Dragonlance, не Amber.rISs.A.X. написа:Рийвър, ако под Хрониките визираш тези на Амбър няма да се съглася с теб. Амбър и произведенията на Зелазни като цяло не са от този тип фентъзи, който търси Ред. Няма как да вкараш Амбър, Шанара и например "Хроники на гарваните" в една категория. Последните две са от онзи тип фентъзи, който е лек, неангажиращ и досадно елементарен на моменти и от него се впечатляват 12-13 годишни момчета/момичета, които до сега не са чели фентъзи(явно за това и не са ми допаднали).
Амбър е по-лека на фона на Малазана, Властелина или дори Колелото, но има много по-голяма дълбочина от всички книги, които ги сложихме в "куест жанра" малко по-нагоре.
Какво четем ?
Re: Какво четем ?
A slight call afar is tempting me
Like a whisper sweet or an awful scream
I cannot ignore what I've always been
I am leaving again - one last time?
Like a whisper sweet or an awful scream
I cannot ignore what I've always been
I am leaving again - one last time?
Dante написа:
Аззи? Хммм, искаш да кажеш Шекли, нали? И има такива, които не сме ги чели, книгите се намират супер трудно и дори аз до сега не съм ги открил на цена под 15 лева томчето, която никак не ме задоволява. Иначе съм фен на Шекли от двете томчета с разкази, които съм му чел, подарени ми от основателя и главен редактор на "Галактика" (има книжарничка до нас). Все още не съм му пробвал романите, но като се има в предвид качестветото на това, което съм чел до момента - очаквам много.
Шекли е съавтор със Зелазни, но на изданието което имам аз като първи автор е написан Зелазни. За това съм написала първо него

I am willing to believe they would pay for a smile
-
Dexter
- Футболен разбирач
- В момента играе: Football Manager 2007
Pro Evolution Soccer 2013
^
Ще врънкам майка ми да я вземе от библиотеката, дано да я имат
Ще врънкам майка ми да я вземе от библиотеката, дано да я имат
WeAreGettingClose
- Дади
- В момента играе: Рефреш на PCM форума (epik high score!)
- Обратна връзка:
fixd. Тия момци нормална книга нямат, много великиМоридин написа:
Братя Стругацки наистина са ""
Впрочем, контра-въпрос. Дайте няк'во фентъзи (или фантастика, в краен случай :Д) с политически интрижки, ала-бала. Горе-долу обратното на т'ва, коет' Ред искаше
"Properly read, the Bible is the most potent force for atheism ever conceived." — Isaac Asimov.
Да, Песен за Огън и Лед е политическа. Иначе - Dune... ама колко ще ти хареса един бог знае. Ако не си чел на момците Трудно е да бъдеш бог, също може да се каже, че има политически интриги, въпреки че не точно. Окото на Дракона на Кинг също имаше задколисен power struggle, но да се каже, че е политическа просто не е вярно. В Сага за Войната на Разлома има политика, но е много особена и както казаха вече - на места нелогична. Сещам се и за още една книга със супер повърхностни намеци за политика, но просто ме е срам да я спомена, защото е супер lame 
We're nothing like God. Not only do we have limited powers, but sometimes we're driven to become the devil himself. What's your answer this time?
Repeat carefully after me! This world is made... This world is made of... made of... LOVE AND PEACE!
Repeat carefully after me! This world is made... This world is made of... made of... LOVE AND PEACE!
- Дади
- Обратна връзка:
Мдам, ще я засмуча "Песента", все пак. Мисля, че е крайно време
Дюн . . . уф, бях се опитвал да го чета, нещо не отлепих много нагоре, не знам защо
Братя Стругацки като цяло са ми в "to do" списъка, тъй че "Трудно е да бъдеш бог" ще го имам предвид.
Всъщност аз сега кат' се поразмислих, сам си се сетих за няколко неща
Имаше една невероятно яка поредица навремето, от която само първите две преведоха на български - "Изгубеният полк" се зовеше и беше потресаващо яка като концепция. Стадо американски войници попадат в някакава времево-пространствена аномалия, която ги изсипва в някакъв друг свят, който няк'ви извънземни го владеят. Има разни картагенци, руснаци, римляни, които също са били изсипани преди време там. И извънземните ходят и папат хората, но идват добрите американци и дигат въстание
Голям купон беше книгата, супер готина като идея, адски приятно написана, имаше разни псевдо интрижки тук-таме, имаше невероятно готини елеметни с устройството на една нова държава, която американците си правят (и стремежите им да индустриализират феодалните местни общества). Невероятно готина книга.
