Няколко човека тук очевидно сте имали проблеми с родителите.
Алми, бармане, не разбирам как това, че с вас са се държали по-зле омаловажава глупавото поведение на тоя келеш от клипчето.
WidowmakeR написа:Точно това го има в улицата!!!! Както и в много от любимите ви комедийни шоута като South Park и Family Guy, но просто са усмяни така, че да изглеждат смешно.
Ще прощаваш, ама във Улицата, Саут Парк и Фемили Гай няма нито една такава ситуация. Няма ЕДИН момент, в който да присъства вредно поведение от родител към дете. Може да има актьори усмиващи това поведение. Разликата е, че в Саут Парк и Фемили Гай го показват комично, с идеята за абсурда на това поведение. В BB е точно обратното, показват се директно семейни проблеми, и това развлича глупавите хиени пред телевизорите, които поне са доволни, че техните съдби не са такива. Още повече, BB е нагласено и режисирано с глупавите им драми и скандали, но поведението към децата е реално.
WidowmakeR написа:
Едит2: А и също така са под хората са под стрес и постоянно се карат. Нормално е да си го излее на детето. Баща ми ми се е карал за нищо след дразги с майка ми. Просто си е съвсем нормално ако питате мен.
Евала на баща ти, че е бил толкова несигурен, че най-адекватно му се е виждало когато има затруднения да си изкара яда върху собственото дете. Доста умен човек ще да е. Адекватен, интелигентен... Но това не го прави нормално. Всъщност си е все толкова ненормално. Означава само и единствено, че е теоретично възможно баща ти е доста тъп, или поне... да не е от най-кадърните родители.
Алминатора`` написа:[
А Грим да не би случайно да е някакъв детски психолог или пък да е отгледал дете, че да знае?
И кажи ми конкретно това навикване какви белези ще остави? До такава степен ще им разруши психиката, че оттук насетне ще се обличат само спрямо времето?
И на мен са ми викали и мен са ме шамарали, когато съм правил глупости, но това е и целта на шамарите - да не правиш същите глупости пак.
Грим не е отглеждал дете, но е прочел учебниче-две и написал някоя друга курсова работа свързани с психология на развитието докато учеше психология. Че даже и съм чул и записал по нещо от разни му там професионалисти в детстката психология, които даже и деца отгледали. И ги отгледали доста по-успешно отколкото теб те гледат.
Еднократно навикване няма да им навреди толкова, колкото един бой. Но Моридина е казал "сходен род белези", не че им нанася еквивалентна травма. Съмнявам се поведението на този келеш да е еднократно. Тоя тип седи и крещи на детето си...да си събуе чорапите.
Събуй си обувките, събуй си чорапите, остави си обувките тук, обуй си тези джапанки, измий си лицето, измий си ръцете, лягай си. Не съм толкова запознат, но в толкова далечна за мен ситуация като някаквото предаване бих рискувал и се хванал на бас, че тези деца, на които заради емоционално потиснатите им родители не им се позволява да изразяват желанията си си и да действат по нея, ще пораснат безволеви, неинициативни, слабо контактни. Айде представете си дете на такъв родител на лидерска позиция. Абсурд.
Има разлика между строг контрол, насилие, изпускане на нерви и etc.
Не съществува нещо като "да им бие два шамара, та да се научат". И теб и мен са ме били, но няма да ме видиш да споря по форуми сякаш поведението на родителите ми е било безгрешно. Самата мисъл е абсурдна.
Идеята е там, че с два шамара детето се учи, ама се учи, че ако прояви някакво поведение пред въпросния родител, той ще го накаже като му причини болка, следователно не трябва да проявява това поведение пред същия родител, но детето не вижда защо това поведение е грешно, освен че го бият от време на време като се държи така. После се стига и до разни по тежки моменти като недоверие към родителя, отчуждение, еманципации разни, но там вече бие към малтретиране. Боят работи при животните. Децата са от един доста по-интелигентен биологичен вид, заради което такива примитивни мерки са силно неефективни.
Аз лично през живота си никога не съм виждал и чувал родител да удари дете с възпитателна цел. Всеки път родителя изпитва безсилие, несигурност, която преобразува в агресия, набива два шамара на детето, то се свива и почва да реве, а родителя задоволява желанието си за контрол. Частта със възпитанието не е от най-засегнатите.
WidowmakeR написа:Drovage написа:Тази вечер голям смях ще падне,като вкарат в къщата дъртата майка на оня,с Цензурата за 30к

Ами да, това е цаката на шоуто - да пада смях. Това значи и самата дума "шоу".
Едит: По-скоро значи забава отколкото смях де

Е недей се излага. Знаеш какво значи "show".
Ouroborus написа:Widowmaker,
Един удар не съм понесъл досега от родителите си. Никой никога не ми е крещял. Не съм наркоман, не съм лигав. Работил съм на село доста повече, отколкото който и да било от вас, ако ще и с камшик да са го гонили да бачка.
Как е постигнато според теб?
Постигнато е с мисъл. Евала на родителите ти.
denik написа:Уру-буру
това някое племе ли е, уру-буру?
Ouroborus е древен символ, изобразяващ лапането на собствената си пишка
![[Exclamation] :!:](./images/smilies/icon_exclaim.gif)
a.k.a. ЧУПЕН ЧАЙНИК