Frosty The Pyro написа:
Сървъра Bulgaria е кажи речи пиратски.GMите само се гаврят с играчите,трейнърите нищо не трейнват,хийлърите искат супер много голд и нищо не хийлват,има бъгове с картата които ти чупят маунта след 200 метра ползване,куестовете са бъгнати и дават супер малко голд,и какви ли не други лайна
Винаги съм имал съмнения, че това е прайвит-сървър, но се оказа, че е официално признат от другите. И на мен не ми се вярва, но е факт.
GM-ите във всички сървъри се гаврят с обикновените потребители, но в Bulgaria положението е ендемично. Забелязал съм администраторите да се движат със специални BMW-маунтове, които по принцип са unobtainable в този сървър и се внасят от чужди реалми.
Друг проблем е, че много от тези хакнати айтеми са купени с голд, хитроумно измъкнат от джоба на обикновените потребители. Когато моят герой се опита да си извади разрешително за строене на къща, му заявиха в лицето, че искат 300 лв. - в противен случай щяло да отнеме години.
Напоследък нашумя и случай, при който гилдията "BBC" разкри чудовищни неща на територията на Могилино. След направените феноменални разкрития, един от гейм мастърите - Емилия Масларова - изгърмя. Злонамерени елементи обаче твърдят, че Масларова била само "бушон" и че истинските виновници все още седят в директорския борд на сървъра. От време на време подхвърляли на потребителите някоя дребна риба, колкото да приспят къмюнитито и си продължавали по старому.
Бих могъл да спомена и нещо за болните от рак деца и новите мерцедеси, но да не прекалявам.
Трейнърите са срам и позор. Учудващо е как сървър, в миналото известен с качественото си обучение, беше разсипан само за 20 години ин-гейм. С очите си съм виждал трейнъри, които се налага да четат от мануала си по време на урок, защото не знаят за какво да говорят. Според един от гейм мастърите това е защото най-висшите учени в реалма са феодални старци, които не разбират нищо от наука.
Честно казано, хийлърите не са виновни за това, което става. Главният виновник е хийлър-гилдията "Zdravna Kasa", която задължи всички лечители да членуват в нея и наложи такива стандарти на труд, че опропасти еднакво и лечителя и пациента. Интересното е, че според известния герой Айн Ранд, принудителното членуване в организация без право на напускане или алтернатива е един от отличителните белези на тоталитаризма и фашизма. Това е странно, тъй като в ин-гейм енциклопедията пише, че Bulgaria е конституционна република с демократична форма на управление. Go figure...
Вярно е, че маповете са пълни с бъгове и често чупят маунтовете, но и тук има уговорка. Според виден правителствен функционер, това ставало, защото много от пътищата били строени бързо и през пръсти. Сега разбирам, защо една от магистралите се строи вече 15 години - то е от желание да се изпипа работата.
За куестовете съм принуден да се съглася. Неофициално проучване доказа, че един берач на маслини в съседния сървър "Greece" взима по-големи rewards от един учител или полицай в Bulgaria. Напоследък обаче, там нещата също се закучиха и героите клас Farmer отказаха да си изпълняват куестовете, докато правителството им не си оправи гафовете.
Интересното е, че потребителите не правят нищо за да подобрят положението. Наблюдава се много интересен психологически феномен - героите са способни да отмъщават за малки обиди (като например невърнато ресто в магазина), но не показват никаква загриженост, когато някой отнема гражданските им права и свободи. В това поведение се забелязват шокиращи прилики с NPC-юнитите "овце". Синдромът все още се изучава.
Изобщо, Real Life е една невероятно комплексна игра, в която всеки ден научаваш все повече и повече. Невъзможно е да бъде обхваната в цялата си дълбочина, въпреки, че персонажите с клас Philosopher се опитват от хилядолетия.