За мен този рейтинг означава само, че хората се кефят на шарено...Imdb Top 100 Animations #3 и то със 194,210 гласа най-много от всички останали анимационни филмчета...
Imdb Top 250 #47
Филмът има 5 номинации и един спечелен Оскар! Общо спечелени 45 награди и 39 номинации..
Пък аз не го обвинявам, че не е смешно...а че е някак елементарно на фона на сериозната тематика, която уж дискутира. За мен е шедьовър е само във визуално отношение.Наистина не е от анимациите на които ще се пукате от смях...Ако сте с такава нагласа просто не го гледайте... Но определено филмът е шедьовър!
За мен голяма част от посланията бяха прекалено очевидни, елементарни и изтъркани.Има толкова силни послания
А ти знаеш ли, че концепцията на историята е била тотално различна (и доста по-мрачна)? С голям скандал Дисни е извила ръцете на Пиксар, та да промени сюжета в оптимистично розова посока и да става дума за оцелели хора, а не за извънземни.
Да именно - когато е нужно. Според мен ако имаше същото количество пантонима, но по-малко вокализаторска гнъс, щеше да е по-добре.колкото до диалозите това беше идеята да напомня максимално на олд скуул късометражните анимации ... Това си е цял стил в анимационното кино, диалозите са неразбираеми откъслечни звуци в които се разпознават само отделни думи, когато е нужно разбира се