Автор |
Съобщение |
Sentry
|
|
|
|
Заглавие: Re: Star Wars: The Old Republic Публикувано на: 05 Ное 2010 23:38
Защото всички нови системи, които обявяват са същите като навсякъде другаде. Тоест изгърмяха си иновативността преди година и сега следва посредствеността
___________________________________ We're nothing like God. Not only do we have limited powers, but sometimes we're driven to become the devil himself. What's your answer this time? Repeat carefully after me! This world is made... This world is made of... made of... LOVE AND PEACE!
|
|
|
|
|
Дади
|
|
В момента играе: Рефреш на PCM форума (epik high score!)
|
|
Заглавие: Re: Star Wars: The Old Republic Публикувано на: 05 Ное 2010 23:58
Ем, ти си по-запознат, но аз кат' не следя останалите ММО-та особено много, т'ва тука ми изглежда фън :Р Пък и колко креативност могат да покажат, наистина ? Едва ли е възможно да пренапишат жанра. Мен иновативност по отношение на историята, диалозите (и мултиплейър такивата) напълно ме устройва. Останалите неща са достатъчно разчупени, за да не те вкарват в няк'ви типични претупани геймплей механики и, поне на хартия, изглеждат достатъчно забавни. Освен т'ва крафтинг системата на мен ми изглежда доста готина, като дори решават вечната ми дилема с Биоуеър - добре, бре, кат' имам 20 компаниъна, к'во да ги правя, кат' винаги се мотам само с двамата си любими? Тука ще ги пращам да копат злато и да ми правят разни айтъми, к'во му е лошото
___________________________________ "Properly read, the Bible is the most potent force for atheism ever conceived." — Isaac Asimov.
|
|
|
|
|
Sentry
|
|
|
|
Заглавие: Re: Star Wars: The Old Republic Публикувано на: 06 Ное 2010 01:28
А, то няма лошо в нещата, които обявяват, просто единствената иновация, която виждам в играта, са диалозите и останалото е "нищо ново под слънцето", освен може би някои части от бойната система, които лично мен няма да ме засягат ако играя TOR.
___________________________________ We're nothing like God. Not only do we have limited powers, but sometimes we're driven to become the devil himself. What's your answer this time? Repeat carefully after me! This world is made... This world is made of... made of... LOVE AND PEACE!
|
|
|
|
|
Jedi Knight
|
|
В момента играе: League of Legends Mass Effect
|
|
Заглавие: Re: Star Wars: The Old Republic Публикувано на: 06 Ное 2010 02:00
Преди доста време самите BioWare си казаха, че не искат да преоткриват колелото. Взимат всичко хубаво в ММО жанра и добавят собствения си специалитет - история За мен лично това е madafakin WIN!, но предполагам въпрос на вкус.
|
|
|
|
Sentry
|
|
|
|
Заглавие: Re: Star Wars: The Old Republic Публикувано на: 06 Ное 2010 03:25
Ами аз лично не съм доволен, защото сякаш взимат най-лошите решения. В момента имаме faction based PvP вместо open world PvP, имаме battlefield-и, вместо open world територии, които включват в себе си battlefield механики, имаме крафтинг система, която не разчита на exploration, имаме тясно специализирани класове с class change-ове, вместо класове с широка специализация и възможности за развитие, имаме стандартна MMO бойна система, имаме faction lock, и нещо, което още не е подтвърдено, но съм на 90% сигурен, че ще го има по дадената до сега информация - reputation grind. Някак си е разочароващи игра на компания като Bioware да има само един уникален feature и той да е историята.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Star Wars: The Old Republic Публикувано на: 06 Ное 2010 18:55
Сентри е прав, въобще не искам да ми се налага да се включвам в специално пригодени зони, само и само за да мога да "разкажа играта" на някого. Това, което уважавам на второ място в едно ММО, освен геймплея и бойната система, естествено, е направеното с вкус и качество PvP. Защото, каквото и да си говорим, в сърцето на всяка игра от този жанр най-големия коз би трябвало да е взаимодействието между играчите. И когато предприемеш такъв ход, i.e., да дадеш на играчите една-единствена малка зона, в която могат да се "трепят", е, то ти сам се закопаваш.
Искрено се надявам Сен да не е прав и за reputation grind-a. Ако го включат, мамата си трака.
___________________________________ 私の拳は、死の出血!あなたの運命へようこそ!
|
|
|
|
|
Jedi Knight
|
|
В момента играе: League of Legends Mass Effect
|
|
Заглавие: Re: Star Wars: The Old Republic Публикувано на: 06 Ное 2010 18:56
Ако не се лъжа имаше изказване по повод PVP, според което тези warzones са само част от PVP системата в играта.
