Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Online Онлайн
Заглавие: Re: Medal of Honor Limited Edition новото FPS на DICE
Публикувано на: 16 Окт 2010 14:29

Трябваше да я направят аркаден shooter и да се казва ZZ Top: Having Fun :D

Профил

Шефа на Кенефа
Аватар
В момента играе: на троянска чушка
Публикувано на: 16 Окт 2010 15:32

Lich King написа:
Captain Hero написа:
и лек полъх за стремеж към реалистичност...

Мда,безоткатните оръжия например :lol:

Не, най-реалистично ми беше как седя и усещам, че някой ме стреля от някъде дето не трябва, въртя се тромаво да го намеря, и гледам на 2 метра пред мене един арабин седи и ме гледа в готовност да му отхвърля главата... :lol:
Играта си е прилично аркадна, наистина. Но имаше забавни моменти. СпойлерОная рушаща се къщурка зад която се криехме докато прииждаше орда бесни резняци успя да ми създаде усещането за обреченост, което целеше. И тамън се зарадвах на трагедията, че рейнджърите ше измрат etc. (макар че умрях 50 пъти и почнах да се нервя защо не ми дава да пукна сега вместо да пукна след малко) и генерала ше е направил ебати грешката че ги е пратил като негрото не искаше, и взеха че дойдоха някви незовани хеликоптери, а накрая рейнджърите спасиха Mother и гледаха как Rabbit умира. Пф./спойлер

Иначе ми дойде реалистично как умираха войници (стига да не са ти в партито), но най-вече Спойлеркак за разлика от CoD и BF, в тази игра главния ти герой накрая пукна, и то пукна драматично. Не го гърмяха атомни бомби и да влезеш в чужда кожа после, не го стреляха в лицето за да гониш лошковеца с друг войник после. Просто пукваш тъжно и безсмислено и това е. Нема "той умря, за да живее другия". Има само СМЪРТ! Скачаш от хеликоптера да спасяваш някого (и затова хеликоптера пада), не спасяваш никого, идват теб да спасяват, умираш щото няма casevac на време. Тва е. Накефи ме. Стига малоумен героизъм, кво като геймплея е рамбовщина./спойлер

Пък и музиката на играта беше прилично готина, може би с изключения на Linkin Park в кредитите.

Профил ICQ

Аватар
Online Онлайн
Публикувано на: 16 Окт 2010 15:43

Ако това е аркадно тогава какво, по дяволите, е Painkiller или Serious Sam?

Профил

Шефа на Кенефа
Аватар
Публикувано на: 16 Окт 2010 15:49

Какво ли е?

Разликата между MoH и оная игра дето й забравих името, в която си полицай, който се разхожда и ти се прицелваш по гадове и стреляш е, че тук сам управляваш къде да ходиш. Е, стига да ходиш в правилната посока, разбира се. Която е точно там, накъдето ходи скуада ти. А си се замотал да огледаш, а са ти дали зор по радиото да се размърдаш. Ако това е аркадно, Serious Sam и Painkiller са, е, аркадни. Защо задаваш тъпи въпроси? :D

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 16 Окт 2010 15:52

Captain Hero написа:
оная игра дето й забравих името, в която си полицай, който се разхожда и ти се прицелваш по гадове и стреляш

VIRTUA COP :D

Профил Skype WWW

Аватар
Online Онлайн
Публикувано на: 16 Окт 2010 16:03

Captain Hero написа:
Какво ли е?

Разликата между MoH и оная игра дето й забравих името, в която си полицай, който се разхожда и ти се прицелваш по гадове и стреляш е, че тук сам управляваш къде да ходиш. Е, стига да ходиш в правилната посока, разбира се. Която е точно там, накъдето ходи скуада ти. А си се замотал да огледаш, а са ти дали зор по радиото да се размърдаш. Ако това е аркадно, Serious Sam и Painkiller са, е, аркадни. Защо задаваш тъпи въпроси? :D

Защото MoH не е аркадна - имаш малко живот, движиш се в отряд, няма гигантски босове, които се убиват с изпразване на 20 пълнителя патрони докато strafe-аш идващите изтрели и т.н. и т.н. Играта се стреми да е реалистична, рекламира се да е реалистична и носи всички белези на реалистична игра. Това, че се проваля да бъде реалистична не значи, че е аркадна, а просто значи, че играта е глупава.

