Автор |
Съобщение |
shub niggurat
|
|
|
|
Заглавие: Дайте няколко съвета за ъпгрейд. Публикувано на: 05 Юли 2010 17:42
Реших в най-скоро време да си турна още рам и евентуално ново видео, но ме човърка въпроса за операционната система. До тоя момент съм бил с XP, но не 64 битов. Рам паметта ми е 2 гб , а до колкото знам XP отчита до 3 или там някъде. Ако сложа 64 битов Уиндоус - проблема уж се решава. Но съм чувал за редица проблеми с 64 битовите ХР-та свързани с игри. Някой нещо да каже по въпроса ? Другия вариант е Windows 7, но ми трябва една програма, която работи само под ХР , затова седмицата ще е план Б. Благодарим предварително
___________________________________ джумерки
|
|
|
|
|
denik
|
Дидко Бандитко |
|
В момента играе: No man's sky
|
|
Заглавие: Re: Дайте няколко съвета за ъпгрейд. Публикувано на: 05 Юли 2010 17:59
Слагай Windows 7 64-битова, пък ако програмата ти е жизненоважна -> слагаш едно виртуално PC с Windows XP (не повече от 1-2 ГБ заема минимум, за два часа се инсталира и научава - много е опростено )
___________________________________ [02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel [02:11:19] Алминатора: che imam leka forma [02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga
|
|
|
|
|
shub niggurat
|
|
|
|
Заглавие: Re: Дайте няколко съвета за ъпгрейд. Публикувано на: 05 Юли 2010 18:04
добре, а при старите игри няма ли проблеми със 64 битов седмак ... говорим си за стар крафт и диабло, най-вече
|
|
|
|
|
atisas2
|
|
В момента играе: Cs Source, GTA 4, Dirt 2, nfs shift, assassin's creed, prototype, lost planet, True Crime New York City, GRID, avatar, Far Cry 2
|
|
Заглавие: Re: Дайте няколко съвета за ъпгрейд. Публикувано на: 07 Юли 2010 00:57
Нали знаеш, че може да инсталираш няколко уиндолса на компютър така че наистина може да туриш windows 7, пък да имаш инсталиран xp, за някои по-стари игри (които не искат много рам) и за някои програми
|
|
|
|
|
shub niggurat
|
|
|
|
Заглавие: Re: Дайте няколко съвета за ъпгрейд. Публикувано на: 08 Юли 2010 13:50
А някой ще ми каже ли, ако тръгна да си купувам ново видео към какво да се обърна. В момента по-добрите карти на ATI ли са , или на Nvidia ?
|
|
|
|
|
indigo
|
|
В момента играе: RL - worst game ever.
|
|
Заглавие: Re: Дайте няколко съвета за ъпгрейд. Публикувано на: 08 Юли 2010 15:35
ATI.
___________________________________ What's a real girl? Is it something fap-able? indeedhewasshady.
|
|
|
|
|
wannabe
|
|
|
|
Заглавие: Re: Дайте няколко съвета за ъпгрейд. Публикувано на: 09 Юли 2010 10:28
XP 64 бита е ужас. При никви положения не го слагай. На 64 битова седмица вървят сички игри дори и по-старите. Поне аз до са не съм срещал проблем (специално диабло 2 и старкрафт си вървят).
|
|
|
|
|
shub niggurat
|
|
|
|
Заглавие: Re: Дайте няколко съвета за ъпгрейд. Публикувано на: 09 Юли 2010 10:53
мерси, ей тва ми трябваше а за видео картите - аз до сега винаги съм бил с нвидиа, само един път с АТИ и останах недоволен от нея. Мислех си, че нвидиа са по-добрите гейминг карти, но никога не съм се интересувал и следял нещата - просто го приемах по дифолт. Нали уж повечето (нови) игри са оптимизирани предимно за нвидиа ?
|
|
|
|
|
denik
|
Дидко Бандитко |
|
|
|
Заглавие: Re: Дайте няколко съвета за ъпгрейд. Публикувано на: 09 Юли 2010 11:53
Значи Wannabe ти каза за диаблото и стар крафта, аз вече година карам със Седмица 64 бита и чак оня ден намерих игра (от 1998), която не ми тръгна заради операционната система, но и на нея й намерих цаката Та мисълта ми е, слагай седмицата и с Nvidia карта задължително! Вече евентуално за някакъв модел... трябва да кажеш с какъв бюджет разполагаш
___________________________________ [02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel [02:11:19] Алминатора: che imam leka forma [02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga
|
|
|
|
|
shub niggurat
|
|
|
|
Заглавие: Re: Дайте няколко съвета за ъпгрейд. Публикувано на: 09 Юли 2010 12:15
Защо с Nvidia карта задължително ? До преди няколко дни един човек ми разправяше да си взема ATI HD 5770 ( или 5750 ) , ама сега я гугълнах и видях в разни форуми как се оплакват от тях. По принцип, ако зависеше от мене, щях да си взема Nvidia, ама съм отворен за съвети. За парите - мога да дам около 300 лева за карта, ако е много добра - и повече ще отделя. Работата е, че ще слагам и рам, а за процесор не съм решил има ли смисъл. Сега ми е AMD 64 X2 4000+ на 2 по 2. Накрая сигурно ще се окаже, че и по-мощно захранване ще трябва. Не го знам това кво е. По принцип не се оплаквам от нищо, всички игри вървят ( само новото АвП сечеше ) , но в скоро време ще излизат задължителни за мен заглавия и искам да съм готов Пък и да се насладя на DX 10/11, щото въобще не съм го виждал до сега. Пари са ми паднали покрай рождения ден, затова използвам момента. Имам и спестявания. Пък и след успешна сесия, някои родителски тела са по-благосклонни да подпомогнат с някой лев.