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Star Wars: The Old Republic Публикувано на: 06 Ное 2010 19:33
Надявам се да е така, понеже бих искал да встъпвам в битка със ситски/джедайски изроди, където и да отида, братле. Това, което аз бих искал да видя (не че ще стане, но все пак) е системата за водене на битки между играчи както в Lineage 2. Някой те дразни? Убиваш го. Скучно ти е? Намели някого. Някой ти се отваря? Ами закопай го в земята, бе. Нейсе, то това си отиде още откакто стана ясно, че играта ще има faction lock. Пак няма да мога да смачкам 10-годишния си съюзник, който ми обяснява, че "да си фен, значи да играеш всичко и да преглъщаш недостатъците ". Все пак, има време. Ще се види.
|
|
|
|
|
Sentry
|
|
|
|
Заглавие: Re: Star Wars: The Old Republic Публикувано на: 06 Ное 2010 20:04
Jedi Knight написа: Ако не се лъжа имаше изказване по повод PVP, според което тези warzones са само част от PVP системата в играта. Е, то е ясно, че ще има някакъв вид world pvp, който ще е faction based, но главното ми оплакване е, че тези "warzones" са обособени, а не са интегрирани в картите. Щеше да е забавно ако можеше да заемеш оръдие по средната на картата и да можеш да стреляш по вражеските играчи, които се опитват да изпълняват куестове в близост
|
|
|
|
|
Минотавъра
|
|
В момента играе: Mozilla Firefox
|
|
Заглавие: Публикувано на: 06 Ное 2010 20:12
Ахой! Нямах нет тия дни, затова отсъствах. За TFU да не съм чул и дума повече! Изразих(ме) си мнението за нея в темата и в статията. Да държим дискусията там. Имам проблем с корибанското клипче. Само на мен ли ми прекъсва на половин дума ("Through passion, I gain str...") или принципно си е така? Новите биографии са много интересни, макар че това с Борис Улго си е чист спойлер и според мен по-скоро вреди. Джеймс Олен... ебаси. Направо не е за вярване, че един човек може да говори толкова дълго, без да каже абсолютно нищо. Този човек има талант за политика, не разбирам защо си губи времето в компания за развлекателен софтуер. Сред многото общи приказки обаче, той спомена и нещо което съвсем не ми хареса - промяната на външния вид при акумулирането на Light/Dark Side points. Повечето играчи не биха искали да играят с грозен герой и много от тях ще се откажат от пътя на Тъмната страна заради подобен feature. Corruption-ът трябваше да е опционален. Не разбирам защо форсират такова непопулярно решение върху играчите. Агентът много бадазз бе. Чак не ми се играе с него. Аз очаквах нещо елегантно и дискретно а ла Джеймс Бонд, а получаваме арогантно подрастващо копеле в стил "евтин американски екшън". Тц-тц-тц... "Companions utilizing diplomacy can spread influence and change morality alignment points, while those seeking treasure may find rare items based on a random number generator." Хъ така! Писнало ми е да гледам как светът е застинал и безжизнен и чака да го оправя. Искам да има няколко паралелно развиващи се, независими от мен проблеми, които са извън моя контрол, та да разбера, че не съм центъра на вселената. Идеята за off-screen мисии изпълнявани от companion-и е гениална. Има две кризи, а аз не мога да съм на две места едновременно? Изпращам приятелчето да поеме единия ангажимент, поемам другия и воала! Това ще реши проблема с киснещите в трюма, цакащи белот неактивни съотборници и ще придаде индивидуалност на NPC-тата, които в повечето случаи са просто роби на главния герой. Нямам търпение да видя това в действие. Sentry написа: Бива ли с всеки следващ update играта да изглежда все по-посредствена... Според мен играта не върви към посредственост. От самото начало беше ясно, че не може да е напълно иновативна, тъй като това ще отблъсне голям брой потенциални купувачи. Байоуеър използват доказалите се вече концепции, с известна доза поукрасяване. Цитат: В момента имаме faction based PvP вместо open world PvP... ??? Цитат: имаме battlefield-и, вместо open world територии... Наличието на battlefields не изключва наличието на open world територии. Absence of evidence is not an evidence of absence. Цитат: имаме крафтинг система, която не разчита на exploration... Аз съм "за" идеята. Нищо не разваля атмосферата на играта повече от страховития ситски лорд, който бере маргаритки край пътя за отвара. В играта има достатъчно exploration и без това. Цитат: имаме тясно специализирани класове с class change-ове, вместо класове с широка специализация и възможности за развитие... Класовете всъщност имат доста широка специализация. Разликата между специализираните класове Marauder и Juggernaut е по-голяма от тази между базовите класове Knight и Warrior. Цитат: имаме стандартна MMO бойна система... Тук не те разбрах съвсем. Каква точно система очакваше? Дефакто, това е идеята на DDO - комбинация от рефлекси и хвърляне на зарове. Цитат: имаме faction lock... Ако имаш предвид account faction locking - не. Разработчиците потвърдиха, че можем да създаваме герои от двете фракции на един и същи сървър с един и същи акаунт. Цитат: reputation grind... По подобие на Galaxies? Искрено се надявам, че не. Тъпотата настрана, няма смисъл от такова нещо в игра, в която не можеш да сменяш фракцията си. Цитат: Някак си е разочароващи игра на компания като Bioware да има само един уникален feature и той да е историята. Честно казано аз не си спомням някога да са се отличавали с нещо друго. Цитат: Е, то е ясно, че ще има някакъв вид world pvp, който ще е faction based, но главното ми оплакване е, че тези "warzones" са обособени, а не са интегрирани в картите. Щеше да е забавно ако можеше да заемеш оръдие по средната на картата и да можеш да стреляш по вражеските играчи, които се опитват да изпълняват куестове в близост Не виждам смисъл от такова нещо. Не само, че ще попречи на хората да си минат инстанцията, а и ще бъде експлойтвано от мазни camper-и.