Аз мога да ти дам по-добро сравнение за MoH - единствената разлика между Delta Force и Medal of Honor е, че при Delta Force имаш читава оптика и не си заслепен всяка втора секунда от облак прах.

Профил

Шефа на Кенефа
Аватар
Публикувано на: 16 Окт 2010 16:12

Добре бе, смешка, обяснявай се. Като кажа, че играта е прилично аркадна значи, че я правя най-аркадната, още малко ше ти пише INSERT COIN отдолу. Айде трай там, реалистична се опитвала да бъде, кура ми. Имал си бил малко живот... Само аз ли като не видя къде е гадта, заради която отряда ми не напредва се изправях с надежда да ме уцели и да се ориентирам къде е? :lol:
А "аркаден" от днес по речник е антоним на "реалистичен" и е с задължително присъствие на трудно умиращи и големи в размер босове.

Ама аман от разбирачи, дейба аз аркейд-мастъра ти. Няма да споря с теб.

Профил ICQ

Аватар
Online Онлайн
Публикувано на: 16 Окт 2010 16:18

Ето какво пише в wiki и какво всъщност тръбят EA от половина година насам
Цитат:
The gameplay is designed to be realistic, and to this end EA has hired several consultants from the United States military.

Профил

Шефа на Кенефа
Аватар
Публикувано на: 16 Окт 2010 16:27

Captain Hero написа:
и лек полъх за стремеж към реалистичност...
:-|

Профил ICQ

Аватар
Online Онлайн
Публикувано на: 16 Окт 2010 16:32

Цитат:
Това, че се проваля да бъде реалистична не значи, че е аркадна, а просто значи, че играта е глупава.

Профил

Шефа на Кенефа
Аватар
Публикувано на: 16 Окт 2010 16:36

Captain Hero написа:
А "аркаден" от днес по речник е антоним на "реалистичен"...

...

Като кажа, че играта е прилично аркадна значи, че я правя най-аркадната, още малко ше ти пише INSERT COIN отдолу.

:OMGOMG:

Профил ICQ

Аватар
Online Онлайн
Публикувано на: 16 Окт 2010 16:46

Captain Hero написа:
Captain Hero написа:
А "аркаден" от днес по речник е антоним на "реалистичен"...

...

Като кажа, че играта е прилично аркадна значи, че я правя най-аркадната, още малко ше ти пише INSERT COIN отдолу.

:OMGOMG:

Не от днес, а откакто думата се използва за видео игри тя е антоним на реалистичен. Аркаден значи с опростени контроли, физика и геймплей в сравнение с реалният. Аркадна игра няма да има zoom на всяко оръжие, а само на снайпера, няма да има squad, с който да ходиш, а ще си сам срещу пълчища врагове, който се самозарежда, няма да има облаци прах, които да ти пречат да се прицелиш, а ще ти предостави възможността да стреляш наволя, няма да има малък health, а ще се разчита на нереалистични medpack-ове, ще има нереалистични boost-ове и т.н. Medal of Honor не е аркадна игра - напротив, основната идея в нея е да представи войната по реалистичен начин, но тъй като ще е много трудно на глупавоте хлапета да имат само два-три удара живот, тя представя система за автоматично зареждане на хелта, което прави реалистичността и пропадне в дълбините на ада. Не мога да ти го обясня по-просто и по-подробно. Ако не си съгласен, то очевидно не знаеш какво е аркада.