Другото е т'ва за Талтош на Стивън Бруст, което беше малко странно (тоест, адски яко му липсваше експозиция и подробностите за света просто ти се подхвърляха периодично, което е, ммм, нека да кажем "интересен" подход :Д. Но първо - "Песен за Огън и Лед", почвам я довечера ;- )
Всъщност аз сега кат' се поразмислих, сам си се сетих за няколко неща
Другото е т'ва за Талтош на Стивън Бруст, което беше малко странно (тоест, адски яко му липсваше експозиция и подробностите за света просто ти се подхвърляха периодично, което е, ммм, нека да кажем "интересен" подход :Д. Но първо - "Песен за Огън и Лед", почвам я довечера ;- )
"Properly read, the Bible is the most potent force for atheism ever conceived." — Isaac Asimov.
-
Маце Борко
- В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
Ще вляза с две предложения, всяко от тях в противоположния край на ринга при фентъзито.
1) Halfblood Chronicles - в общи линии малко чекиджийско фентъзи, което проследява борбата между елфи и магьосници (маговете са наполовина елфи, наполовина хора), като последните се крият и правят някакви убежища, 'щото са презирани от арогантните си родители, които ги смятат за недостойни отрепки, пръкнали се от харемите на елфическите лордове (да, пичовете си имат хареми с човешки жени
). Както е видно - хората в този свят са роби. Нищо особено, ма става за губене на време. Три части.
2) The Mists of Avalon* - това е исторически роман горе-долу в смисъла, в който Песен за Огън и Лед. Тук обаче почти липсва фентъзи елементът - заменен е с мистика или ако го има е бая силно завоалиран, повече от Песента дори. Сюжетът се върти около средновековна Британия по времето на крал Артур, но е пречупен през гледната точка на жените от епохата - майката на Артур, сестра му Моргана, която е и негова любовница (най-вече през нейната), жена му, леля му, etc. Сериозна и малко трудна за четене книга, обаче със сигурност си заслужава. Две части.
*Има и филм. Заеби го, несериозен е и заслужава да му отделиш внимание само след прочитане на книгата.
Сори за тъпите, кратки и неразбираеми обяснения, ма съм предвид колко съм уморен, I did my best
Иначе Песента си остава най-правилният избор.
1) Halfblood Chronicles - в общи линии малко чекиджийско фентъзи, което проследява борбата между елфи и магьосници (маговете са наполовина елфи, наполовина хора), като последните се крият и правят някакви убежища, 'щото са презирани от арогантните си родители, които ги смятат за недостойни отрепки, пръкнали се от харемите на елфическите лордове (да, пичовете си имат хареми с човешки жени
2) The Mists of Avalon* - това е исторически роман горе-долу в смисъла, в който Песен за Огън и Лед. Тук обаче почти липсва фентъзи елементът - заменен е с мистика или ако го има е бая силно завоалиран, повече от Песента дори. Сюжетът се върти около средновековна Британия по времето на крал Артур, но е пречупен през гледната точка на жените от епохата - майката на Артур, сестра му Моргана, която е и негова любовница (най-вече през нейната), жена му, леля му, etc. Сериозна и малко трудна за четене книга, обаче със сигурност си заслужава. Две части.
*Има и филм. Заеби го, несериозен е и заслужава да му отделиш внимание само след прочитане на книгата.
Сори за тъпите, кратки и неразбираеми обяснения, ма съм предвид колко съм уморен, I did my best
"Моридина, който по принцип е човек интелигентен с богата обща култура,
но в същността си е комплексиран простак..."
- Алминатора
"напарфюмиран печен ебач"
- кримсънчето
- Алминатора
- кримсънчето
- Дади
- Обратна връзка:
Чел си само 4 на Сър Тери ? о.0
Отговорът - Да. Взимай. Без да се замисляш изобщо.
Отговорът - Да. Взимай. Без да се замисляш изобщо.
Чак ти завиждам, че не си чел много неща от него...
We're nothing like God. Not only do we have limited powers, but sometimes we're driven to become the devil himself. What's your answer this time?