___________________________________ Remember when you could play multiplayer without 15-year-olds insulting your mother or questioning your sexuality? Good times...
Алкохола - враг на пола, с плодов сок - към полов скок!
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Публикувано на: 06 Ное 2010 20:28
Минотавъра написа: Агентът много бадазз бе. Чак не ми се играе с него. Аз очаквах нещо елегантно и дискретно а ла Джеймс Бонд, а получаваме арогантно подрастващо копеле в стил "евтин американски екшън". Тц-тц-тц... Хах, почти същото си помислих и аз, като гледах новия трейлър. Особено като тичаше стреляйки със снайпер (!) в движение, все едно е някаква рязана двуцевка. Дано това да е просто от некадърно сглобяване на трейлъра, а не централния фокус на историята и геймплея на Агента.
|
|
|
|
|
Минотавъра
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 06 Ное 2010 20:33
Не говоря за трейлъра, а за отношението ма персонажа и начина му на изразяване. Изискано-снизходителния тон ми напомня на героя от Cruel Intentions, а това не ми се вписва в образа на зрял, резервиран професионалист.
___________________________________ Remember when you could play multiplayer without 15-year-olds insulting your mother or questioning your sexuality? Good times...
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Star Wars: The Old Republic Публикувано на: 06 Ное 2010 20:47
Това също. Пронизителният му глас не се вписва в ролята на обръгнал ветеран, готов на всичко за Империята и видял "йекшън" за трима.
Целият трейлър просто крещеше "Ще видят те ей ся, като ги 'зема на мушка и почна да пуцам". Е, да, ама ние искаме диверсантни тактики в тила на врага, не престрелки тип Дивия запад...
Поправи ме, ако греша.
|
|
|
|
|
Sentry
|
|
|
|
Заглавие: Re: Star Wars: The Old Republic Публикувано на: 06 Ное 2010 21:01
Цитат: Наличието на battlefields не изключва наличието на open world територии. Absence of evidence is not an evidence of absence. Обяснил съм вече - имаме battlefield-и, които са инстанции вместо да имаме не-инстанцирани зони, които следват правилата на battlefield-ите. Цитат: Не виждам смисъл от такова нещо. Не само, че ще попречи на хората да си минат инстанцията, а и ще бъде експлойтвано от мазни camper-и. Конкретният пример е малко сух и изваден от контекст. Нека да го доразвия. Нека имаме отворена бойна зона, в която всеки може да влезе и в нея има PvP и не-PvP куестове. В средата на зоната има голяма структура с оръдие на върха и когато една от фракциите я владее тя дава малък пасивен бонус оценки на всички играчи от дадената фракция. Допълнително има три генератора на енергия, които са разположени сравително отдалечено от стурктурата, един в територията на едната фракция, втория в територията на втората, а третия - отново някъде по средата. Всеки генератор увеличава бонуса от сградата. Когато фракцията вземе и трите генератора оръдието става активно. Самото оръдие може да стреля само около генераторите и се използва главно за отблъскване на атаки от вражески играчи. Оръдието не е one-hit-kill, но пак прави значителен damage в малка area, и има по 2 минути cooldown между изстрелите. В тази постановка има PvP куестове да се завземат различните генератори и сградата. Всеки играч в зоната може да вземе тези куестове и по този начин се получава постоянна борба за надмощие в цялата зона и понеже едната страна ще бъде привилигирована всички играчи имат стимул да се включат в бойните действия. Идеята не е перфектна и има много място за доразвитие и баланс, но ми се вижда много по-добра от обособени instance-и с подобни objective-и. Цитат: Аз съм "за" идеята. Нищо не разваля атмосферата на играта повече от страховития ситски лорд, който бере маргаритки край пътя за отвара. В играта има достатъчно exploration и без това. И аз съм против такъв вид gathering, но пък ако частите за коване падат от различни non-essential за историята босове, които се spawn-ват на случайни места по картата, или от специални vault-ове, които се появяват по същия начин, тогава можем да заменим стандартните gathering професии с неща от рода на hacking, safe-cracking, engineering и т.