Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта

RADEON vs NVIDIA или NVIDIA vs RADEON
Анкетата свършва на 06 Юли 2010 22:16

RADEON    45%  45%  [ 20 ]
 NVIDIA    55%  55%  [ 24 ]
Общо гласове : 44
Автор Съобщение

Аватар
В момента играе: WoW
Заглавие: Re:
Публикувано на: 19 Мар 2010 19:29

Minotaur King написа:
Стефане, все ги пускаш едни такива плитки, лишени от разсъждение теми...

Какво по дяволите значи "Radeon срещу nVidia"? Кои модели точно съпоставяме?

Ако беше "Радеон 4800 срещу нВидия 9600" би могло да се отговори. При така зададен въпрос, отговор няма.

Да направим така: Кажи ми с какви финанси разполагаш и ще ти кажа добра карта от този ценови диапазон.

Тук говорим попринцип аз смятам да си купя някои комп ама се чудя дали да е с Nvidia или с ATI ,а темата е кои модели на Nvidia-та или на ATI-то са по-добри ПОПРИНЦИП не се съпоставя нищо като модели в тази тема :stooped: защо за теб всяка тема трябва да се расъждава ,а ако искаш да направиш съпоставка на някои модел го напиши в своето мнение

Профил

Аватар
В момента играе: Mozilla Firefox
Заглавие:
Публикувано на: 19 Мар 2010 19:59

Няма "по принцип". Принципно никоя не е по-добра - и сред Радеон и сред нВидия можеш да намериш карти за всеки вкус.

Това е все едно да питаш коя е по-добрата кола - Мерцедес или BMW. Всичко зависи от модела.

Изборът, честно казано, е козметичен. Радеон и нВидия в една категория имат почти еднакви спецификации и почти еднаква цена.

Трябва да се разсъждава, защото това е оригиналната цел на форумите - да се разсъждава върху теми без оглед на разстоянието и други пречки.

Не мога да съпоставя два рандъм модела. Колко пари можеш да отделиш за видеокарта? 100 лв? 200 лв? 500 лв? Дай някакви ориентири, не мога да говоря наизуст.

Алкохола - враг на пола, с плодов сок - към полов скок!

Профил Skype WWW

Аватар
Заглавие: Re: RADEON vs Nvidia
Публикувано на: 20 Мар 2010 13:39

Определено NVidia. Даже предпочитам нисък клас NVidia пред среден клас Radeon.

Профил

Аватар
Публикувано на: 20 Мар 2010 22:44

И аз съм бил само с Нвидия, но нещо много педераси ми се струват вече. Те още от самия си старт стартираха като мега педераси и осъдиха 3д фх който са създателите на 3д видео картите и още от тогава знам че са мега мазни цигани. Всъщност май са някви араби потни.
Лично за мен най добрата карта на нвидия е Ге форс 3 и след нея почнаха да се излагат.

Профил

Аватар
Публикувано на: 22 Мар 2010 02:44

Geforce4 MX440 128bit/128mb - Това е легендарна платка

Профил

Аватар
В момента играе: RL - worst game ever.
Публикувано на: 22 Мар 2010 22:23

I'll just leave this here...

Профил

Аватар
В момента играе: опаааааа
Публикувано на: 22 Мар 2010 23:11

indigo написа:

HAHAHAHAHAAHAHAHAH смях се като луд :Д

Профил Skype

Публикувано на: 22 Мар 2010 23:13

Всеки знае, че и ати и Нвидиа са горе-долу на едно развнище, но доколкото разбрах новите технологии на Нвидиа ще са 2.5 пъти по-бързи. :shock: До сега не съм виждал такъв скок и ако това е вярно, то би издухало всяка конкуренция. Повече ми харесват продуктите на Нвидия, но пък платките им са по-скъпи и загърбвайки това наистина мисля, че те са правилният избор.

Разбира се това няма никакво значение и всеки може да си прецени сам. :wink:
Това е за 2.5-те пъти скорост:
http://www.youtube.com/watch?v=6X8QutIg6z0

А това са мненията на някакви експерти за новото Ферми на Нвидия. Ако ви се чете разбира се. :D
http://www.nvidia.com/content/PDF/fermi ... aphics.pdf
http://www.nvidia.com/content/PDF/fermi ... AFermi.pdf
http://www.nvidia.com/content/PDF/fermi ... ecture.pdf
http://www.nvidia.com/content/PDF/fermi ... uzzle1.pdf

Профил

Аватар
Публикувано на: 22 Мар 2010 23:31

Глупав си и го показваш за пореден път. Това е демо на няква нова попция ферми която изчислява физа явно и това няма нищо общо с графичната производителност, а с физичната демек как фърчат някви точици в случея. Това е нещо като физикс, но при условие че доста малко от игрите поддържат физикс какво остава за това обща призводителност 2,5 по бърза бахаха деба заблудения ламер.

