекламиращ няколко видни "светила" на циганската и селяндурската музика със призива "Посетете клуба на елита".
Изобщо, тук са толкова сбъркани представите, че ако навремето Христо Ботев можеше да предвиди настоящето по някакъв свръхестествен начин щеше да си удри една урина върху поемите си, да си запали лулата пред печката и да не се занимава с глупости.
Не отричам, че във времето откакто съществува българската чалга са ми харесвали някои песни, но с голямо разочарование съм разбирал, че са кавъри на гръцки или сръбски хитове, което директно ме препраща към чуждоезичната версия, която е обикновено с пъти по-професионална и приятна.
Цитат:
Познавам хора, които хем слушат основно чалга, хем са и интелигентни и възпитани. Как става това? А, да, това да си интелигентен не е до това каква музика слушаш, а до това какъв човек си.
Тук може много да се поспори.