Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Re: 3D Графика
Публикувано на: 13 Май 2010 00:06

За колко време с ментал рей го рендваш тва и с кака машина? Защо ти е този лупа ефект сега? А кърпата с каква техника си я правил?

Профил

Аватар
Публикувано на: 13 Май 2010 19:20

С vray е. Тва го рендваше някъде към 45минути на E8400 @3.7GHz с 4GB рам.

Лупата е, за да виждам по-голяма част от сцената с един рендър.

Кърпата с cloth става супер. Пердета и всякви такива лайна също добре се получават. Така са и супер лесни за мапване. Би трябвало някъде да има tutorial за техниката, обаче и сам би трябвало да се справиш

Профил ICQ WWW

Аватар
Публикувано на: 14 Май 2010 23:25

Е и аз покривката на рендера с амсата с клот модификатора съм го правил ама просто тая кърпа ми се стори някви по дебела за тва питам.

Профил

Аватар
Публикувано на: 14 Май 2010 23:34

То си има настройки за дебелина на плата :) Слагаш един shell и става чук.

Профил ICQ WWW

Аватар
Публикувано на: 15 Май 2010 00:54

Тва ясно при мен ми е тегаво с тоя клот модифаер понеже понякога стърчат разни части от предмета върху които пада платното. Приемрно на тая маса като и пуснах покривката и 1 час съм цъкал настроики за да не стърчат разни части от масата през покривката и дори съм я отдялечил на сантиметар 2 от масат че нещо гадно ставаше иначе.

Профил

Аватар
Публикувано на: 15 Май 2010 03:44

Пробвай само с quads да са ти моделите, които участват в симулацията. Кажи и с коя версия на макса си?

Профил ICQ WWW

Аватар
Публикувано на: 15 Май 2010 13:16

И на 2010 пак така става. Аз го правя с Garment maker върху правоъгълник и след това му слагам clout и то нали става но по ръбовете е нормално да дава бъгове понеже самите ръбове няма как да се прегънат понеже няма досататчно вертекси и винаги се прещипрат и ръбовете излизат през тях особено ако е по сложна гормата на масата като тази дето съм направил. Затова слагам офсет в по голямо количество и понякога дори ръчно премествам някои работи. То какви са тиа куадс? То Garment maker прави приъгълни полигоните и така по правилно прилягат върху другиа обект.

Профил

Аватар
Публикувано на: 15 Май 2010 19:44

С garmet maker ти прави триъгълни лица, магията става с четириъгълници. Plane/cap-а на цилиндър най-добре стават. Слагаш си правилното съотношение височина-широчина полигони и си готов.

Профил ICQ WWW

Аватар
Публикувано на: 15 Май 2010 23:12

Е добре защо навсякаде пише да ползвам Garrmet за плат и дрехи пък с четриагълници ти викаш?

Профил

Аватар
Публикувано на: 16 Май 2010 00:13

Аз си ползвам четириъгълни полигони и ми вършат работа за симулациите, които правя. Не се научих как да бачкам с тоя garmet maker, като ми беше време, и сега така съм си свикнал вече.

Пробвай ги и двете техники и която ти хяреса повеюе, намери си уроци за нея, за да се ошлайфаш.

Профил ICQ WWW

Аватар
Публикувано на: 16 Май 2010 00:59

Е да разбирасе че съм пробвал и обикновен Plane за покривка. А иначе Garmet се използва като направиш един прост правоъгълник или каквато и да е друга форма затворен spline и след това му слагаш еидн garmet и си готов получаваш по-гъвкава повръхност която уж трябва да се използва спецялно за платове. Лично аз както разбра и с нея имам проблеми, но нали се уча още и затова ползвам всичко по предназначение :)

Профил

Аватар
Публикувано на: 13 Сеп 2010 23:07

Е това скоро го нарпавих, ама на тези снимки не е завършена. Демек няма огледала, предния фар съм загравил да му включа смутгрупата и е дефектно заоблен и тексурата е излязал на обратно заради симетряита от другата страна. Сега съм я пипнал и има огледала и сум премахнал тези дефекти малко съм я вдигнал и съм сменил цвета и текстурите но нямах време да я рендна.

