Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта

RADEON vs NVIDIA или NVIDIA vs RADEON
Анкетата свършва на 06 Юли 2010 22:16

RADEON    45%  45%  [ 20 ]
 NVIDIA    55%  55%  [ 24 ]
Общо гласове : 44
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Re: RADEON vs Nvidia
Публикувано на: 23 Мар 2010 13:41

Fermi е компютърна архитектура и няма нищо общо с физиката в игрите... Смисъл има общо де, но не е пряко свързана

Профил ICQ Skype

Аватар
Публикувано на: 23 Мар 2010 13:56

Да ви еба в експертите
Цитат:
- 8-кратно подобрение в пиковата производителност при извършване на сметки с двойна прецизност спрямо предишното поколение графични процесори на NVIDIA. Двойната прецизност е критична за приложенията използващи високопроизводителни изчисления (HPC), като например линейна алгебра, числени симулации и квантова химия.
- NVIDIA Parallel DataCache – първата в света истинска кешираща йерархия в графичен процесор, която ускорява алгоритми, като например физически изчисления, рейтрейсинг и умножение на разпръснати матрици, където адресите на данните не са предварително известни.
- NVIDIA GigaThread енджинът с поддръжка за паралелно изпълнение на ядрото, където различните ядра на едно и също приложение могат едновременно да се изпълняват едновременно (например: PhysX сметки за течности и твърди тел

За балъци като Уидоу део говорят без да значт ще обясни че рейтрейсинг също е физичен закон за исчисляване на отразените свелинни лъчи

Е не само физика, но и химия. Тоя тъпак ме накара да се рова в интернет за да намеря тва дето му обяснявам. Нямам нужда да се ровя в нета за да разбера кво се покоазва на онова клипче само тъпак като него има нужда от някв текст понеже мозака му е прекалено плитък да си обясни сам кво вижда на екрана. Уидоу за нищо нете бива момче засрами се.

Профил

Публикувано на: 23 Мар 2010 23:56

iddqd написа:
А ти си мислиш че физиката в 3д картите се движи по физичните закони. Ок мисли си. И като напишеш ферми в гугъл ти излзиат ферми а не някво кодово име на графичен процесор който изчислява движение на точки. Супер яко нвидия има предимство при движението на точки по екрана. Ако играя на флипер арконоид или понг задължително ще го правя в селската ферма ти явно си от там и за тва токоз ги чаткаш тия ферми ама нещеш да споделиш неземното си знание

Толкова си тъп, че даже не можеш да гугълнеш нещо като хората. Точно третия линк на първата страница. :lol:

iddqd написа:
Да ви еба в експертите
Цитат:
- 8-кратно подобрение в пиковата производителност при извършване на сметки с двойна прецизност спрямо предишното поколение графични процесори на NVIDIA. Двойната прецизност е критична за приложенията използващи високопроизводителни изчисления (HPC), като например линейна алгебра, числени симулации и квантова химия.
- NVIDIA Parallel DataCache – първата в света истинска кешираща йерархия в графичен процесор, която ускорява алгоритми, като например физически изчисления, рейтрейсинг и умножение на разпръснати матрици, където адресите на данните не са предварително известни.
- NVIDIA GigaThread енджинът с поддръжка за паралелно изпълнение на ядрото, където различните ядра на едно и също приложение могат едновременно да се изпълняват едновременно (например: PhysX сметки за течности и твърди тел

За балъци като Уидоу део говорят без да значт ще обясни че рейтрейсинг също е физичен закон за исчисляване на отразените свелинни лъчи

Е не само физика, но и химия. Тоя тъпак ме накара да се рова в интернет за да намеря тва дето му обяснявам. Нямам нужда да се ровя в нета за да разбера кво се покоазва на онова клипче само тъпак като него има нужда от някв текст понеже мозака му е прекалено плитък да си обясни сам кво вижда на екрана. Уидоу за нищо нете бива момче засрами се.