- blackmaster
- В момента играе: Red alert 3
Търговецът на оръжие-Хю Лори.
ЩАСТИЕ= А.П.Е.Л. 96
Апнем, Пийнем, Ебнем, Легнем и така до 96. Апелът към който се коренят идеологичните основи на партийното движение "Коалиция за Успешно Развитие и Европейски Ценности" съкратено К.У.Р.Е.Ц ..
Апнем, Пийнем, Ебнем, Легнем и така до 96. Апелът към който се коренят идеологичните основи на партийното движение "Коалиция за Успешно Развитие и Европейски Ценности" съкратено К.У.Р.Е.Ц ..
-
Warbringer
- В момента играе: На стражари и апаши. И покер.
Тони Дейвидсън - Терапия
a.k.a. Disturbed
These words I write keep me from total madness.
How many of you people know you're REALLY alive ?!
-
Dexter
- Футболен разбирач
- В момента играе: Football Manager 2007
Pro Evolution Soccer 2013
Народе, предложи някое фентъзи/фантастика, което да си купя за Коледа.
Условията са - да е дебеличко(поне 400 страници), да не е Вещерът и по възможност да не е трилогия, тетралогия и пр. логии...
Мерси предварително.
Условията са - да е дебеличко(поне 400 страници), да не е Вещерът и по възможност да не е трилогия, тетралогия и пр. логии...
Мерси предварително.
WeAreGettingClose
-
Warbringer
- В момента играе: На стражари и апаши. И покер.
Дан Симънс - "Илион" + "Олимп" - двутомен фантастичен епос, няма да сгрешиш и няма да я оставиш преди да я прочетеш.
a.k.a. Disturbed
Тери Прачет-ТУП и Нощна Стража
Престъпление на Ървин Уелш
Аз моята душа... май си я оставих в хладилника
а.к.а State of mind
a.k.a Jamaican Herbman
а.к.а State of mind
a.k.a Jamaican Herbman
-
Маце Борко
- В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
Чета от три месеца пустия Tommyknockers на Кинг, ма след всеки десет страници се отказвам и оставям за следващия ден, дееба тегавата история...
"Моридина, който по принцип е човек интелигентен с богата обща култура,
- Алминатора
- кримсънчето
- Алминатора
- кримсънчето
C. S. Lewis - Mere Christianity
-
Националист
- В момента играе: с мерника и мушката на кремъклийката
Първата и последна свобода - Джиду Кришнамурти
Времето е в нас и ние сме във времето
-
Dragon-Marti
- В момента играе: GoW & DMC forever!!!
Хрониките на Амбър
Донеси ми главата на принца, Ако с Фауст не успееш, Просто шеметен фарс
Господаря демон
-Зелазни
Хрониките на Нарния -К.С Луис
Властелина на пръстените- Толкин
Малазана (пичката е виновна)-Стивън Ериксън
Наследството- Кристофър Паолини
Някои хубави книги на Галактика си имам у нас дето само ме чакат да го отворя.Куп приказки и басни и бог знае какво още съм чела.Нкой от книгите горе ги чета все още
ПС:
Т'ва че четеш не те прави задължително грамотен...
Донеси ми главата на принца, Ако с Фауст не успееш, Просто шеметен фарс
Господаря демон
-Зелазни
Хрониките на Нарния -К.С Луис
Властелина на пръстените- Толкин
Малазана (пичката е виновна)-Стивън Ериксън
Наследството- Кристофър Паолини
Някои хубави книги на Галактика си имам у нас дето само ме чакат да го отворя.Куп приказки и басни и бог знае какво още съм чела.Нкой от книгите горе ги чета все още
ПС:
Т'ва че четеш не те прави задължително грамотен...
Intel Core i5-750 2,66Ghz /ASRock P55 pro/4GB RAM KIngston Hyper X DDR3/Palit GTX460 1Gb DDR5/Hitachi 1TB/Fan:CM Silent pro M600/Case:CM Elite 335 black
Dragons FTW!
Dragons FTW!
Само като ми се явнеш във вторник и ще видиш какво ще ти причиня за това изречение.Dragon-Marti написа: Малазана (пичката е виновна)-Стивън Ериксън
ON: Още мъча деветия Малазан, но си правя почивка и си почнах един от коледните подаръци - "The Strain" на Guillermo Del Toro и Chuck Hogan
I am willing to believe they would pay for a smile