Профил

Супер Марио или Смърт
Аватар
Публикувано на: 16 Окт 2010 16:49

Sentry написа:
Не от днес, а откакто думата се използва за видео игри тя е антоним на реалистичен. Аркаден значи с опростени контроли, физика и геймплей в сравнение с реалният. Аркадна игра няма да има zoom на всяко оръжие, а само на снайпера, няма да има squad, с който да ходиш, а ще си сам срещу пълчища врагове, който се самозарежда, няма да има облаци прах, които да ти пречат да се прицелиш, а ще ти предостави възможността да стреляш наволя, няма да има малък health, а ще се разчита на нереалистични medpack-ове, ще има нереалистични boost-ове и т.н. Medal of Honor не е аркадна игра - напротив, основната идея в нея е да представи войната по реалистичен начин, но тъй като ще е много трудно на глупавоте хлапета да имат само два-три удара живот, тя представя система за автоматично зареждане на хелта, което прави реалистичността и пропадне в дълбините на ада. Не мога да ти го обясня по-просто и по-подробно. Ако не си съгласен, то очевидно не знаеш какво е аркада.

Сентри е прав Грим. МоХа е реалистична игра, която е тъпа, но не е аркадна

А и от 30 години насам аркада е антоним на реализъм (прочети рандом ревю за НФС и как се сравнява със симулатора Колин Макрий)

Профил

Публикувано на: 16 Окт 2010 18:04

Review на играта >>> http://www.pspbgtubers.com/2010/10/meda ... or-pc.html

Профил

Аватар
Публикувано на: 16 Окт 2010 18:43

Captain Hero написа:
Иначе ми дойде реалистично как умираха войници (стига да не са ти в партито), но най-вече Спойлеркак за разлика от CoD и BF, в тази игра главния ти герой накрая пукна, и то пукна драматично. Не го гърмяха атомни бомби и да влезеш в чужда кожа после, не го стреляха в лицето за да гониш лошковеца с друг войник после. Просто пукваш тъжно и безсмислено и това е. Нема "той умря, за да живее другия". Има само СМЪРТ! Скачаш от хеликоптера да спасяваш някого (и затова хеликоптера пада), не спасяваш никого, идват теб да спасяват, умираш щото няма casevac на време. Тва е. Накефи ме. Стига малоумен героизъм, кво като геймплея е рамбовщина./спойлер

Да, това и за мен си беше един голям плюс. :) Но това с къщата ме поизнерви.Спойлър.Трябваше там да си умрат. Накрая се криеха зад два камъка и 1000 талибана не могат го улучат. /Спойлър

Penny написа:
ave isus e pokemon ve

Профил

Аватар
В момента играе: COD: MW, HotS, Heroes 3, DooM 2, Diablo 2, Killing Floor 2
Публикувано на: 16 Окт 2010 18:56

Абе никво движение в екип не е тва. Реалистична игра наречи RainbowSix Raven Shield или SWAT 4 ,АrmA 2(мега реалистичност),добре. там оръжията си има откат, умираш от 1-2 куршума и така. Medal of Honor, CoD, BFBC 2 и тн са минали покрай реалистичноста. Във всичките изброени игри ходиш и избиваш ДОСТА народ, без проблем, патроните рядко свършват и хелта ти се регенерира ебати, ква реалистичност... И преди сме се били с арабите в КоД 4 така че не е първата игра която иска да "покаже войната". Captain Hero си е прав че са като Virtua Cop. Реалистичност баба ми. Пробвай да ходиш и да трепеш така в SWAT 4 да видим какво ще стане..

Профил

Шефа на Кенефа
Аватар
Публикувано на: 16 Окт 2010 20:19

Omega-x написа:
Сентри е прав Грим. МоХа е реалистична игра, която е тъпа, но не е аркадна

А и от 30 години насам аркада е антоним на реализъм (прочети рандом ревю за НФС и как се сравнява със симулатора Колин Макрий)

Captain Hero написа:

Ок, сигурно в моя изказ е проблема. Като кажа "прилично аркадна" нямам предвид че е "най-аркадната", и поради несъществуването на по-;най- разграничение на термина и хиперболизирането в речта ми с "прилично" (от друга страна пък корена на думата е "прилика"), просто споменавам наличието на аркадни елементи в геймплея на играта => "прилично аркадна". Дисертация ли да му напиша на Sentry, че да не засегна аркадното му его?