Къде видя в клипчето физика, че даже и квантова химия? :lol: :shock: :lol: То показва просто изчисления. :lol: Човекът по-горе ти каза какво е ама ти явно си пристрастен към това да постваш тъпанарщини.:lol:

@Wannabe Не трябваше да му казваш казваш какво - не че пак е разбрал де ама... :lol:

Профил

Аватар
Публикувано на: 24 Мар 2010 00:10

Нали ти постамх цитати бе или и те немогат да те накарат да повярваш в истината? Човека дето е постанл разбира колкото теб, просто аз съм по навътре в материята и разбрах за кво става дума още като видях клипчето, а тези цитати ги пускам заради теб щото явно си бавен. Каде съм я видял физиката и химията аз си знам и този цитат показва че съм прецинал правилно показаното за разлика от теб който видял нещо там движи с повече кадри графика ли е физика ли е нема значение евала бате давай в същия дух поствай си.

Профил

Публикувано на: 24 Мар 2010 00:19

Нещата са верни, но ти говореше за конкретното клипче в предичните постове и и аз ти казвам, че този цитат, който си го постнал ти не показва какво има в клипчето. Не казвам, че не е вярно и не съм го и правил, но казвам че химията и физиката която ти виждаш в клипа просто не съществъва. :lol: Което значи, че грам хабер си нямаш за какво иде реч. :wink:

Профил

Аватар
Публикувано на: 24 Мар 2010 00:25

В клипчето има движение партикал частици нещо подобно на партикал фое в 3д макс може така да са направени и се задвижват от физинчни енджин на софтуера който сигорно е физикс и използва новите там ферми. Движението на партикал ефектите се изчислява от физичния енджин и затова се начрич физка в игра. Ти незнам какво разбираш под физика но в 3д графиката е това. Идеята ми е че сум правил такива неща и знам как се правят и как ги изчислява хардуера на пц демек ако си без физикс ги изчислява процвсора а ако имаш тези ексти ги поема видеокартата и така процесора несе натоварва.

Профил

Публикувано на: 24 Мар 2010 00:28

Като се правиш, че разбираш изглеждаш още по... Мисля че ти казах какво е, а сега би било достатъчно да млъкнеш.

Профил

Аватар
Публикувано на: 24 Мар 2010 00:34

Мислиш че си ми казал? Аахахаха недей да мсилиш ставасш щалак като се опиташ. Земи се позанимавай малко с 3д графика после поствай разбери какво са партикал фое ефекти и как се прави такова нещо и тогава може да разбереш за кво става дума. За сега си един празнодумец който спори понеже неможе да направи друго.

Профил

Публикувано на: 24 Мар 2010 00:43

iddqd написа:
Мислиш че си ми казал? Аахахаха недей да мсилиш ставасш щалак като се опиташ. Земи се позанимавай малко с 3д графика после поствай разбери какво са партикал фое ефекти и как се прави такова нещо и тогава може да разбереш за кво става дума. За сега си един празнодумец който спори понеже неможе да направи друго.

Точно като почна да се занимавам с 3Д графики ще разбера какво показват Nvidia на пресконференцията ли? Както казваш ти - "щалък си". :lol:

Профил

Аватар
Публикувано на: 24 Мар 2010 00:56

Ми как иначе ще разбереш кво показва? Като се заниамваш с млатене на чекии ли? За да разбираш от партикъл ефекти, физични енджини, графични енджини трябва да се занимаваш с 3д програми като макс, мая, синема и други такива защото точно на тях се правят тези неща които после биват изчислени или от процесора или от видеокартата. Когатто можеш да нарпавиш нещо такова вече знаеш как ще го ренднеш по бързо защото не искаш да чакаш приемрно 2 часа за да ти рендне един кадър, а ако исакш реалновремев рендер той се изчислява от видеокартата и това демо показва как тези исчисления стават по бързо с новите ферми. Преди няколко години когато излезе физикс имаше същите демонстрации как изчислява толкоз бързо оартикал ефекти в сравнение с компютър без физикс тогава беше на Агея мисля. Та това е същото демо само че на ферми виждал съм подобно преди години за физикс когати ни показваха плугините на 3д макс за използване на агея карти.

Профил

Публикувано на: 24 Мар 2010 01:09

iddqd написа:
Ми как иначе ще разбереш кво показва?

:doh:
Еми не аз бях неразбралия.

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение