Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

но с големо съ̀рце
Аватар
В момента играе: A dance with rogues
Заглавие: Re: AVATAR на James Cameron
Публикувано на: 27 Дек 2009 18:57

Едно хубаво мнение за революцията на аватар:
Цитат:
Чисто технологично, виждам голямо нежелание тук да се осмисли "какво толкова му е революционното". Едното нововъведение е системата, която свързва реалната камера с виртуалната и позволява в реално време да се поставят актьорите във виртуалната среда, да могат лесно да взаимодействат с нея, а режисьора да може просто да обикаля на снимачната площадка и да вижда на момента какво ще излезе накрая ако завърти камерата насам или натам. Това е много по-близо до класическата идея за виртуална реалност от каквото и да е досега.

Другото нововъведение, на което май не се обръща такова внимание, но е не по-малко съществено, е новата система за "performance capture" (а не просто "motion capture" както досегашните). Тя позволява, по думите на Cameron, 95% от, ъъ, цялостната актьорска игра, да бъде дигитализирана. Как точно се измерва едно човешко изражение в проценти е отделен въпрос, но така или иначе дигиталните герои във филма са много много по-истински от всичко досега. В едното интервю, което съм пуснал в по-преден пост, Cameron го обяснява много добре. Същественото е, че в досегашните системи актьорът си върши работата и в последствие аниматорите вземат данните и следва един дълъг процес на донагласяне докато се получи задоволителен резултат. Т.е. финалния резултат е смес от актьора и аниматорите. Системата на Cameron е точно обратното. Първо се изгражда много детайлен модел на лицето на актьора с всички съществени мускули (т.е. виртуалния им еквивалент, не става дума за точна биологична симулация) като всеки от тях има "тегло", което определя колко точно се деформира кожата и колко се движат костите при активирането му. Другата част от системата е малка камера, която се носи от актьора и е монтирана така, че снима лицето му/и непрекъснато, което позволява много повече свобода и "естественост". Следва дълъг процес на донагласяне, докато стане така, че това което показва дигиталното лице на екрана в момента, в който дадения актьор го изиграе, е 100% идентично с реалното изражение. Без доизкусуряване в последствие. И от там нататък просто се снима и всичко работи естествено. След като прочетох за това / гледах филма отново и внимавах повече / осмислих, уважавението ми към Cameron нарастна много. Става дума за поставяне на актьора на първо място, за наистина сериозно усилие в посока подчиняване на технологията (сравнете филмите на Лукас или на Майкъл Бей, където е точно обратното). Не знам, аз си мисля, че всеки любител на киното трябва да се радва на такова развитие. Не е ли актьорската игра все пак това, което движи всеки филм?

Cameron определено демонстрира много по-зряло отношение към CGI отколкото всички останали до момента. Не само това, ами и в процеса на работа е поканил и Питър Джаксън, и Лукас, и Спилбърг да видят какво прави и как го прави. Цялостния ефект от всичко това ще бъде (надявам се) качествено повдигане на цялата индустрия.

Ето и горепосменатото интервю с Камерън http://www.youtube.com/watch?v=Aao0YSITuxc

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 27 Дек 2009 18:58

Днес гледах филма мн ми хареса.Това май е най - красивото нещо правено до сега, но трябва да се гледа наистина само на кино иначе просто няма да е същото.Както някои от хората казаха света, които е създаден наитина е невероятен.Определено има прилика между тези същества и елфите в отношението към природата.
Проблем според мен от страна на нашите умници дръжащи кината е, че филма е 3Д те ми прожектират обикновенни субтитири, което води до още по силно натоварване на очите няма да коментирам колко ниско са .

Профил

Аватар
Публикувано на: 28 Дек 2009 13:45

Хареса ми адски много филма, такъв филм се гледа на кино просто.

Не знам вие на какво качество сте го гледали (Алшу мисля спомена там за разликите ала бала), за мен лично визуално беше уникален - 3 часа (или колкото е дълъг) 3Д благинки просто. Тези, които го критикуват от към визия просто не мога да направя друго освен да се смея. Може и пък да има разлики от тук и България не знам.

Сюжет - използването на различни идеи и доброто им смесване си е трудно за тези, които ще кажат че филма има взаймствани идеи. Да, взаимства идеи основно от Танцуващ с Вълци, който Камерън признава, че е основата. Имайте напредвид че сюжетът е всъщност доста по стар от колкото си мислите. Камерън просто изчаква до по късен етап за да се развие технологията от там и е пуснат чак сега за да може идеята му да се развие максимално. Да, corny e и е предсказуем но атмосферата на филма те потапя и те кара да се чувстваш там (3Д-то също помага естествено). Почувствах се, както когато гледах Междузведни Войни за първи път. Очаквах да е чист екшън за това сюжета ме изненада определено за добро и ако се замислиш има интересни концепции и иновации същевременно. Езикът на расата, общуването, планетата, животните, растителността, атмосферата беше адски красива.

Относно "реализма" (до колкото има такъв в сай-фай) не ти трябва по развита технология за да победиш в една война, реално "изтребителите" им на хората изобщо не са толкова трудни за унищожаване - една идея нещо по твърдо през перките и са готови.

