Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: търся програма с лог на температурата Публикувано на: 12 Фев 2010 11:02
проблема ми е следния: пуснал съм си wow,firefox с 3 сайта,aimp2,skype и антивирустна. след 10тата минута като играя wow компютъра ми спира.купията е гореща.
някой знае ли програма която да записва лога на температурата?искам като си пусна пак компа да видя как се е покачвала. аз съм с athlon 6200+ 2gb ram видеото е слабо.сложил съм си нов вентилатор на процесора + вентилатор да изкарва въздуха от купията. преди година като си го взех процесора ми прегряваше след 1вата минута като е работил на 100%.смениха ми го с нов процесор ,но от скоро имам същия проблем(дано греша). в момента нямам възможност да си взема нов процесор за това искам да си следя температурата.
благодаря предварително.
|
|
|
|
|
eatthisheal
|
|
В момента играе: Battlefield Belot CS:TS Flatout PES 09 WoW W3
|
|
Заглавие: Re: търся програма с лог на температурата Публикувано на: 13 Фев 2010 07:28
пробвай с айда32 не ти показва лог,но пък можеш постоянно да следиш оборотите на перките и температурите на компонентите.При мен помогна.
Ако допреди компа не ти е правил така,виж да не си го бъзикал нещо,да си развалил въздушния поток,да няма достатъчно място зад компа за да излиза въздуха,или пък да си завил някой вентилатор наобратно (случва се) и да не охлажда добре.Иначе в каква среда се намираш та на тая студ да ти загрява така?
___________________________________ ....в бийта братле супер бясно препускам,разни мазни фрази празни тъпи не допускам....
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: търся програма с лог на температурата Публикувано на: 13 Фев 2010 13:51
не съм го отварял с месеци.в стаята е около 16-24 градуса сега.отвсякъде има място не е на затънтено място. трябва да го отворя да видя дали не е прашасъл вентилатора. от биоса си нагласих на 95 градуса да се рестартирва.беше на дефаулт(75). за сега няма проблеми макар че си дига 90-95 градуса.тия дни ще го почистя от вътре.
|
|
|
|
|
eatthisheal
|
|
В момента играе: Battlefield Belot CS:TS Flatout PES 09 WoW W3
|
|
Заглавие: Re: търся програма с лог на температурата Публикувано на: 14 Фев 2010 23:46
пич искам да дадеш пълно описание на компа ти + операционна система (като казвам пълно имам предвид дори нещата които не са ти ясни да погледнеш как са и да ги кажеш) и си направи тест,свали капака на кутията и го остави така да работи и виж какво ще стане.Може въздушния поток да не е добър или самата кутия да е такава че да държи топло (аз мойта както уж я тунинговах,направих грешка и така и повиших температурите) Също ако ти се дават кинти си вземи водно охлаждане.
___________________________________ ....в бийта братле супер бясно препускам,разни мазни фрази празни тъпи не допускам....
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: търся програма с лог на температурата Публикувано на: 18 Фев 2010 15:03
хаха това мога да кажа. днес си отворих компа и като видях колко прах има го съжалих.вентилатора на процесора незнам как е въртял изобщо.изчистих общо 2 шепи прах.забърсах задоволително почти всичко. сега нормално седи около 20-25 градуса ,а преди това неможеше да падне по 35. тествах го отново с еверест - тест за стабилност. преди да го почистя след 1вата минута дигаше 85 градуса.сега след 5тата минута седи стабилно на 45 градуса.
всеки който прочете тази тема моля да си отвори или да го занесе своя компютър за почистване.моя не бях го отварял почти 1 година...неправете моята грешка.
|
|
|
|
|
milbor2
|
|
|
|
Заглавие: Re: търся програма с лог на температурата Публикувано на: 19 Мар 2010 15:04
почистването на Рс -то оправя много от проблемите с високата температура. на мен видеото ми прегряваше много, стигаше до 107 градуса , иначе държеше при натоварване 85 преди. След продухване на всичко се оправи и сега ненатоварен 55-56 , при натоварване 85. редовно си чистя РС-то изцяло отвътре, дажи си разпробих отвори отстрани на кутията и сложих допълнителен вентилатор 120 мм да вкарва въздух точно над видеото, стана идеално.
___________________________________ много як компютър, ама верно бе
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|