DOTA 2

Игри за PC
Публикувай отговор
Spiridon

Re: DOTA 2

Мнение от Spiridon »

Valve са най-големите, признах ги още с пускането на steam.
Serious Sam 1.0

Мнение от Serious Sam 1.0 »

Тогава помня имаха доста проблеми с Vivendi
ex1s7
В момента играе: Prime World
Обратна връзка:

Мнение от ex1s7 »

И ето че Blizzard нападнаха VALVe http://www.develop-online.net/news/3616 ... -trademark
Roses are red
violets are blue
if I'm schizophrenic, then I am too
Spiridon

Мнение от Spiridon »

Близард в последните месеци се осират супер много.
denik
Дидко Бандитко
В момента играе: No man's sky

Мнение от denik »

Ами в коментарите под новината за Дота 2 в ПЦМания се дискутираше този въпрос за правата над името и си мисля, че Валв са в пълното си право да регистрират това име (както и са го направили). Въпреки че Дота е мод за Уар 3 и т.н., то той в момента е абсолютно некомерсиален и така по най-проста логика Близард нямат никакви права над името. Пък да стигат до съд и то само от морална гледна точка, как "DotA" било свързано с играта на Близард... не ми се вярва да спечелят евентуалното дело :)
[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D
Аватар
Kamelot
В момента играе: q3

Мнение от Kamelot »

pzy написа:Ами в коментарите под новината за Дота 2 в ПЦМания се дискутираше този въпрос за правата над името и си мисля, че Валв са в пълното си право да регистрират това име (както и са го направили). Въпреки че Дота е мод за Уар 3 и т.н., то той в момента е абсолютно некомерсиален и така по най-проста логика Близард нямат никакви права над името. Пък да стигат до съд и то само от морална гледна точка, как "DotA" било свързано с играта на Близард... не ми се вярва да спечелят евентуалното дело :)
Зависи дали съдията е Wow junkie или не :twisted: :twisted:
Reaching aural nirvana...
Аватар
AcTivE
The King of Kings
Обратна връзка:

Мнение от AcTivE »

Би било доста забавен самият процес. Пример само: http://www.youtube.com/watch?v=stHF-8GPz0c :lol:
az se nadqvam planeta turneto da e ludnica taq godina!
ex1s7
В момента играе: Prime World
Обратна връзка:

Мнение от ex1s7 »

ето че пуснаха и сайта http://www.dota2.com/
Roses are red
violets are blue
if I'm schizophrenic, then I am too
Spiridon

Мнение от Spiridon »

Тва с реконекта е мега великото! Respect!
underspawn

Мнение от underspawn »

Always outnumbered, never outgunned
Аватар
Sentry

Мнение от Sentry »

Щеше да е хубаво тоя тип да отговори на някакви важни въпроси от рода на това какъв ще е бизнес модела, кога се очаква играта, дали ще започне с всички стари герои или с част от тях, подобрен ли е интерфейсът, включен ли е персистънт елемент и т.н.
We're nothing like God. Not only do we have limited powers, but sometimes we're driven to become the devil himself. What's your answer this time?
Repeat carefully after me! This world is made... This world is made of... made of... LOVE AND PEACE!
Spiridon

Мнение от Spiridon »

Вярно са дали много малко инфо, но им дай още малко време. :)
denik
Дидко Бандитко
В момента играе: No man's sky

Мнение от denik »

underspawn написа:http://www.eurogamer.net/articles/2010-10-23-valve-shouldnt-trademark-dota-blizzard/comments?comment_start=0#comment1955633
The meaning of DotA :lol:
xaxaxa epic :D
[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D
Аватар
CryEngine3.5

Мнение от CryEngine3.5 »

С нетърпение я чакам.Според мен в момента , в който излезе играта HON напълно ще загине.Единственото и предимство беше ,че е копие на дота и някой от старите фенове я предпочитат , пред League Of Legends , която е с изменен геймплей и уникални герой.
Сега като излезе Дота 2 всички хонери и част от лол-ерите ще преминат там.