Това досега го правих и много си играх с текстурите за това така съм го снимал от близо да се види как ръждата примерно се е пропила в съските и разните му бъмп и спекулар мапове. Та кво мислите имате ли забележки?

Профил

Аватар
В момента играе: Cs Source, GTA 4, Dirt 2, nfs shift, assassin's creed, prototype, lost planet, True Crime New York City, GRID, avatar, Far Cry 2
Публикувано на: 14 Сеп 2010 16:00

iddqd написа:

Е това скоро го нарпавих, ама на тези снимки не е завършена. Демек няма огледала, предния фар съм загравил да му включа смутгрупата и е дефектно заоблен и тексурата е излязал на обратно заради симетряита от другата страна. Сега съм я пипнал и има огледала и сум премахнал тези дефекти малко съм я вдигнал и съм сменил цвета и текстурите но нямах време да я рендна.

Това досега го правих и много си играх с текстурите за това така съм го снимал от близо да се види как ръждата примерно се е пропила в съските и разните му бъмп и спекулар мапове. Та кво мислите имате ли забележки?

Тва най-долното като го видя ми припоня за Cs Source :lol: иначе правиш страхотни работи... Продължавай само така... пък кой знае, някой ден можеш и програмист да станеш

Профил

Аватар
Публикувано на: 14 Сеп 2010 16:20

Абе човек 3д графиката няма общо с програмирането. Иначе тези модели мога да ги сложа в сорс или друг енджин предполагам доста лесно. Става дума мога да направа нов на сорс където да ги има тези обекти само дето нензам дали няма да са тежки за него.

Профил

Аватар
Публикувано на: 16 Сеп 2010 22:23

Като намалиш сегментите и резолюцията на текстурите, не вярвам да има проблем.

Профил

Публикувано на: 26 Сеп 2010 14:43

Какъв метод на моделиране използваш?
(По принцип не си падам по това да правя същества, повече ми харесват колите и интериорите :))

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 27 Сеп 2010 23:21

Еми засега експериментирам с различни методи. Примерно рицарката от първата страница съм я правил с едитамъл меш, докато колата и водната кула с едитабъл поли. Лично на мен ми е по интересно да права хора или същества понеже там има повечр място за импровизаиране докато ако тръгна да правя кола трябва да спазвам всеки еидн размер до сантиметър едва ли не. При водната кула съм използвал едитабъл поли и след това съм добавял полигони и съм ползвал пеинт деформеишън тула за да направя дъските грапави и с неправилна форма всяка да е различна.

Профил

Аватар
Публикувано на: 01 Дек 2010 16:27

Добре хора искам да питам някои знае ли отде да си изтегля нова версия на Врей която да е кракната читаво. Наложи се да рендна сцена с врей заради дисплейсмънта на рендер ниво дето има и се получиха проблеми. Първо не ми рендва бекграунда и по-лошото прави ми лоши бъгове и аретефакти по сърфейса споредмен е защото не е кракната читаво. Ето показвам.

Та значи има релеф на планетите но има бъгове по земята

Ето и без дисплейс с стандартни рендер

Начи кое изглежда по-добре става дума ако нямаше бъгове първото кое щеше по-да ви кефи?

идеята на първия рендер е че земята и луната са релефни наистина ето без атмосфера как е

Профил

Аватар
Публикувано на: 01 Дек 2010 22:53

Цък

Имах още вършено по тоя рендър, ама тъпия макс заби и сцената се е сейвнала преебана, та довечера отначало го почвам

Профил ICQ WWW

Аватар
Публикувано на: 01 Дек 2010 23:12

Само трябва да ънрапнеш по-добре псоатвката на която стои будата там кадето камантите стърчат текстурата е стречната. Иначе матерялите са хубави покривката с текстура ли е? А статуетката какви карти има и има ли нещо повече о процедурни карти?

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com