CUDA алтернатива?

Проблеми, съвети, ъпгрейд
Националист
В момента играе: с мерника и мушката на кремъклийката

CUDA алтернатива?

Мнение от Националист »

Здравейте. Гледам лаптопи и виждам, че Енвидиите имат някаква Куда. Търся у чичовото и той ми каза, че тази технология подобрявала по някакъв начин 3D изображенията и производителността на процесора.

ATI(вече Radeon) разполага ли с подобно нещо?
Времето е в нас и ние сме във времето
Аватар
Sentry

Re: CUDA алтернатива?

Мнение от Sentry »

Да, има, казва се ATI stream. Не знам дали е развита дотолкова колкото CUDA, но съществува.
We're nothing like God. Not only do we have limited powers, but sometimes we're driven to become the devil himself. What's your answer this time?
Repeat carefully after me! This world is made... This world is made of... made of... LOVE AND PEACE!
Spiridon

Мнение от Spiridon »

CUDA-та е по-мощно от Steam-a.

Пък и не беше ли точно CUDA технологията дето правеше 10 пъти по-бързи изчисления от тази на core i7. Нещо такова ми минава през главата ама не съм съвсем сигурен. :arrow:
Аватар
Sentry

Мнение от Sentry »

Става дума за тесла чипа, в който има 448 CUDA ядра. Наистина технологията е много мощна и прави 10 пъти повече изчисления от i7, но това е и защото i7 трябва да работи с малоумен набор от команди в ядрото заради backwards compatibility-то.
We're nothing like God. Not only do we have limited powers, but sometimes we're driven to become the devil himself. What's your answer this time?
Repeat carefully after me! This world is made... This world is made of... made of... LOVE AND PEACE!
Публикувай отговор