н. Все пак става въпрос за Sci-Fi игра. И нека самото крафтване да изисква рядко срещащи се компоненти вместо много редовно срещащи се компоненти. По този начин се премахва grind-а за craft-ване. Или по-добре - да се изискват точно определени компоненти, повечето от които се срещат често, но качеството на оръжието или бронята да зависи от всички използвани компоненти, които в последствие да могат да се сменят - нещо като lightsaber кустомизацията в KOTOR 2(и в KOTOR, но в KOTOR 2 просто беше по-добра заради повечето компоненти). Аз лично в момента не виждам да има толкова exploration в играта, напротив с историята по-скоро те водят за носа по определен коридор. Цитат: Ако имаш предвид account faction locking - не. Разработчиците потвърдиха, че можем да създаваме герои от двете фракции на един и същи сървър с един и същи акаунт. Не, имам предвид, че героя ти не може да си смени фракцията, на чиято страна се бие. Иначе и аз искрено се надявам да няма rep grind, но просто играта се е запътила на там. Казвам го, защото в holonet-а има Allegiances(Империята и Републиката) и след това Factions, където има за сега Jedi Order и Sith Lords. Мисля, че точно към factions ще има rep grind. Цитат: Тук не те разбрах съвсем. Каква точно система очакваше? Дефакто, това е идеята на DDO - комбинация от рефлекси и хвърляне на зарове. Очаквах да е като в резултат на рефлексите ти да можеш да dodge-неш атака или да оцелиш с такава, но вместо това имаме target lock и спам на скилове върху противника. Тоест очаквах рефлексите да играят по-голямо значение в битките.
|
|
|
|
|
Минотавъра
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 06 Ное 2010 21:05
Draksis написа: Това също. Пронизителният му глас не се вписва в ролята на обръгнал ветеран, готов на всичко за Империята и видял "йекшън" за трима.
Целият трейлър просто крещеше "Ще видят те ей ся, като ги 'зема на мушка и почна да пуцам". Е, да, ама ние искаме диверсантни тактики в тила на врага, не престрелки тип Дивия запад...
Поправи ме, ако греша. Проблемът не е в пронизителния глас, а в усещащото се самодоволство. Такъв мазен тон отдавна не бях чувал. Като махнем изисканите фрази се получава нещо от рода на "Вий си мислите да управлявате? Ядец! Ние сме по-умни, по-силни и по-надарени, така че подвивайте опашка и се преклонявайте пред НАС - железния гръбнак на Империята". Просто се усеща как героят смята себе си за центъра на света и солта на земята. Тия тъпи сити въобще не са му на нивото, ама на - йерархия...
|
|
|
|
|
Sentry
|
|
|
|
Заглавие: Re: Star Wars: The Old Republic Публикувано на: 06 Ное 2010 21:08
Според мен е точно това, което Bioware са се опитвали да го направят - зъл Han Solo.
|
|
|
|
|
Omega-x
|
Супер Марио или Смърт |
|
|
|
Заглавие: Re: Star Wars: The Old Republic Публикувано на: 06 Ное 2010 22:00
Бе само аз ли помня, че в началото когато обявиха играта, имше нещо от рода на "вие може да сте Сит, но да работите за републиката и обратното"?
___________________________________ <3Bandaids don't fix bullet holes<3 Taytay.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Star Wars: The Old Republic Публикувано на: 07 Ное 2010 01:48
И аз го помня това, но с течение на времето не са засягали темата. Което от своя страна накара нас да си мислим, че е била празна рекламна кампания.
|
|
|
|
|
Дади
|
|
В момента играе: Рефреш на PCM форума (epik high score!)
|
|
Заглавие: Re: Star Wars: The Old Republic Публикувано на: 07 Ное 2010 02:29
Разлика между "добър сит" и "лош сит". Тоест, можеш да взимаш добрите решения и да трупаш Light Side точки с героя си. Никога не са казвали, че ще може да играеш сит от страната на Републиката или джедай от страната на Империята ;- )
___________________________________ "Properly read, the Bible is the most potent force for atheism ever conceived." — Isaac Asimov.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Star Wars: The Old Republic Публикувано на: 07 Ное 2010 02:59
Самия Лукас го каза, бе!
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|