|
|
|
|
|
denik
|
Дидко Бандитко |
|
|
|
Заглавие: Re: Дайте няколко съвета за ъпгрейд. Публикувано на: 09 Юли 2010 14:09
Е, това "задължително" го сложих, за да придам малко интрига в нещата Сега като гледам цените, DX 11 картите на Nvidia са адски скъпи, което може би ще наклони везните към ати-то, защото те имат DX 11 карти за по 300 лева, като тази дето са ти предложили примерно. Аз просто съм от феновете на Nvidia и затова щях да те посъветвам да си вземеш такава, но като гледам че GTX 470 струва 750 лева (това е по-евтината им DX11 карта), май да вземаш атито Но аз не смея да твърдя че съм кой знае колко компетентен, някой който следи нещата по-изкъсо може да се изкаже също
|
|
|
|
|
wannabe
|
|
|
|
Заглавие: Re: Дайте няколко съвета за ъпгрейд. Публикувано на: 09 Юли 2010 15:14
Еми аз от 7-8 години ползвам само ати карти и съм много доволен. Взимай една 5770 за тея пари и си пушка
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Дайте няколко съвета за ъпгрейд. Публикувано на: 09 Юли 2010 15:18
Nvidiata ти идва с безплатен phisX, с който повече игри, а и напоследък почти всички изглеждат доста красиво с всичките му там ефекти. http://www.youtube.com/watch?v=m299F2cR ... re=relatedСпециално Sacred 2 е много красива с включен PhisX. Едит: Ей тва клипче също е много хубаво.
|
|
|
|
|
shub niggurat
|
|
|
|
Заглавие: Re: Дайте няколко съвета за ъпгрейд. Публикувано на: 09 Юли 2010 17:02
ATI картите нямат physX , така ли ? То нямаше ли игри, които задължително изискват physX , като Two Worlds ?
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Дайте няколко съвета за ъпгрейд. Публикувано на: 09 Юли 2010 19:48
Ами да, има няколко игри.
|
|
|
|
|
shub niggurat
|
|
|
|
Заглавие: Re: Дайте няколко съвета за ъпгрейд. Публикувано на: 09 Юли 2010 20:42
Май се спрях на GeForce GTS 250 или някоя по-нагоре. Хич не ми се ще да отеба тоя физХ при положение, че тоя ъпгрейд го правя отчасти заради новия Готик, който, сега прочетох, ще иска физХ В сравнение с ATI HD 5750 е маааалко по-бавна, но от друга страна точно това АТИ ще се озори на дх11. 5770 е малко по-добре, но отиваме бая нагоре в цените, май.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Дайте няколко съвета за ъпгрейд. Публикувано на: 09 Юли 2010 21:37
Не издребнявай чак толкова. Зимай една карта и бегай. То така или иначе играта кат ти върви с повече от 30 фрейма разлика не виждаш, та кво ти пука дали неква карта е с 2 фрейма по-бърза от друга? Да дадеш с 50-60 лева отгоре заради тези 2-3 фрейма е безкрайно глупаво според мен.
|
|
|
|
|
shub niggurat
|
|
|
|
Заглавие: Re: Дайте няколко съвета за ъпгрейд. Публикувано на: 09 Юли 2010 21:47
Въпроса не във е фреймовете, ами в това, че слагам на кантар дх11 срещу физХ. От друга страна тоя физХ натоварва допълнително рендването , та картата ще рендва на 2/3 , примерно. Не знам разликата осезаема ли е, никога не съм се замислял и заглеждал... :Д
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Дайте няколко съвета за ъпгрейд. Публикувано на: 09 Юли 2010 21:55
Мнезнам и аз. Никога не съм виждал DX11 на живо, само некви клипчета по ютуб съм гледал и разбирасе беха тъпи. Виж, предлагам ти да изчакаш няколко дена докато Nvidia пуснат това, да видим на какви цени ще я пуснат и тогава да си прецениш. Иначе ако не си притиснат от парите ти препоръчвам тази, аз лично мисля да си я приложа тази. Стискам палци да не си остана само с мисленето.
|
|
|
|
|
shub niggurat
|
|
|
|
Заглавие: Re: Дайте няколко съвета за ъпгрейд. Публикувано на: 09 Юли 2010 21:58
еее, тия са много скъпи, няма какво да ги мисля дори тях
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|