Никога не съм се напивал, и нямам намерение да го правя. Алкохол пия рядко и в малки количества поряди няколко причини:
Не ми харесва вкуса на алкохола (колкото и тъпо да звучи) за това ако пия нещо то обикновено е мента, вермут, бира(задължително да НЕ е някой български пикоч като каменица/ариана/рандом-pee, и задължително да е в метална кутийка(харесва ми металния привкус към бирата)) или някакъв друг въд алкохол с вкус на еди-какво-си.
Разните водки,ракии и подобни не ги понясям. Уискита, скочове и тн. няма да ги коментирам тъй като не съм ги пробвал.
Колкото до напиването, като изключим горната причина - пробвам съм да изпия повече и колкото повече пия - толкова по гаден ми става вкуса от алкохола(дори и да е мента, която най-харесвам като алкохол) освен това вместо да се развеселявам(като повечето приятели/познати) с увеличаване на количеството изпит алкохол, ставам все по-нервен и раздразнителен.
Самата идея че мога да не съм на себе си и нещо друго да контролира мислите ми и действията ми ме ужасявя, поради тази причина съм и против всякакви наркотички и други вещества който оказват влияние върху начина ти на мислене и поведение.
Освен това смятам за исключително жалко като видя някой пиян, да се клатушка да не знае каде се намира и тн. това да се оставяш някаква си напитка да те контролира за мен си е бази мизерията.. но всеки с маниите си един пие, друг пуши, трети се дрогира, четвърти изграе игри(като мен), а някой правят всичките заедно
Докато не пречиш на другите с действията си всичко е ОК.