Lich King написа:
Абе никво движение в екип не е тва. Реалистична игра наречи RainbowSix Raven Shield или SWAT 4 ,АrmA 2(мега реалистичност),добре. там оръжията си има откат, умираш от 1-2 куршума и така. Medal of Honor, CoD, BFBC 2 и тн са минали покрай реалистичноста. Във всичките изброени игри ходиш и избиваш ДОСТА народ, без проблем, патроните рядко свършват и хелта ти се регенерира ебати, ква реалистичност... И преди сме се били с арабите в КоД 4 така че не е първата игра която иска да "покаже войната". Captain Hero си е прав че са като Virtua Cop. Реалистичност баба ми. Пробвай да ходиш и да трепеш така в SWAT 4 да видим какво ще стане..

Но иначе, what he said ^
Общо взето Tom Clancy's сериите са еталон за реалистичност (поне до АРКАДНАТА HAWX). И то такава реалистичност, каквато определено не е целена да присъства в MoH.
Реалистично е, освен вече споменатата "драматичност", винаги целеното превъзходство и потушаване на риска. MG -> SOFLAM, APC -> Airstrike, но там отиваме чак на военни тактики, а във реалната война отдавна няма масови престрелки като тези. Защото и никога е нямало безсмъртни Tier 1 оператори и 4ма рейнджъри зад chest high walls, удържащи орди тюрбани с калашници, секунди след като са се сблъскали с IED. А тия взривяващи устройства с телефоните защо винаги са със закъснител и никога не са на вибрация? :lol:

Профил ICQ

Аватар
Online Онлайн
Публикувано на: 16 Окт 2010 23:35

Lich King написа:

Както казах MoH се опитва да бъде реалистична, но се проваля, защото играта е направена прекалено лесна. Определено не е ArmА 2, но можеш да видиш как протяга отчаяно ръка към нея и как не успява да я достигне.

За мен лично играта не е нито реалистична, нито аркадна, а си е просто типичния модерен FPS със своите глупаво претенции да бъде нещо велико. За нещастие, както и много други, и тази игра страда от криза на идентичността и не знае какво иска да бъде и в резултат не е нищо. Да, реализъм липсва и ако го искаш то това не е твоята игра, но ако искаш аркаден gameplay, това също не е твоята игра.

Captain Hero, не, не искам да ми напишеш дисертация, но бих бил доволен, ако следващия път, когато не се съглася с теб за нещо толкова маловажно, да не реагираш все едно съм ти заврял бастун в задника, който се опитвам да изкарам от гърлото ти. Престани да инфантилстваш и прочети какво съм написал. Между другото, прочети и какво ти си написал преди да започнеш да се пениш отново.

Профил

Аватар
Публикувано на: 17 Окт 2010 01:02

Sentry написа:

Captain Hero, не, не искам да ми напишеш дисертация, но бих бил доволен, ако следващия път, когато не се съглася с теб за нещо толкова маловажно, да не реагираш все едно съм ти заврял бастун в задника, който се опитвам да изкарам от гърлото ти. Престани да инфантилстваш и прочети какво съм написал. Между другото, прочети и какво ти си написал преди да започнеш да се пениш отново.

тогава нямаше да се обяснява ми щеше да крещи от кеф :D

Профил

Аватар
В момента играе: WoW ; SC II ; BF BC 2 ; MoH 2010
Публикувано на: 17 Окт 2010 08:15

Hicks написа:
Fenrir написа:
За мултито не мога да говоря, може би там е силата на играта.

Ми не, и там не и е силата... Изключително лоши впечатления имам от 2-те бети (closed и open). Първо оръжията не дават НИКАКЪВ откат ...

Пич Оръжията ДАВАТ ОТКАТ !!!!!! :stooped:

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com