ПП:Може дота да е карта за игра на близард , но самата карта не е тяхна , така че нямат никакви права над името.
Аватар
Jedi Knight
В момента играе: League of Legends
Mass Effect
Обратна връзка:

Мнение от Jedi Knight »

CryEngine3.5 написа:ПП:Може дота да е карта за игра на близард , но самата карта не е тяхна , така че нямат никакви права над името.
Не съм 100% сигурен, но мисля, че политиката, с която се съгласяваш, инсталирайки игрите им, включва че всички модификации и карти за играта са всъщност собственост на Близард.
Sirius написа:п.с. Котаракът вкъщи, бидейки гаден езичник, нагъва шунка за 22 лв килото като невидял и се е охранил до внушителните 8 килограма.
Z-Rock
Аватар
CryEngine3.5

Мнение от CryEngine3.5 »

Като инсталирам игрите не чета правилата за употреба , лиценза , read me и другите работи, но Heroes Of Newerth нямаше никакви проблеми с близард.Може би и valve трябва просто да сменят имената.Малко ми е странно защо няколко фирми направиха игри с подобен геймплей на дота , а близард правят проблеми само за имена , които не са измислени от тях. Все пак може би си прав , но в такъв случай не вярвам да е проблем да преименуват играта.
Аватар
Jedi Knight
В момента играе: League of Legends
Mass Effect
Обратна връзка:

Мнение от Jedi Knight »

Цялата идея е, че името вече е патентовано, т.е са дали пари и то вече е тяхна интелектуална собственост и искат да го ползват. Да, могат да го сменят само, за да угодят на близ, но защо да го правят?
А всички знаем на какво са способни вторите като надушат печалба...
Sirius написа:п.с. Котаракът вкъщи, бидейки гаден езичник, нагъва шунка за 22 лв килото като невидял и се е охранил до внушителните 8 килограма.
Z-Rock
Аватар
Sentry

Мнение от Sentry »

Аз мога да измисля няколко причини, поради които Blizzard спорят за името. Първата е, че всъщност DOTA е нещо много популярно и наистина е произлязло в Warcraft 3, използвайки техните development tools и тяхната игра като основа. Като такова картата принадлежи на Blizzard, а името е част от картата. Също така името на картата може да се каже, че идва от вселената на Warcraft.

От друга страна пък Steve Feak и Steve Mescon притежават правата над името DotA Allstars и в действителност Valve да патентоват името DotA e като нинтендо да патентоват името Playstation 4.
We're nothing like God. Not only do we have limited powers, but sometimes we're driven to become the devil himself. What's your answer this time?
Repeat carefully after me! This world is made... This world is made of... made of... LOVE AND PEACE!
Spiridon

Мнение от Spiridon »

Sentry написа:Аз мога да измисля няколко причини, поради които Blizzard спорят за името. Първата е, че всъщност DOTA е нещо много популярно и наистина е произлязло в Warcraft 3, използвайки техните development tools и тяхната игра като основа. Като такова картата принадлежи на Blizzard, а името е част от картата. Също така името на картата може да се каже, че идва от вселената на Warcraft.

От друга страна пък Steve Feak и Steve Mescon притежават правата над името DotA Allstars и в действителност Valve да патентоват името DotA e като нинтендо да патентоват името Playstation 4.
Не ме кефи тва. Все едно като програмираш нещо на Java или направиш анимация на Flash то да не се води като твое, а на тези, дето са направили програмите. Глупаво е. Кой квото си направи негово си е. И ако тия педерастии верно ги пише в лиценза, то тогава пожелавам на Blizz да си изкарат диаблото и да фалират.
Аватар
CryEngine3.5

Мнение от CryEngine3.5 »

Някой има ли идея дали ще има месечни такси или ще се купува еднократно?
Публикувай отговор