Автор |
Съобщение |
VALEN7INVS
|
Цар |
 |
|
|
Заглавие: Re: Dragon Age:Origins Публикувано на: 02 Дек 2009 20:28
iddqd написа: Е значу на боеца трябва да дигам уилл паур така ли? Не.
___________________________________ QVOD·EST·SVPERIVS EST·SICVT QVOD·EST·INFERIVS
|
|
|
|
 |
iddqd
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Dragon Age:Origins Публикувано на: 02 Дек 2009 20:30
Е нали то ми качва стамината. Като му сложа тежки брони и като му се качи умората и няма да мога да ползвам умения често ако не качвам уилпаур следователно.
___________________________________ Птеродактили пред него летят. И колесница им е луната червена.
|
|
|
|
 |
VALEN7INVS
|
Цар |
 |
|
|
Заглавие: Re: Dragon Age:Origins Публикувано на: 02 Дек 2009 22:06
iddqd написа: Е нали то ми качва стамината. Като му сложа тежки брони и като му се качи умората и няма да мога да ползвам умения често ако не качвам уилпаур следователно. Факт. Просто е безпредметно да хабиш точки в тази насока.
___________________________________ QVOD·EST·SVPERIVS EST·SICVT QVOD·EST·INFERIVS
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Dragon Age:Origins Публикувано на: 02 Дек 2009 23:08
В тая игра през 80% проосто биеш безцелно, а през останалите 20 слушаш войс актинг под средното ниво. Историята не е лоша, но озвучението е под всякаква критика. Вече съм навъртял 20 часа игра и впечатленията ми са главно отрицателни. Защо идиотчетата от партито ти като им кажеш да направят специална атака върху някой след като я изпълнят и после го гледат умно от 2 метра докато той ги убива? И защо можеш да им зададеш само по 1 действие, а не няколко последователни? Какво, на конзолните играчи им е трудно да мислят ли? Еми тогава за какво ми е конзолно заглавие с плитка тактика, нелогични морални дилеми и постоянни битки? И освен това играта е абсолютна гей пропаганда!
|
|
|
|
 |
iddqd
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Dragon Age:Origins Публикувано на: 02 Дек 2009 23:12
Ти си гей пропаганда 
___________________________________ Птеродактили пред него летят. И колесница им е луната червена.
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Dragon Age:Origins Публикувано на: 02 Дек 2009 23:28
Смятай колко компетентно мнение дава, щом нарича игра на BioWare "озвучена под всякаква критика".  Така. Ignore and reported as usual. За Willpower - не те съветвам да налееш повече от 20 точки в него, ако имаш Уин, тя може да ти възстановява издръжливостта с Rejuvenation. Пък и като стигнеш 19 ниво, умората почти не се усеща.
___________________________________ 私の拳は、死の出血!あなたの運命へようこそ!
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Dragon Age:Origins Публикувано на: 02 Дек 2009 23:57
Смятай колко компетентен си ти като наручаш bioware непременно велики и безгрешни. Ама тъй е, като дадеш 70лв трябва да се залъгваш някак...
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Dragon Age:Origins Публикувано на: 03 Дек 2009 01:29
Не казвам, че са безгрешни. Ето например когато играех за пръв път си мислех, че BioWare пак са ударили златото с новата си игра. На третия rerun почнах да забелязвам малки грешки, които дразнят с присъствието си. Несъответствия в диалога и меко казано малоумни отговори на някой въпроси; неясни и мътни решения; глупавите средновековни обръщения към демоничния вид; нелеп дизайн на екипировката; недостатъчни, непълни обяснения на уменията; донякъде ограничени избори при избирането на тактика; и други, които не искам да изброявам, не ми се пише. Далеч не мисля, че са безгрешни, но във времена, когато други разработчици разчитат на номера зад титлите на игрите си, мисля, че трябва да им се отдаде дължимото уважение. И това, че озвучението било гадно - вярно, имаш право на собствено мнение, и ако мислиш, че е такова, нека бъде. Но да нападаш компания, чиито игри разчитат на универсален USP в лицето на озвучаването на персонажите си... Имам предвид, BioWare се стараят да, цитирам "Bring the best story-driven games in the world". А това как ще стане без подплатени с мощен глас герои?
И като за последно - защо смяташ, че да се дават пари за игри е светотатство?
|
|
|
|
 |
The Grim Reaper
|
Шефа на Кенефа |
 |
В момента играе: на троянска чушка
|
|
Заглавие: Re: Dragon Age:Origins Публикувано на: 03 Дек 2009 10:18
Бездарник66 написа: ...Защо идиотчетата от партито ти като им кажеш да направят специална атака върху някой след като я изпълнят и после го гледат умно от 2 метра докато той ги убива? Защото си безнадеждно малоумен, та не ти стига акъла да нагласиш тактиките им. Но има два варианта. Прекалено си малоумен, та си разебал вече готовите им, начални тактики, защото принципно им е зададено да атакуват. Втория вариянт е, че си ужасяващо малоумен и очакваш от героя, чийто контрол държиш в момента, да се бие на автопилот. Много повече нерви щеше да къса ако келешчето веднага след специално умение тръгне да млати най-близката гад, а ти искаш да го дръпнеш назад, да го пратиш да бие най-силния и т.н. И момчето нарича моралните дилеми нелогични, защото не са посочени както във всички игри добри/лоши избори, а последствията от действията ти са зависими от всичко. Такъв е живота, пич. Нямаш особено богат социален опит, нали? Заеби се с тъпата ти критика. Играта трябваше да е безплатна, озвучена с Шекспиров мотив, с морални дилеми за дечица, с по-малко диалози и по-малко битки, но с повече...какво? Детски песнички? Тая мода да си опозиция не отшумя, да ви сера в устата... 
___________________________________ a.k.a. ЧУПЕН ЧАЙНИК
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Dragon Age:Origins Публикувано на: 03 Дек 2009 10:40
Подземието в Urn of Sacred Ashes куеста, както и The Deep Roads и още 1-2 по-малки имат страшно тъп дизайн - във всяко следващо помещение те чакат еднакви групи лошковци и малко омръзва. Е другите 2 куеста (при елфите и при маговете) компенсират.
@iddqd то си е въпрос на личен избор. Аз на танка вдигнах 42 str за да носи най-тежките брони, там dex колкото трябва за да научи уменията за щитовете и всичко друго на con. Като използвах 3 sustained умения и ми оставаше stamina точно за 2 taunt-a
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Dragon Age:Origins Публикувано на: 03 Дек 2009 10:51
@Ink интересно, че притеб не е направило такъв проблем с бойната система. Не ме разбра, ето какво точно става: Примерно давам заповед на моя плешив чичка и стен да атакуват един от враговете, като стен прави mighty blow, а на моя обикновена атака. Заповядвам на някой от роуговете ми (дава този бъг и при двата) да стънне стелеца от страни, а на алистър да събори mage-а. който ме тормози. И ето какво се получава: всички изпълняват каквото съм им казал, хунаво, ама после се усещам, че те след изпълнението на заповедите спазват сравнително голяма дистанция от врага и се оставят да бъдат трепани докато изрично не им кажа да го атакуват. Това не се случва винаги, но като ти изтрепят партито защото мислиш че алистър все пак убива дадения мейдж, можеш наистина да си натрошиш клавиатурата. Друг изнервящ проблем е, че много пъти след като им кажа да атакуват някой и превключа на друг парти мембър след еднократна атака те решават да тръгнат да бият някой друг ей така, на своя глава, без да са довършили миналия. Направо ми иде да изтрия играта в такива моменти. Ако трябва да сме точни всички игри на Bioware до сега бяха с много лоша морална система (DS/LS points, Open palm/Closed Fist, Paragon/Renegade и т.н.) като изборът ти между тях е очевиден и място за морална дилема няма. Тук има крачка напред, определено, но все още не могат да догонят Вещера в това отношение. Общо взето тук решенията ти се харесват на половината парти, а другата половина не одобрява. Иха, колко оригинално. Освен това диалозите са престъпно малко на фона на битките. На мен например ми писна да кисна по дънджъни и само да бия и да бия и да се чудя от къде да изкопая healing potions защото ме трепят бая (а играя на нормал). Не знам къде бъркам, премислям всяка атака, използвам правилните магий, комбинирам роугове с уориъри и танкове...обаче като ти скочат 20+ врази на един път каква тактика ми кажи?! Писна ми, искам реализъм, а не да ги избивам в съотношение 5-6 към едно през няколко минути...
|
|
|
|
 |
DjTaz
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Dragon Age:Origins Публикувано на: 03 Дек 2009 11:40
@Бездарник66 Има 2 варианта да не ти се бият хората. Първо да си натиснал бутона "H" за hold ,при което хоратата ти правят само това което си им задал за начален удар,и след това спират. Втория вариант е да си хванал цялото парти ,след като си направят първия удар почват да бият всички по този които задаваш уж само на твоя да бие. Според мен това са едни от обясненията защо не бият този които си им задал . И по нагоре са ти написали че може и да си им спрял тактиките които са им по default.
|
|
|
|
 |
iddqd
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Dragon Age:Origins Публикувано на: 03 Дек 2009 14:33
Абе като използвам отрова или от тези преметчетата за защита от различни неща и колко време държи? Щото нензам ако ги пускам педи битка дали ще има ефект по време на битката, или трябва да ги пускам по време на самата битка?
|
|
|
|
 |
DjTaz
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Dragon Age:Origins Публикувано на: 03 Дек 2009 14:50
Ами май около 1 минута продължава ефкта им.Поне с такова впечатление останах ,а и не съм засичал. 
|
|
|
|
 |
iddqd
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Dragon Age:Origins Публикувано на: 03 Дек 2009 17:28
Абе взех една урна на няква Антрасти ли дето отговаряш едни гатанки. Та значи какво ми дава тази пепел? А също имаше един дракон там трябваше ли да го търся да се бия с него?
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Dragon Age:Origins Публикувано на: 03 Дек 2009 17:34
iddqd написа: Абе взех една урна на няква Антрасти ли дето отговаряш едни гатанки. Та значи какво ми дава тази пепел? А също имаше един дракон там трябваше ли да го търся да се бия с него? Човек, ти английски знаеш ли? НИщо ли не схвана от историята?!
|
|
|
|
 |
iddqd
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Dragon Age:Origins Публикувано на: 03 Дек 2009 17:40
Знам англиски щом съм отговорил гатанките, но нензам за какво ми е този прах. Понякога несупявам да вника в историята защото много дрънкат и немога да свържа нещаъта.
|
|
|
|
 |
Vermic
|
 |
В момента играе: опаааааа
|
|
Заглавие: Re: Dragon Age:Origins Публикувано на: 03 Дек 2009 17:59
___________________________________ Where The Eagles Fly I Will Soon Be There
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Dragon Age:Origins Публикувано на: 03 Дек 2009 19:46
Тъй. Прахът служи за лечението на Арл Еймон, владетеля на Редклиф. Отиди в замъка, говори с Бан Тийган и ще си минеш куеста. Относно еликсирчетата и отровите - траят една минута. Ти прецени кога да ги пускаш.
Бездарник, ДиДжей Таз ти даде причните за нежеланието на спътниците ти да атакуват други противници.
Хайде да не съсипваме темата, а?
|
|
|
|
 |
iddqd
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Dragon Age:Origins Публикувано на: 03 Дек 2009 20:09
А как арзбираш къде си бил и къде не? Става дума по картата има много неща дето ми се струват еднакви и нензам точно къде да ходя щото непомня къде съм бил.
|
|
|
|
 |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|