Озвучението за мен пасваше идеално и беше много силно също.

Интересно ми беше контраста между нашият човек и аватара му - физически се топеше все повече, отслабваше докато аватара му ставаше все по силен и по умел. Стори ми се като Пинокио развитието на нашият герой. Ясно ми беше от самото начало, че с мисията му ще стане един от тях. Процеса ми беше интересен и добре направен обаче.

Бе хареса ми филма от където и да го погледна, макар сюжета да беше предсказуем освен краят. Не ми попречи да се съмнявам в добрият финал бидейки че нативните почти никога не побеждават в американски филми. Да краят беше неочакван особено за болшинството американци, които коментираха около мен.

Иначе в филма е внесено около 230 милиона долара. За 10 дена от релийса е направил над 600 милиона тъй че филма си ги е избил парите. Което може само да радва тъй като Камерън е смятал ако филма е успешен да се направи трилогия базирана на целият му скрипт.

Профил

Аватар
Публикувано на: 28 Дек 2009 17:54

Филма е много красив, със поизтъркан, но много добре представен сюжет. Това е моето скромно мение. Гледах го на 3Д снощи и мисля тези дни да го гледам пак.

Brenda, LaTisha, Linda, Felicia, Dawn, LeShaun, Ines, and Alicia, Teresa, Monica, Sharron, Nicki, Lisa, Veronica, Karen, Vicky, Cookies, Tonya, Diane, Lori and Carla, Marina, Selena, Katrina, Sabrina, About three Kim's, LaToya, and Tina, Shelley...

Профил

Аватар
В момента играе: Mass Effect, Mass Effect 2, Mass Effect 3
Публикувано на: 28 Дек 2009 21:14

Reflect написа:
Филма е много красив, със поизтъркан, но много добре представен сюжет. Това е моето скромно мение. Гледах го на 3Д снощи и мисля тези дни да го гледам пак.

Абсолютно същото мисля. Гледах го 3D днес и ефектите са просто: Уау!. Сюжета колкото и да е изтъркан на мен не ми пречи след като ми беше приятно да гледам филма. Просто найстина едно голямо: Уау! За филма.

Профил

Аватар
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
Публикувано на: 28 Дек 2009 22:37

Не ми се впуска в дълги анализи и размишления, пък и, гледайки мнения като тези на Der Meister, някак ми секва ентусиазмът да го правя точно в тоя форум, затова ще кажа само:

Много огромно кино-преживяване.

- Алминатора

"напарфюмиран печен ебач"
- кримсънчето

Профил

Супер Марио или Смърт
Аватар
Публикувано на: 29 Дек 2009 00:05

Цитат:
Иначе в филма е внесено около 230 милиона долара. За 10 дена от релийса е направил над 600 милиона тъй че филма си ги е избил парите.

Тва не е баш така. 230 милиона за направата на филма, още близо толкова за маркетинг и реклама, и по неофициални дани 500 милиона за направата на технологията, с която е направен Аватар.

Профил

Аватар
Публикувано на: 29 Дек 2009 01:21

http://www.southparkstudios.com/clips/255337/?tab=featured

:lol: :lol:

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 29 Дек 2009 03:56

Omega-x написа:
Цитат:
Иначе в филма е внесено около 230 милиона долара. За 10 дена от релийса е направил над 600 милиона тъй че филма си ги е избил парите.

Тва не е баш така. 230 милиона за направата на филма, още близо толкова за маркетинг и реклама, и по неофициални дани 500 милиона за направата на технологията, с която е направен Аватар.

Възможно е да, бая много пари са внесени. Но по скоро констатирах, че са избили парите внесени. Надявам се ако не трилогия, то поне втора част да има.

Профил

Аватар
Публикувано на: 29 Дек 2009 09:04

Omega-x написа:
[quote и по неофициални дани 500 милиона за направата на технологията, с която е направен Аватар.
Ема тая технология нали се сещаш,че е патентована и колко пари ше направят от нея?

Профил ICQ Skype

Аватар
Публикувано на: 29 Дек 2009 10:42

Всъщност филмът е по-скоро реклама на тази технология, не нещо друго.
Той е бил на заден план при тези разработки.
Демек: еха, каква технология направихме, дай да заснемем и филм!
Wannabe е прав за патентите, защото надали някой скоро ще се върне към старите технологии, а сега държат монопол върху новите.

Профил

Аватар
Публикувано на: 29 Дек 2009 11:02

Според мен каквито и технологии да измислят сюжета си остава най-важен. Наистина признавам, че ефектите бяха яки, но просто с такъв сюжет няма как да ме грабне филма. Явно повечето от вас се кефят на ефекти (в което няма лошо де). На мен много повече ми хареса Източни пиеси примерно където няма никакви ефекти, но за сметка на това има супер сюжет.

