High_voltage написа:
Най-после успях да се отлепя замалко, за да драсна една-две думи тук.
!!! СПОЙЛЕРИ НАДОЛУ !!!
(фейлвате, ако все още не сте врътнали кампанията, бтв :Р)
Кампанията беше доста противоречиво изживяване. От една страна е неимоверно забавна, с всичките си разнообразни мисии, свежи кътсцени и професионално-направени филмчета. Никой не може да обвини Близърд, че не са се постарали в усилието си да ни забавляват.
Но от друга страна останах силно разочарован от историята. И не говоря само за дупките в сюжета, за моментите, които ме караха да трепкам засрамено и да фейспалмвам, или за безумния финал. Говоря за липсата на дух. Първият Старкрафт далеч не беше оригинален с историята си, и също съдържаше клишета (макар и доста по-фино замаскирани), но за сметка на това си имаше собствен дух и атмосфера. Имаше си го мракът. Малко от това се е запазило в СК2. Вижте например новинарските емисии - лековатостта им изобщо не си пасва с настроението в играта. Дори и да приемем, че служат за разсейка на сериозността, пак не успяват.
И все пак е простимо. Разбира се, оставам с едното наум, че това е едва първата част от три. Може би Близърд са ни финтирали да си мислим, че става едно, пък то да е друго. Може би втората игра ще хвърли повече светлина върху нещата и ще обясни някои от гореспоменатите пробойни в сюжета. Ще видим. Ама дано да е скоро.
И аз съм леко разочарован от кампанията, защото ми се видя като един голям пролог, с изклщючение на атаката на Чар + още 1-2 мисии.
Краят наисина ми хареса, (макар, че прекалено много намекваха за двойната игра на Тайкъс, та беше повече от очевидно какво ще стане) но имам усещането, че ще има някакъв тъмен обрат.Струва ми се, че Кариган ще трябва да се превърне отново в Кралицата на остриетата, за да спре хибридите(което ще е доста гот, ако стане
)