Профил

Публикувано на: 22 Мар 2010 23:35

Не аз съм тъпия в случая и ферми-то не е това, което го описа ти. Жалко е, че не знаеш наистина какво е, а просто сереш във всички теми. :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 23 Мар 2010 00:38

Ми айде обясни кво е като като занеш повече от мен. Аз казвам че изчислява разни физики а ти какво ще кажежш? Ти си ебати прмития мозак братле гледаш някви реклямни клипчета и даже незнаеш за кво става дума ама се впечатляваш и чак рекламираш като рекламен агент ставаш недей така че някой може да ти повярва и да се преебе.

Профил

Публикувано на: 23 Мар 2010 00:46

Ще ти кажа да си свериш така или иначе малкото знания в Google.

Профил

Публикувано на: 23 Мар 2010 00:50

iddqd написа:
Ми айде обясни кво е като като занеш повече от мен. Аз казвам че изчислява разни физики а ти какво ще кажежш? Ти си ебати прмития мозак братле гледаш някви реклямни клипчета и даже незнаеш за кво става дума ама се впечатляваш и чак рекламираш като рекламен агент ставаш недей така че някой може да ти повярва и да се преебе.

Лол! Ти наред ли си? Казах по-горе каквото мисля, изразих учудване и постнах линкове та всеки да може да види и да прочете и да си направи сам сметка дали е добре, зле, скъпо, ефтино или безполезно. Какви реклами? Какви конспирации? :shock:

Профил

Аватар
Публикувано на: 23 Мар 2010 01:13

Ма ти незнаеш кво е а постваш бе братле ти си мн зле.

Профил

Публикувано на: 23 Мар 2010 01:14

iddqd написа:
Ма ти незнаеш кво е а постваш бе братле ти си мн зле.

Не, знам. Просто си тъп.

Профил

Аватар
Публикувано на: 23 Мар 2010 01:26

Може и да съм тъп но се занимавам с 3д графика професионално и ти казвам кво е тва са ти си дръж на своето за да несе изложиш но заблуждаваш хората и сам сесбеси. Ще направя тема скоро и в нея ще сложа мои 3д изделия да видиме кой разбира повече в тази област.

Профил

Публикувано на: 23 Мар 2010 02:04

iddqd написа:
Може и да съм тъп но се занимавам с 3д графика професионално и ти казвам кво е тва са ти си дръж на своето за да несе изложиш но заблуждаваш хората и сам сесбеси. Ще направя тема скоро и в нея ще сложа мои 3д изделия да видиме кой разбира повече в тази област.

Никога не пишеш по темата. :lol: Не трябва да си графичен професионалист за да прочетеш нещо в гугъл. А и какво общо имат твоите 3Д неща с темата? :shock: А и никого не съм излъгал. :shock: Както казах дал съм материала, който съм видякл аз и всеки може сам за себе да прецени. Може би съм излъгал, че всеки може да прецени, защото явно ти не можеш да извършваш такива сложни мисловни дейности. :lol:

Профил

Аватар
Публикувано на: 23 Мар 2010 02:44

И кво се вижда от клипчето? Едни точки дето се въртът с повече или с по малко кадри. Това ли е великата графика дето толкоз бави. Тряба ли ти мозак да се сетиш че тук несе показва графика а физика.

Профил

Публикувано на: 23 Мар 2010 03:28

А ти къде видя законите на физиката? :lol: Никаква физика няма тука, а и ако се фанеш да прочетеш какво съм дал за четене или не дай боже да напишеш fermi в Google може и да ти влезе нещо в празната глава.

Ти като видиш точки де се пръскат и си викаш "маа ебаси физиката", а? :lol:

Па как един път не даде свестен коментар, бе... :lol: Може би нямаш достатъчно "мозак". :lol:

Профил

Аватар
Публикувано на: 23 Мар 2010 13:24

А ти си мислиш че физиката в 3д картите се движи по физичните закони. Ок мисли си. И като напишеш ферми в гугъл ти излзиат ферми а не някво кодово име на графичен процесор който изчислява движение на точки. Супер яко нвидия има предимство при движението на точки по екрана. Ако играя на флипер арконоид или понг задължително ще го правя в селската ферма ти явно си от там и за тва токоз ги чаткаш тия ферми ама нещеш да споделиш неземното си знание

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com