Едит: А разни постчета като тези на DJ Cat и Wannabe супер дразнят. Пичове, вие за чуждо мнение не сте ли чували? Щом някой не е съгласен с вас веднага го оплювате. Като малките деца :lol:

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 29 Дек 2009 11:15

Der Meister написа:
Едит: А разни постчета като тези на DJ Cat и Wannabe супер дразнят. Пичове, вие за чуждо мнение не сте ли чували? Щом някой не е съгласен с вас веднага го оплювате. Като малките деца :lol:

Да,точно тва съм написал,че съжалявам че вкуса ви е друг и сте изпуснали едно доста готино преживяване...Не виждам да съм плюл някои ма ок извинявам се за обидата...

Профил ICQ Skype

Аватар
Публикувано на: 01 Яну 2010 17:14

Гледах го оня ден. Въпреки наистина ЗВЕРСКИ малоумната история и още по-тъпата (ако дори това е възможно) идея за "хората са лоши хър хър" Камерън е направил така, че наистина да го повярваш, дори за момент. (за онези хора във фокус)

За което - евалата :)

Профил

Аватар
Публикувано на: 01 Яну 2010 19:31

Гледах го и аз филма. Не съжалявам. Беше хубав, и историята не беше лоша и като цяло ми хареса.

Профил

Аватар
В момента играе: Джобен тенис
Публикувано на: 06 Яну 2010 15:50

Гледах филма в Imax просто филма беше за това кино с тази технология.

Уникален сюжет, невероятно реализиран. Гледах го 2-пъти ще го гледам и 3-ти.

Показаха много належащи, проблеми дори в съвремието ни. Самото грешно мислене на хората и как се е изкривило с времето. Не всичо се купува, не всичко може да се вземе , всяко решние има последици и всеки човек трябва да вземе решенията за себе си. И не Джейк не предаде човечеството, той не предаде никой освен една миниорска корпорация и чиновническите и работници, в името на една култура на една планета на една природа която не трябва човек да пипа. Защото е ясно ,че където отидем насираме и павираме отгоре. Много буквално се каза. Ние убихме своята майка, идваме от един мъртав свят. Самото отиване на тази планета и замърсването на културата на тези същества e толкова грешнo ,че е непростимо, пък камо ли строителство на рафинерии и други боклуци. Пък те се чудели как тези На'Ви не искали даже една магистрала да им опънеме. Те нямат нужа от нищо което предлагаме, те имат всичко което ние нямаме. А тези наемници които бяха сложили за охрана няма да ги коментирам просто.

Браво за филма !

Профил

Аватар
Публикувано на: 09 Яну 2010 09:28

Сюжетът наистина е клиширан, защото това е пресъздаден ( и обърнат ) един мит за сътворението на човешката раса , както е описано в изгубените тибетски свитъци. Които, ако сте чели Блаватска, която твърди, че се е добрала до тях, ще ви светнат доста лампички. И аз никога нямаше да се сетя, ако не беше преподавателя ми по митотворчество.
Та, казвам обърнат мит, защото тук човешката раса играе ролята на ''създанията от небето'', които идват и почват да се разпореждат със заварените видове. В митовете е обратното - боговете правят 7 неуспешни опита за създаване на раса, докато накрая хората стават твърде ''умни'' и спират да ги почитат. Не съм много сигурен кви ги говоря, щото пресъздавам чужди думи, но ако намеря време тия дни да изчета някои неща - ше споделим.
В крайна сметка, да - сюжетът е наистина клиширан, във формата на приказка, фрашкан е с отдавна позната символика и т.н., та явно само ефектите му са нещо ''ново'' :D

Профил Skype WWW

Аватар
Публикувано на: 09 Яну 2010 15:31

Asdrubael написа:
Гледах филма в Imax просто филма беше за това кино с тази технология.

Уникален сюжет, невероятно реализиран. Гледах го 2-пъти ще го гледам и 3-ти.

Показаха много належащи, проблеми дори в съвремието ни. Самото грешно мислене на хората и как се е изкривило с времето. Не всичо се купува, не всичко може да се вземе , всяко решние има последици и всеки човек трябва да вземе решенията за себе си. И не Джейк не предаде човечеството, той не предаде никой освен една миниорска корпорация и чиновническите и работници, в името на една култура на една планета на една природа която не трябва човек да пипа. Защото е ясно ,че където отидем насираме и павираме отгоре. Много буквално се каза. Ние убихме своята майка, идваме от един мъртав свят. Самото отиване на тази планета и замърсването на културата на тези същества e толкова грешнo ,че е непростимо, пък камо ли строителство на рафинерии и други боклуци. Пък те се чудели как тези На'Ви не искали даже една магистрала да им опънеме. Те нямат нужа от нищо което предлагаме, те имат всичко което ние нямаме. А тези наемници които бяха сложили за охрана няма да ги коментирам просто.

Браво за филма !

Имаш нужда от специалист, сериозно.

Профил

Аватар
Публикувано на: 10 Яну 2010 16:15

http://failblog.org/2010/01/10/avatar-plot-fail/

Профил

Аватар
В момента играе: Mortal Kombat X ,The Witcher 3 ,The Evil Whithin ...
Публикувано на: 14 Яну 2010 13:30

гледах го миналата семдица филам в Мол-а в Пловдив... мисля тази седмица да отида да го гледам и във Фламинго.... :) филма уникален както и озвучението към него...

Профил Skype
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com