От сървайвърската студентска атмосфера около мен, ме изби да играя игри-оцелялки, като Fallout 3 и Metro 2033.
Вчера ми дойде идея за една прилична животопоглъщачка, която съчетава историята от Fallout, постапокалиптичната обстановка от Metro и също така skill и trade системите.
Представих си го като оцелялски хорър в бъдещето, от 3-то лице, развиващ се в огромен sandbox свят, хостнат на някой голям сървър.
Играчите виртуално ще строят този свят - ще си набавят необходимите материали, ще влизат в племенни съюзи и ще издигат стени, за да се предпазват от другите племена.
Валутата ще е като в Metro 2033 - патрони, като някой по-рядък калибър, естествено, ще бъде по-ценен.
Ще имаме възможността да развиваме различни умения, като напр. сами да сглабяме оръжия, като преоткриваме изгубени от векове техни схеми, затрити из пустинята, умения по издръжливост - увеличаване на stamina, регенеративни способности и точност с оръжия, обикновените RPG животогубещи глупости
Ще има различни по обем сървъри - за 100 души, за 500 или дори 1000. Всеки новодошъл бива пуснат с дрипи и нож, да трака с кокалите си и да си бели джуките нейде из пустошта, свободен да избира към коя фракция да се присъедини.
За негово улеснение, компютърът ще даде базата на 4 или повече фракции, на законите и под опеката на които новобранецът спокойно и защитено да започне кариерата си, свободен да създаде своя собствена фракция или да се премести по-нататък.
В сайта на сървъра ще има ежеседмични и ежемесечни статистики за всяко племе, постижения, ветеранясване, коефициент на развитие и т.н.
Засега дотук съм го измъдрил, ако имате идеи или ако вече съществува подобна игра, дайте знак.