Такаа,
като напишете в гугъл Диабло 3 и потърсите в България, ще ви изкара само един сайт и той е diablo3bg.com (преди време аз притежавах този домейн, но от декември месец не е мой и някой друг навитак го е купил)
Прилично е сайтчето, личи си че авторите в началото са се постарали доста, но после са го оставили кажи-речи на самотек (по една новина на месец). Имат и форум, естествено, в който най-честосрещаната цифра е 0 (поста, членове, теми и т.н.)
Аз от своя страна, още преди време като обявиха новото Диабло, се хванах и скалъпих един форум с много готин скин, в който писахме няколко съфорумци, но работата замря бързо-бързо.
Сега обмислям да възродя проекта, като изградя уебсайт около него и върна и форума (жалко че базата данни няма да я има, но пък то нямаше чак толкова много инфо). Но сам определено няма да мога да се справя с частта с информацията за играта (понеже все пак има адски много lore, а аз не знам всичко, колкото и гугъл да ползвам
), затова питам дали има някой който ще изяви желание да реализираме този фен-проект.
В момента имам възможност и мога да взема едногодишен хостинг + домейн, което по някакъв начин да гарантира по-дългия живот на проекта.
Авторите на сайта, за който ви писах по-горе, са се справили добре, но не са направили най-важното - не са успели да го популяризират, а това особено за нас тук не е толкова непосилна работа вече